Jump to content

ύποπτη Quadro 600...???

Recommended Posts

καλησπέρα σας, αγόρασα σήμερα μία Quadro 600 της PNY υποτίθεται, με κουτί PNY , χωρίς ζελατίνα( δεν ξέρω αν έχει κανονικά) , με όλα τα παρελκόμενα, αλλά υποπτεύομαι οτι μου πλασαραν την αντίστοιχη της HP , poy ;exei kanonik;a 50 ευρώ λιγότερα. Το συμπέρανα αυτό από τις φωτογραφίες της κάρτας που παράγει η κάθε εταιρεία.Δηλ η κάρτα που πήρα ήταν ολόιδια με εκείνη που έιχε το site της HP και όχι της PNY.Την πήγα πισω και μου είπαν οτι αφού έχει τα αυτοκόλλητα της PNY τότε επιβεβαιώνεται οτι είναι όπως πρέπει και τους είπα ότι εκτυπώνω και εγω δυο αυτοκόλλητα και τα κολλάω και οτι δεν΄είναι σοβαρή εξήγηση αυτη. Πρόσθεσαν επίσης ότι αν ξέμεινε η PNY απο κάρτες, πήρε από την HP και τις πουλάει ως δικές της....δεν ξέρω τι να πιστέψω. Αν έχει κανεις γνώση για το τι συμβαίνει ας μου πει....

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/sm/WF06c/A1-329290-64268-348724-348724-4216358-4216361.html

την πάνω στη φωτογραφία μου έδωσαν ως PNY και όχι αυτή

http://www3.pny.com/NVIDIA-Quadro-600-P2936C365.aspx

δηλαδή κουτιά κτλ είναι PNY..άλλά η κάρτα έχει την όψη τουλάχιστον της HP

Δεν βλεπω κατι παραξενο.

Εχει αλλου ενα πυκνωτακι(?)

Δεν ειναι πρωτη φορα παντως που αλλο προιον δειχνει στη σελιδα και αλλο εχει μεσα.

(ειδικα MSI/Gigabyte/Sapphire το κανουν πολυ συχνα)

Aπλως δεν βλεπω πουθενα το "κλασσικο" The product picture may differ from the actual product.

΄πράγματι ισχύει αυτό,απλώς δεν είναι τυχαία η θέση που είναι το πυκνωτάκι...είναι εκεί όπου το έχει η HP.οΣΑ καταστήματα πουλούν την HP έχουν την αντίστοιχη φωτογραφία.Επίσης το κουτί ήταν κλεισμένο με ένα αυτοκόλλητο χωρίς σφραγίδα καποιας εταιρίας και η κάρτα στο εσωτερικό δεν είχε κάποιο πλαστικο που να την κρατάει σε ένα σημείο, αλλα όταν σήκωνα το κουτί πήγαινε πέρα δώθε. Στα σημεία όπου απαιτούσαν αυτοκόλλητο δεν υπήρχε πουθενα κάποια σφραγίδα της PNY.Δηλ δεν υπάρχει κάτι που να με πείθει ότι δεν είναι HP. Ισως κάνω λάθος και είμαι υπερβολικός , ωστόσο ουτε το προιόν με πείθει , ούτε η απαντήσεις που μου έδωσε το κατάστημα. Αυριο θα την βάλω στο σύστημα της κοπελιάς μου και ελπίζω να μην υπάρξουν ευτράπελα!!Και να τονίσω οτι η διαφορά HP με PNY είναι 50 ευρώ! και μάλιστα στο ίδιο το κατάστημα που τις πουλάει και τις δύο, όμως η HP δεν ήταν διαθέσιμη άμεσα....

Στείλε στην PNY κωδικό προϊόντος ή serial να σου πούν τί παίζει. H κάρτα πάνω γράφει "WS093AA" ή "VCQ600-PB" ?

Η μόνη διαφορά είναι το 1-year vs 3-years εγγύησης, αντίστοιχα.Ίσως έτσι να δικαιολογείτια και η διαφορά τιμής.

Αν είναι όντως HP θα έπρεπε να την πληρώσεις ως HP. Αν έχει PNY κωδικό, τότε απλά μπορεί η PNY να είναι ο προμηθευτής quadro για την HP και να έχει 2 διαφορετικά PCB designs,

οπότε η κάρτα να είναι από την PNY αλλά να είναι από batch ίδιο με την σειρά της HP.

Δεν είναι κάποια ζορισμένη κάρτα, τύπου να είναι ανησυχητικό που έχει 1-2 πυκνωτές και 1-2 πηνία σε άλλες θέσεις, για τους drivers την πήρες, αλλά καλό θα είναι να μας δίνουν αυτό που ζητάμε και αυτό που πληρώσαμε. Τα 50€ δεν τα βρήκες στο δρόμο, ούτε ζήτησες κάρτα ΗP.

Δες κι εδώ για διαφορές συσκευασίας, κάρτας κλπ :

[ame]

[/ame]

Η κάρτα είναι αυτή που δείχνει το βιντεο από πάνω , σε διαφορετικό κουτι ( της PNY ) όμως , αλλα δεν είναι ούτε η WS093AA ή VCQ600-PB , αλλά ο κωδικός που έχει πάνω είναι ο VCQ600ATX-T.Πάντως βλέποντας τα αυτοκόλλητα στο βιντεάκι, πίσω στην κάρτα, είναι ακριβώς στα ίδια σημεία με τα αντίστοιχα της κάρτας που πήρα...Δεν ξέρω αν σημαίνει απαραίτητα κάτι αυτο, απλως το αναφέρω.

Αν κάνεις ένα απλό Google Search, ο κωδικός δίνει feedback κυρίως από .ru online καταστήματα κλπ.

VCQ είναι τμήμα κωδικού της PNY, αλλά η συγκεκριμένη κάρτα που πηρες είναι μάλλον από τις OEM, δηλαδή που καταλήγουν σε κάποιον System Builder όπως η HP, Dell, Fujitsu-Siemens κλπ.

Επειδή τα OEM ίσως να έχουν διαφορετική εγγύηση και όρους από αυτήν που παρείγγειλες, διευκρίνισέ το με την PNY πρώτα και μετά κάνε οποιαδήποτε κίνηση με το κατάστημα.

Αν μπορείς να ανεβάσεις και μία φωτό από τη σελίδα ή το link από το προϊόν που αγόρασες βάσει καταστήματος.

EDIT: Επειδή αν κατάλαβα καλά από το πρώτο σου post η κάρτα ήταν χύμα μέσα στο κουτί, χωρίς αφρώδες κλπ, εννοείς ότι δεν είχε καν το πλαστικό που δείχνει το βίντεο, σωστά ?

λοιπον, μου απάνησε η PNY και η απάντηση είναι η εξής:

Dear customer, The warranty of this card is 3 years and there is no difference between this both refrences:PNY Cordialement,Best regards , Cécile Tom-TomPNY TECHNOLOGIES EUROPE Technical support

Μιας και έχει 3ετή εγγύηση θα θεωρήσω οτι τελειώνει εδώ το θέμα..σας ευχαριστώ γα την άμεση απόκρισή σας και για την διαθεση να βοηθήσετε συμφορουμήτες!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.