Jump to content



Θερμοκρασιες σε 5900


Hemispasm

Recommended Posts

Γεια σας παιδια τη συμβουλη σας ;)

Μολις γυρισα στο πλαισιο την 5700Ultra που ειχα λογω βλαβης και πηρα αντικατασταση με καποια διαφορα την Asus V9950 Ultra Deluxe. Μολις την εβαλα πανω, χωρις OC. Παρατηρειτε κατι περιεργο?

asustemp.PNG

Τα 2 fans που εχει δουλευουν κανονικα. Καμια ιδεα (περαν απο να τη χρησιμοποιησω σαν βραστηρα)?

Link to comment
Share on other sites

Ποιους οδηγούς χρησιμοποιείς Hemi ?

Η 5900 είναι λίγο ποιο ζεστή από την 5950 και αυτή μου δείχνει με stock ψύκτρα 4 βαθμούς πάνω από το case, σε idle..

Αν και μάλλον δεν διαβάζει σωστά, λίγο δύσκολο να έχεις 61 βαθμούς στο κουτί.

Link to comment
Share on other sites

Με τους τελευταιους οδηγους της nvidia ειμαι. Οταν βαζω τους οδηγους της απο τη καρτα η ενδειξη πεφτει στους 70. Δεν παιζει κανενα παιχνιδι με κανενα απο τους 2 drivers. Κολαει απιστευτα λες και προσταθω να παιξω farcry με ΤΝΤ2 με full settings.

Εχω μια προιστορια με τις καρτες γραφικων, κακο καρμα μαλλον.

Link to comment
Share on other sites

Με τα tweaked drivers που εχει στο CD (παλαια εκδοση nvidia drivers :( ) οπως ειπα και πιο πανω οι θερμοκρασιες αλλαζουν (δειτε τα pics).

Στα παιχνιδια μου βγαζει fatal error στα direct3d (direct draw?). Τι να κανω να την παω παλι πισω? Βαρεθηκα να τους βλεπω και να με βλεπουν.

post-646-1416071045,4349_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Γιωργο :)

Με ΔΧ9 ειμαι, τα τεστς στο dxdiag τρεχουν κανονικα χωρις προβλημα. Μολις εκανα ενα bench 3DMark2001 και εβγαλα 14500 με AMD2800 χωρις OC - δεν μου φαινεται ιδιαιτερα ικανοποιητικο ειμουν στα 13000 πριν με την 5700U.

Βασικα ψαχνω λογο να μην τη παω πισω, υπο ΚΣ θα ειχα παει ηδη αλλα δεν εχω χρονο και βαριεμαι να αποδεικνυω καθε φορα οτι δεν ειμαι ελεφαντας.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Κωστα :)

Δηλαδη, αν καταλαβα καλα, to 3d mark το βγαζει χωρις προβληματα ενω σε ολα τα games εμφανιζεται το fatal error ? Παντως αν δεν ειναι hardware το προβλημα, τοτε ισως να εχουν μπερδευτει οι drivers

.Δοκιμασε να τους καθαρισεις με καποιο προγραμμα σαν το detonator destroyer και να τους εγκαταστησεις ξανα.

http://www.guru3d.com/detonator-destroyer/

Link to comment
Share on other sites

Το δοκιμασα δεν ειναι θεμα driver δυστυχως. Οι θερμοκρασιες που μου δειχνει δυστυχως με τα drivers της asus δεν ειναι αληθεις. Παιζοντας FarCry γα 10 λεπτα μου εβγαλε μηνυμα προειδοποιητικο για τη θερμοκρασια - ειχε πιασει 140C !!!!!!!!!

Τελικα θα τη χρησιμοποιησω για βραστηρα, ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να ξερω σιγουρα αν οι μετρησεις ειναι απολυτως σωστες αλλα το οτι εχει αρκετα υψηλες θερμοκρασιες ειναι γεγονος - δοκιμασα να ακουμπησω την ψυκτρα αμεσως μετα το μηνυμα και κοντεψα να παθω εγκαυμα στα χερια.

Facts:

1. Με drivers απο nvidia δειχνει 100C idle, δεν παιζει κανενα παιχνιδι (δεν ξεκινανε) και ειναι jerky ακομα και στα τεστς του dxdiag

2. Με τα tweaked drivers της Asus δειχνει 70C idle (και παλι ψηλα) ξεκιναει να παιζει παιχνιδια με αρκετα artifacts σε μεσαιες ρυθμισεις (οπως αυτα που παρατηρει κανεις σε OC της μνημης) και μετα απο λιγο κλεινει τον πυρηνα λογω θερμοκρασιας.

Eitherway η kαρτα πρεπει να γυρισει πισω. εστειλα μαιλ στην Asus μπας και εχουν καμια ιδεα - ελπιζω να μου γραψουν να τη γυρισω πισω ωστε να τους παω και αντιγραφο απο το μαιλ στο πλαισιο.

Κατι πρεπει να γινει με αυτο το θεμα. Ειναι η 4η καρτα που γυριζω στο πλαισιο σε διαστημα 4 μηνων. Ειπαμε οτι εχουν πραγματα 2ης διαλογης αλλα ολα σε εμενα? :(

Link to comment
Share on other sites

Έχω την απλή V9950. Σε idle έχω 60-65 C. Σε full load ~70-72 C.

Με τρόμαζε η θεμοκρασία. Το έλυσα με τρύπημα του πλαϊνού και έναν ανεμιστήρα να φυσάει πάνω στην κάρτα. Τώρα σε idle έχω 50-55 C. Σε full load ~60-62 C.

Drivers 56.72 & 61.40

Πάντως οι θερμοκρασίες σοτ είναι υπερβολικές. Καλύτερα πήγαινέ την πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Οκ, θα παω λοιπον στον Κυριακο (ακα τεχνικος στο Πλαισιο Πατρας) και θα του πω: "κοιταξε να δεις ο JimmyFox εχει θερμοκρασιες 55C idle / 62C full load - αλλαξε μου τη καρτα" :) lol

Δεν νομιζω οτι θα εχω προβλημα, αλλα μαλλον θα περιμενω και το reply απο το τεχν τμημα της Asus.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Hemispasm

"κοιταξε να δεις ο JimmyFox εχει θερμοκρασιες 55C idle / 62C full load - αλλαξε μου τη καρτα" :) lol

Και θα σου πει: "Ο γνωστός JimmyFox? Που έχει ξεπατώσει το Πλαίσιο της Μεταμόρφωσης στα RMA???? Τώρα, πιάασαμε από κούπες...."

:laughing:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.