Jump to content

καινούργια σύνθεση

thodorisrou

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

το pc μου (Pentium D, m/b asus P5wd2 premium, κτλ κτλ) έχει αρχίσει και με κουράζει με τα κολλήματα του και σκέφτομαι για νέο.. δεν έχω ορίσει κάποιο μπάτζετ, γιατί δεν ξέρω τι παίζει από τιμές. Η χρήση που κάνω είναι ίντερνετ, μουσική, photoshop, office αυτά. Δεν με ενδιαφέρει να παίζω παιχνίδια ή να βλέπω bluray μιας και χρησιμοποιώ media player.

Ωστόσο, θα ήθελα ένα γρήγορο μηχάνημα που θα κρατήσει 5-6 χρόνια και μετά ξανά καινούργιο.. δεν με ενδιαφέρει αν είναι amd ή ιντελ, απλά θέλω να έχω ανοικτά explorer-photoshop-winamp-skype-outlook και να μην κοντεύει να εκραγεί ο επεξεργαστής!

σκληρούς δίσκους δεν χρειάζομαι, ίσως και κουτί, γιατί έχω αυτό

θα ήθελα προτάσεις για τροφοδοτικό-επεξεργαστή-m/b-κάρτα γραφικών (φθηνή ε; )-ram-σκληρό ssd και προτείνετε μου και κάποιο κουτί. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει η αγορά να γίνει αποκλειστικά από Ελλάδα, αν υπάρχουν ευκαιρίες έξω, δεκτές! Τα κομμάτια θα τα συνδέσω εγώ, δεν χρειάζεται να είναι από ένα κατάστημα! Απλώς θα ήθελα ένα pc για τις ανάγκες αυτές, όχι κάποιο που θα κάνει περισσότερα από αυτά που χρειάζομαι!

thanks προκαταβολικά!

γενικα κατι τετοιο να παρεις, amd phenom II x4, μια μητρικη με μπολικες θυρες σατα,usb ενα τροφοδοτικο corsair cx 500/600 (κανα 50-60 απο πλαισιο), 4 γιγα ddr3 , απο ssd δεν ξερω τι παιζει αλλα το κουτι σε καλυπτει, gpu ati 6670

ολα αυτα χωρις ssd κανα 350αρι θα βγουνε

Κουτί: Κράτησε αυτό που έχεις !

Τροφοδοτικό: Adata BN series 550W 80+ (Ποιοτικότατο σε τιμή ευκαρίας !!! Δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο !! Σηκώνει μέχρι και SLI /CROSSFIRE δυο δυνατών καρτών γραφικών!! )

Adata BN series 550W 80+ - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Δες και Review του τροφοδοτικού :

ADATA BN-550 Power Supply Review | Hardware Secrets

Επεξεργαστής: AMD PHENOM II X4 960T 3.0Ghz (Τετραπύρηνος που σε πολλές περιπτώσεις ξεκλειδώνει και σε X6 ) !

AMD (AM3+, AM3), Επεξεργαστές, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας,

Μητρική: MSI 870A-G54 (FX EDITION) (ΑΜ3+ , 6X SATA III, 2X USBIII, CROSSFIRE 1X16 + 1X4, 140Watt TDP, Military Class Cap = rock solid, core unlocker για να ξεκλειδώσεις τον 960T, απίστευτη τιμή !!) (Στο πλαίσιο κοστίζει κοντά στα 90€ )

MOTHERBOARD :: MSI Socket AM3+ 870A-G54 (FX) GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

MSI Global ? Mainboard - 870A-G54 (FX)

Μνήμες: KINGSTON 8GB DDR3 1600Mhz

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=cc891ecb-eee1-4c04-835d-8eefb4cfc580

Κάρτα γραφικών : MSI 6770 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) (Αν θες για μια 5-ετία το pc τότε σε αυτή να πας ! Η διαφορά κόστους από μια 6670 με DDR5 μνήμες είναι περίπου 13€ ενώ αυτή έχει +35% απόδοση !!! )

MSI 6770 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

Και SSD δίσκος !!!! OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5''

HDD :: OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

Οπτική συσκευή: Samsung DVD±RW SH-222AB Dual Layer SATA Black Bulk

CD/DVD-RW :: Samsung DVD±RW SH-222AB Dual Layer SATA Black Bulk - Visionstudio.gr

-------------------------------------------------------------------

Σύνολο: 460€ !!!

Αν έχεις DVD-RW από το παλιό pc και είναι IDE , η MSI διαθέτει IDE (αν και έχει καταργηθεί στις νέες μητρικές η IDE σύτνδεση) , οπότε βάλε το παλιό DVD-RWό σου !

Θα σου πρότεινα επίσης να κοιτάξεις και για μια καλή ψηκτρούλα σε περίπτωση πυο ο 960T ξεκλειδώνει σε X6 !! Θα έχεις χαμηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και το σύστημα θα είναι αθόρυβο !

καλησπερα

θα σου προτεινω κατι οικονομικο μιας και δεν χρειαζεται παραπανω για αυτα που θες

Intel συνθεση

cpu: Intel Core i5-2400 Box | Skroutz.gr

mobo: Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | Skroutz.gr

ram: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr καθαρα λογω εμφανισης θα σε καλυψει πληρως

psu: CoolerMaster GX 550W | Skroutz.gr

gpu: Gigabyte Radeon HD6670 1GB DDR3 | Skroutz.gr

ssd: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB | Skroutz.gr

60gb φτανουν μονο για προγραμματα και windows ;)

Αmd συνθεση

cpu: AMD FX 8120 | Skroutz.gr

mobo: Gigabyte GA-770T-D3L | Skroutz.gr

τα αλλα κομματια ακριβως το ιδιο

Εγω προσωπικα για αυτα που ζητας θα πηγαινα στην amd συνθεση

Η συνθεση ειναι οσο πιο οικονομικη γινεται αλλα και ταυτοχρονα πολλη δυνατη

μονο η καρτα γραφικων δεν ειναι δυνατη καθως ειπες δεν σε νοιαζουν παιχνιδια

παρολα αυτα εαν αποφασισεις να παιζεις και παιχνιδια

βαλε μια 6870

6870 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

Καλες αγορες

:)

Αν θες να έχεις τα USB III μπροστά για να έχεις γρήγορη αποθήκευση σε USB III στικάκια και δίσκους, αγόρασε το παρακάτω front panel και φέρε τα USB III από το back panel εμπρός !

CONTROLLER :: Delock Front Panel 3.5'' 61828 USB 3.0 - Visionstudio.gr

Αmd συνθεση

cpu: AMD FX 8120 | Skroutz.gr

mobo: Gigabyte GA-770T-D3L | Skroutz.gr

τα αλλα κομματια ακριβως το ιδιο

Εγω προσωπικα για αυτα που ζητας θα πηγαινα στην amd συνθεση

Η συνθεση ειναι οσο πιο οικονομικη γινεται αλλα και ταυτοχρονα πολλη δυνατη

μονο η καρτα γραφικων δεν ειναι δυνατη καθως ειπες δεν σε νοιαζουν παιχνιδια

παρολα αυτα εαν αποφασισεις να παιζεις και παιχνιδια

βαλε μια 6870

6870 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr

Καλες αγορες

:)

Θα του έλεγα να πάει σε MSI 870A-G54 για μητρική για να έχει SATA III (6Gb/s) αφού βάζει SATA III SSD ! Ίδια τιμή είναι περίπου.

Από εκεί και πέρα, νομίζω πως είναι κάπως υπερβολικός ο επεξεργαστής για την χρήση που θα κάνει. Καλύτερα να έδινε τα παραπάνω χρήματα (μεταξύ 960Τ και 8120) για μεγαλύτερο SSD ! Ποιο πολύ θα τον βόλευε.

Καλησπέρα σε όλους,

σκληρούς δίσκους δεν χρειάζομαι, ίσως και κουτί, γιατί έχω αυτό

Αν πάρεις τελικά κουτί , κοίτα το παρακάτω που έχει USB III στο front panel και παίρνει από το back panel της μητρική:

Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Midi Tower no PSU Black

CASE :: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Για ψήκτρα που σου είπα και ποιο πάνω κοίτα :

ή

DEEPCOOL ICE WIND FS

DEEPCOOL ICE WIND FS - - E-SHOP.GR

ή

Corsair CPU Cooler Air Series A50 (Intel 775,1156,1366 & AMD AM2/AM3)

Corsair CPU Cooler Air Series A50 (Intel 775,1156,1366 & AMD AM2/AM3) - Ψύκτρες - plaisio.gr

Με μια από τις παραπάνω θα είσια πλήρως αθόρυβος !!!

Τι σκληρούς δίσκους έχεις ?????????????? Γνωρίζεις ???

παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις!

κάπου είδα όταν αν βάλω 2*60gb ssd διπλασιάζεται η ταχύτητα; ισχύει;

Ναι αν τους βάλεις σε RAID-0 !!!!

RAID_0_Diagram.jpg

αλλά XANETAI η υποστήριξη TRIM η οποία κάνει τους SSD να κρατούν τις επιδόσεις τους σταθερές στα πολλά γράψε-σβήσε , ενώ με το raid αν έχει πτώση θα πρέπει να κάνεις format και ξανά εγκατάσταση , αν και όταν θα αντιληφθείς μείωση .

Νομίζω πως με τους SAMSUNG 830 έχεις υποστήριξη TRIM σε συστηχία RAID-0 ......... Κάπου το άκουσα, αν ξέρει κάποιος ας το επιβεβαιώσει ! Μπορεί να είναι και μπαρούφα ....

Τι σκληρούς δίσκους έχεις ???? Γνωρίζεις ???

οι εσωτερικοί είναι παλιοί. 2*250gb sata2 , τους έχω για download.

εξωτερικό έχω έναν turbox 500gb που έχει esata και άλλον έναν 2tb seagate goflex που παίρνει upgrade σε usb 3.0.

Ναι αν τους βάλεις σε RAID !!!! αλλά XANETAI η υποστήριξη TRIM η οποία κάνει τους SSD να κρατούν τις επιδόσεις τους σταθερές στα πολλά γράψε-σβήσε , ενώ με το raid αν έχει πτώση θα πρέπει να κάνεις format και ξανά εγκατάσταση , αν και όταν θα αντιληφθείς μείωση .

οπότε, αν κατάλαβα καλά, καλύτερα ένα 120gb και ας μην πιάνει τις ταχύτητες όταν τους έχεις σε raid

παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις!

κάπου είδα όταν αν βάλω 2*60gb ssd διπλασιάζεται η ταχύτητα; ισχύει;

Δεν χρειαζεται να κανεισ raid 0 με 2 ssd

καθως ναι μεν διπλασιαζονται οι επιδωσεις

αλλα στην πραξη δεν το βλεπεις αυτο μονο στα benchmarks

στην πραξη δεν θα δεις διαφορα σφερα παει και με εναν ssd δεν χρειαζεται 2

επισης φιλε adpanos εχεις δικιο για την μητρικη δεν το προσεξα

οσο για τον επεξεργαστη δεν ειναι υπερβολη ο 8120fx

καθως θελει το συστημα να το χει για 6 χρονια οποτε ειναι οτι πρεπει πιστευω και σε καλη τιμη

εαν ειναι να παει σε τετραπυρινο θα του προτεινα την ιντελ συνθεση καθως ειναι πολυ πιο γρηγοροι οι πυρινες της

αλλα επειδη ειπε το θελει πολυ καιρο το pc εξου και ο 8πυρινος

Και οσο για την χωριτικοτητα του ssd

60 gb τον φτανουν και τον περισευουν για προγραμματα

καθως τετοια χρηση του κανω και γω και το γεμησει με προγραμματα το pc απο autocad 2012 μεχρι οτι θες

και εχω ακομα 14 gb κενο οποτε τον φτανουν

Αυτα ειχα να πω

καλες αγορες να εχεις σε οτι επιλεξεις

οπότε, αν κατάλαβα καλά, καλύτερα ένα 120gb και ας μην πιάνει τις ταχύτητες όταν τους έχεις σε raid

Ναι κάτι τέτοιο πιστεύω είναι προτιμότερο. Εξάλου και ο ένας είναι πολύ πολύ γρήγορος. Αργότερα αν μπορέσουν να δουλέψουν RAID-0 με TRIM βάζεις άλλον ένα ίδιο αν δεις πως έχουν γίνει φτηνοί και πως δεν σε χωράει !

Από 120άριδες SSD κοίτα τους:

SAMSUNG 830 120Gb SATA III

CRUCIAL M4 128Gb sata III

είναι οι καλύτεροι από όλους !

Οι σκληροί σου για αποθήκη μια χαρά είναι !

παιδιά, όσον αφορά το χρόνο που το θέλω, το 5-6 χρόνια δεν είναι απόλυτο. Αν κάνω τη δουλειά μου για 5 χρόνια, χωρίς να κολλάει, χωρίς να βγάζει προβλήματα, δεν έχω λόγο να το αλλάξω. Αν πάλι, σε 3 τρία χρόνια κάνω κάτι πιο απαιτητικό, τότε δεν θα έχω πρόβλημα να κάνω αναβάθμιση. Συνοπτικά, όσο κάνω τη δουλειά μου, δεν το αλλάζω. Ο pentium D (!) τα έβγαλε τα λεφτά του. Τον έχω από 2005(!), άλλαξα ram κάποια στιγμή, άλλαξα ψύκτρα, αλλά μέχρι τώρα άντεξε!

από τη στιγμή που δεν χρειάζομαι σκληρούς και κουτί, δεν θέλω να περάσω τα 400-450€. Αυτό το ποσό είναι για cpu-m/b-ram-sdd-κάρτα γραφικών-ψύκτρα επεξεργαστή-τροφοδοτικό.

στο πλαίσιο (θέλω να βάλω δόσεις) που κοίταξα μου βγήκε 500€.

http://imageshack.us/photo/my-images/338/44252165.jpg

Εφοσον δεν σε ενδιαφερει το gaming γιατι δεν κοιτας σε A3850 με FM1 socket? Ωστε να γλυτωσεις τα λεφτα για καρτα γραφικων (αν και η ενσοματωμενη του 3850 ειναι αρκετα καλη)

post-14294-1416075817,7972_thumb.jpg

• 1 year later...

Σας είχα ζαλίσει ένα χρόνο πριν αλλά τώρα πήρα την απόφαση για αναβάθμιση. Το μπάτζετ παραμένει το ίδιο (400-max 450€), το ίδιο και οι ανάγκες.

Το τροφοδοτικό που έχω είναι αυτό . Αν καλύπτει τις ανάγκες των cpu-gpu που θα προτείνετε, τότε δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξω.

Το κουτί είναι αυτό και λέω να μην το αλλάξω. Έχω αλλάξει και όλα τα ανεμιστηράκια, νομίζω πως είναι Ok.

ερώτηση: συμφέρει να πάω σε λύση i5 (με ενσωματωμένη gpu) ή να προτιμήσω έναν AMD FX 6300 και να βάλω μία κάρτα γραφικών;

1)cpu

2)m/b

3)gpu?

4)ram

5)ssd

6)psu?

7)ψύκτρα χρειάζεται;

Ευχαριστώ!

1) Intel Core i5-3470 Box | Skroutz.gr

2) Asus P8H77-V LE | Skroutz.gr

3) Έχει ο επεξεργαστής, δεν χρειάζεσαι άλλη

4) Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr

5) Kingston SSDNow V300 120GB w/Adapter | Skroutz.gr

6) Δεν χρειάζεσαι άλλο τροφοδοτικό, το μηχάνημα θα καίει ελάχιστα και αυτό που

έχεις είναι αξιοπρεπές.

7) Ούτε ψύκτρα χρειάζεσαι.

~400 ευρώ.

Στα ίδια λεφτά θα σου βγει και με FX 6300 (η διαφορά στην τιμή των cpu θα πάει

στην κάρτα), αλλά ο i5 3470 αρκετά καλύτερη επιλογή οπότε δεν σε συμφέρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.