Jump to content



Playstation Vita mini review


Trooper

Recommended Posts

Είχα ακούσει για το playstation vita, το διάδοχο του psp και μιας και τo psp ποτέ δε μου πολυάρεσε, κυρίως γιατι δε με βόλευε για gaming, το θεωρούσα κάπως μεγάλο. Είδα λοιπόν στο Vita οτι θα βάζανε αναλογικά sticks και αμέσως είπα οτι επιτέλους να μια καινοτομία.

playstationvita21110801.th.jpg

Έχοντας στα χέρια μου εδω και 2 μέρες το ps vita, οι πρώτες εντυπώσεις ειναι θετικές.

• Πολύ ωραία οθόνη αφής με ζωντανά χρώματα.

• 2 αναλογικά χειριστήρια + dpad + 4 κλασικά κουμπιά + επιφάνεια αφής στο πίσω μέρος.

• Δεν παίρνει δισκάκια αλλά τα παιχνίδια είναι σε memory cards.

• 2 cameres

H Sony με το Vita θέλει να μας πάει σε full digital εποχή μιας και όλα τα παιχνίδια θα μπορούμε να τα αγοράζουμε online και να τα σώζουμε στη κάρτα μνήμης ή να τα αγοράζουμε απο το μαγαζί σε cartridge.

Κάποιες λεπτομέρειες που είναι σημαντικές:

• Οπωσδήποτε χρειάζεται κάρτα μνήμης ακόμα και τη μικρότερη (4GB) μιας και το vita ΔΕΝ έχει εσωτερική μνήμη για saves παιχνιδιών. Οπότε ακόμα και να αγοράσετε το παιχνίδι απο το μαγαζί σε cartridge, θα σας ζητήσει να βάλετε κάρτα μνήμης για να σώσετε. Κόστος μνήμης 4GB ~20€, 8GB ~ 30€, 16GB ~ 50€, 32GB ~ 100€.

• Τα παιχνίδια κυμαίνονται απο 30€ έως 50€ (το uncharted έχει 50€)

• Κόστος κονσόλας 250€ για το wifi version, ~300€ για το 3G+Wifi

• Ολα συνδέονται με το PSN account, οπότε οτιδήποτε κάνετε (αγορές κλπ) ειναι συνδεδεμενα με αυτό. Η κάρτα μνήμης κλειδώνει στο psn profile και για να αλλάξει πρέπει να σβηστεί εντελώς.

• Το PSVita ειναι region free, όπως και τo PS3, συνεπώς παιζουν όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως region.

• Προς το παρόν το μόνο παιχνίδι που είναι full αγγλικό ειναι το Uncharted:Golden Abyss.

• Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας σε Ευρώπη και Αμερική είναι 22 Φεβρουαρίου.

Εχω παίξει μονο Uncharted, το οποίο είναι παρα πολύ ωραίο, εχουν προσθέσει χειρισμό με την οθόνη αφής καθώς και με το πίσω μέρος του psvita, αλλά οποιος θέλει μπορεί να παίξει και με τον παραδοσιακό τρόπο. Τα γραφικά ειναι σουπερ, θυμίζουν πολύ το ps3, η κίνηση ειναι γρήγορη και το μενου ανταποκρίνεται αστραπιαία μόλις πατήσουμε το PS κουμπί.

Δεν έχω προλάβει να τσεκαρω online features λόγω έλλειψης wifi αυτή τη στιγμή αλλά απο βδομάδα θα μπορέσω να δώ κάποια περισσότερα πράγματα.

Στις εφαρμογές που έχει το μενου βλέπω internet browser, twitter, playstation store, trophies (εδω κανουμε sync με το server), music, videos, near (σαν το street pass του 3DS για όποιον το ξέρει), photos, content manager (εδω μπορούμε μέσω υπολογιστή ή PS3 να κάνουμε backup την καρτα μνήμης, να βάλουμε/βγάλουμε παιχνιδια κλπ).

Το μόνο αρνητικό που μπορώ να δώ αυτη τη στιγμή ειναι η πολύ υψηλή τιμή του το οποιο δικαιολογεί τις πολύ χαμηλές πωλήσεις του στην Ιαπωνία (περίπου 400.000 κομμάτια απο τις 17/12 που κυκλοφόρησε) ενω το 3DS το αντίστοιχο διάστημα έχει πολύ υψηλότερες πωλήσεις.

Τα παιχνίδια που αναμένονται και κυκλοφορούν ήδη είναι πολύ δυνατοί τίτλοι με κορυφαίο το Uncharted αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά : Wipeout, Gravity Rush, Rayman Origins, Touch My Katamari, Army Corps of Hell, NINJA GAIDEN ∑ PLUS, Ridge Racer, Virtua Tennis 4: World Tour Edition, Ultimate Marvel vs Capcom 3, Hot Shots Golf: World Invitational, Super StarDust Delta (PSN only), και πολλά άλλα.

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι για τις υψηλες πωλησεις του 3DS σε αντιθεση με το Vita στην Ιαπωνια,περα απ την διαφορα τιμης,

παιζουν ρολο και οι τιτλοι παιχνιδιων που ανηκουν αποκλειστικα στην Nintendo (mario zelda κτλ)

και το οτι προς το παρον δεν εχουν βγει ακομα αρκετοι τιτλοι παιχνιδιων που θα ενισχυσουν τις πωλησεις του Vita.

Link to comment
Share on other sites

Ποιες υψηλες πωλησεις του 3DS μιλαμε?

Ειδικα με το price cut μπας και δωσει κανα τεμαχιο οι Nintendoemployees

ακονιζαν τα μαχαιρια για Harakiri.

Ασε που εκαναν την κοτσανα και εβγαλαν εξτρα περιφεριακο για 2ο αναλογικο!

Γενικα ωραιο gadget το VITA απλα ειναι πολυ ακριβο ακομα.

Και σαν συσκευη και σαν περιφερειακα.

Ειδικα με την "καταστροφη" του mobile gaming απο τα tablet/smartphones....

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σαν games lineup είναι ισως απο τα καλύτερα launch που είχε ποτέ κονσόλα. Οι τίτλοι είναι πολύ εντυπωσιακοί. To 3DS όταν κυκλοφόρησε είχε μονο το Zelda. Μετα την πτώση τιμής και με το που βγήκανε Mario 3D και Μαριο Kart 7, απογειώθηκε. Ειδικά στην ιαπωνία με το Monster Hunter γίνεται πανικός.

Οσον αφορά το tablet gaming, εγώ δε το βλέπω οτι υπάρχει ανταγωνισμός. Προσωπικά δε μπορώ να παίξω σοβαρό παιχνίδι σε iphone-ipad, λόγω έλλειψης σοβαρού χειρισμού. Μονο κάτι angry birds είναι ωραία αλλά αυτό το παίζει κι ο γιος μου.

Στο Vita μας δίνεται η δυνατότητα πληρους και καλού χειρισμού με τα 2 αναλογικά χειριστήρια, συν την έξτρα δυνατότητα της οθόνης αφής. Θέλω να πιστεύω οτι αν υποστηριχτεί σωστά απο τους developers και απο τη Sony, γιατι αν το αφήσει τόσο ακριβό θα έχει πρόβλημα, μπορει να εξελιχθεί σε πολύ δυνατό εργαλείο.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω, πολλά τα βλέπω στο μαγαζί ήδη...Δες και εδώ List of PlayStation Vita games - Wikipedia, the free encyclopedia

Λογω Ν-ΝΤΙ-ΕΙ δεν μπορω να πω παραπανω, απλα σου λεω οτι μονος ενας τιτλος απο αυτους θα ειναι launch τιτλος ΤΕΛΙΚΑ! Ισως βγουν 1 βδομαδα πιο μετα, ισως ενα μηνα αλλα launch δεν θα ειναι. Αν θες βαζουμε και στοιχημα :p

Link to comment
Share on other sites

Λογω Ν-ΝΤΙ-ΕΙ δεν μπορω να πω παραπανω, απλα σου λεω οτι μονος ενας τιτλος απο αυτους θα ειναι launch τιτλος ΤΕΛΙΚΑ! Ισως βγουν 1 βδομαδα πιο μετα, ισως ενα μηνα αλλα launch δεν θα ειναι. Αν θες βαζουμε και στοιχημα :p

Χαχα οκ, πάσο, απλά εδω στην Ιαπωνία πολλοι απο αυτούς τους τίτλους υπάρχουν στο ράφι. Τωρα για τις αγγλικές εκδόσεις δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Οποιος θελει να δει το PSP VITA το μονο που εχει να κανει ειναι να παει the mall και ο Κοτσοβολος και το Πλαισιο το εχουν για να παιξεις οση ωρα γουσταρεις...

Επαιξα FIFA (πολυ καλο) Virtua tennis (πολυ καλο) και Motostorm (μαπα)

Γενικα πολυ καλη κατασκευη, οθονη σουπερ, πολυ καλη αποκριση στο touch και επισης τα μενου αστραπιαια....

Link to comment
Share on other sites

Eαν σκεφτεις οτι απο hardware εχει οτι καλυτερο υπαρχει, μιλανε τα specs μονα τους 4 core Cortex και το τερας POWERVR 543MP4 οπου και στελνουν το TEGRA 3 στις χωματερές της Nvidia, με απλα λογια εχει το hardware του IPAD 3 που θα βγει τον Απριλιο...με 128mb VGA RAM και 512MB system RAM

Οσο περναει ο καιρος θα το μαθαινουν καλυτερα....

Σουπερ η αναλυση των παιχνιδιων, και στα 60fps (fifa, virtua tennis) και απο γραφικα (αν και πρωτα παιχνιδια) ειναι παρα πολυ καλα...

Link to comment
Share on other sites

Για μενα η τιμη δεν ειναι κακη για launch....γιατι εχει μεσα πολλη τεχνολογια. Στο software μου τα χαλαει. Θα ηθελα μιας και υπαρχει 3g version να λειτουργει πληρως και σαν τηλεφωνο. Το οτι δεν το κανει εφοσον το hardware υπαρχει, θυμιζει τακτικες apple και με ενοχλει αυτο.

Επισης θα ηθελα hdmi-out για να μπορω να παιξω στην ΤV μου οταν ειμαι σπιτι. Εδω το hardware μπορει να μην υπαρχει, αλλα παλι με κανει να πιστευω οτι επιτηδες δεν μπηκε για να μην κοψει πωλησεις απο PS3...

Αυτα τα 2 αν ειχε θα το θεωρουσα πολυ τιμια αγορα και με μελλον...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επανέρχομαι μετά το launch στην Ευρώπη/Αμερική όπου αγόρασα μερικά παιχνίδια από το PS Store. Τα παιχνίδια στο ps store είναι πολύ πιο φτηνά από ότι στο εμπόριο. Ολόκληρη η λιστα εδώ (PlayStation Store Update: PS Vita Launch Edition – PlayStation.Blog.Europe)

Ενδεικτικά το Stardust έχει 9,99, το Escape Plan 12,99, το Motorstorm RC 5,99.

Τα αγόρασα online μεσα απο το vita, και τα κατέβασε απροβλημάτιστα, σχετικά γρήγορα, installation γρήγορο και με εντυπωσίασε με τη σταθεροτητά του. Μου έδειξε ότι είναι πολύ προσεγμένο, τα είχε βάλει στο q αμέσως με το που τα αγόρασα.

Οσο για τα παιχνίδια, το Lumines είναι πολύ ωραίο, πολλοί ισως θα το θυμάστε απο το PSP, το stardust είναι εκπληκτικό, το Rayman είναι ιδιο με το ps3, φοβερά γραφικά και χρώματα.

Το unit 13 βγάινει σήμερα, παιχνιδάκι σε στυλ cod.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To εχω εδω και 5 μερες, το μηχανηματακι ειναι εξαιρετικο! Μιας και τελευταια δεν υπαρχει χρονος για full gaming (mouse+wasd) το χρησιμοποιω @bed για κανενα μισαωρο καθε μερα με το Rayman Origins - epic παιχνιδακι btw, και μπορω να πω οτι ειναι απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει.

Ποιοτικη συσκευη, με ακριβα ακομα περιφερειακα και παιχνιδια μεν, αλλα με πολλες προοπτικες.

It's a keeper...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.