yannismak Posted February 17, 2012 #1 Share Posted February 17, 2012 Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος του συστήματος της υπογραφής μου και πλέον η κάρτα γραφικών μου δείχνει ότι δεν μπορεί να αντέξει τις απαιτήσεις που έχω στο frame rate των παιχνιδιών που παίζω (μιλάμε για 1080p και max settings σε 60+ fps, καθώς οτιδήποτε πιο κάτω το θεωρώ cranky και μου χαλάει το immersion). Για αυτό τον λόγο λοιπόν αποφάσισα να αγοράσω 2x ATI 7970 σε διάταξη crossfire προκειμένου να εξασφαλίσω τις απαταιτήσεις μου στα games για τα επόμενα 1-2 χρονάκια. Πιθανώ θα προβώ και σε over-clocking για να κερδίσω και 10 frames εφόσον χρειαστεί μελλοντικά. Απ' όσον ξέρω, μία 7970 χρειάζεται ένα 6pin & ένα 8pin molex. Για τις δύο καρτούλες θα χρειαστώ από δύο 6pin & 8pin. Υπολογίζω ότι θα χρειαστώ σίγουρα ένα 850άρι PSU και λόγω του overclocking του 2600κ αλλά και λόγω του μελλοντικού overclocking των καρτών. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: Ποιό PSU έχετε να μου προτείνετε για να μπορέσει να στηρίξει επάξια αυτές τις κάρτες; Τα χρήματα δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Βέβαια καθώς το badget ανεβαίνει στα 1080 λόγω των καρτών (από πλαίσιο), θα προτιμούσα να μην υπερβεί τα 1500 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ εκ' των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Posted February 17, 2012 #2 Share Posted February 17, 2012 Καλημέρα φίλε μου,Χωρίς να είμαι ειδικός ο δικός μας [MENTION=403]crmaris[/MENTION] έχει κάνει την μάνα του και τον πατέρα του απο τρομερά λεπτομερή και ποιοτικά ριβιού απο ποιοτικά τροφοδοτικά εδώ στο σάιτ μας.Πετάξου εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Posted February 17, 2012 #3 Share Posted February 17, 2012 Με ενα τετοιο εισαι καλυμενος πιστευω Corsair Professional Series Gold AX850 | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Posted February 17, 2012 Author #4 Share Posted February 17, 2012 Καλημέρα φίλε μου,Χωρίς να είμαι ειδικός ο δικός μας [MENTION=403]crmaris[/MENTION] έχει κάνει την μάνα του και τον πατέρα του απο τρομερά λεπτομερή και ποιοτικά ριβιού απο ποιοτικά τροφοδοτικά εδώ στο σάιτ μας.Πετάξου εδώΤα τσεκάρω κατά καιρούς τα reviews αυτά! Απλώς λόγω του ότι πρώτη φορά μπαίνω σε λημέρια crossfire-sli χρειάζομαι και τις γνώμες των πιο έμπειρων σε θέματα Psu-crossfire-sli. Πόσο μάλλον αν τύχει κάποιος να έχει τον ίδιο συνδιασμό με αυτόν που θα αγοράσω...ακόμα καλύτερα! Σε ευχαριστώ όμως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Posted February 17, 2012 #5 Share Posted February 17, 2012 corsair ax1200...και καθαρισες για τα επομενα 7 χρονια (τοσο ειναι η εγγυηση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Posted February 17, 2012 #6 Share Posted February 17, 2012 Τα τσεκάρω κατά καιρούς τα reviews αυτά! Απλώς λόγω του ότι πρώτη φορά μπαίνω σε λημέρια crossfire-sli χρειάζομαι και τις γνώμες των πιο έμπειρων σε θέματα Psu-crossfire-sli. Πόσο μάλλον αν τύχει κάποιος να έχει τον ίδιο συνδιασμό με αυτόν που θα αγοράσω...ακόμα καλύτερα! Σε ευχαριστώ όμως!Πόσο πιο έμπειρος μπορεί να υπάρχει στο θέμα psu από αυτόν που περνάνε 10άδες psu κάθε μήνα από τα χέρια του. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει το Crossfire-SLi ιδιάζουσα περίπτωση(μιας και τα watt που χρειάζονται προφανώς τα υπολόγισες) που θέλει απάντηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου; Ποια πιστεύεις είναι τα κριτήρια που θα σταθεί κάποιος για να σου προτείνει psu που εσύ δεν μπορείς τα αναλύσεις πλήρως ώστε να βγεις σε συμπέρασμα;Φιλικά,Διονύσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Posted February 17, 2012 #7 Share Posted February 17, 2012 Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος του συστήματος της υπογραφής μου και πλέον η κάρτα γραφικών μου δείχνει ότι δεν μπορεί να αντέξει τις απαιτήσεις που έχω στο frame rate των παιχνιδιών που παίζω (μιλάμε για 1080p και max settings σε 60+ fps, καθώς οτιδήποτε πιο κάτω το θεωρώ cranky και μου χαλάει το immersion).Για αυτό τον λόγο λοιπόν αποφάσισα να αγοράσω 2x ATI 7970 σε διάταξη crossfire προκειμένου να εξασφαλίσω τις απαταιτήσεις μου στα games για τα επόμενα 1-2 χρονάκια. Πιθανώ θα προβώ και σε over-clocking για να κερδίσω και 10 frames εφόσον χρειαστεί μελλοντικά. Απ' όσον ξέρω, μία 7970 χρειάζεται ένα 6pin & ένα 8pin molex. Για τις δύο καρτούλες θα χρειαστώ από δύο 6pin & 8pin. Υπολογίζω ότι θα χρειαστώ σίγουρα ένα 850άρι PSU και λόγω του overclocking του 2600κ αλλά και λόγω του μελλοντικού overclocking των καρτών. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: Ποιό PSU έχετε να μου προτείνετε για να μπορέσει να στηρίξει επάξια αυτές τις κάρτες; Τα χρήματα δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Βέβαια καθώς το badget ανεβαίνει στα 1080 λόγω των καρτών (από πλαίσιο), θα προτιμούσα να μην υπερβεί τα 1500 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ εκ' των προτέρων! Eγω να κανω μια ερωτηση ποιος ο λογος για 2 7970 οταν με μια θα εισαι καλυμενος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Posted February 17, 2012 #8 Share Posted February 17, 2012 Το τροφοδοτικό που σου προτείνει ο The One (Corsair AX850) είναι πολύ καλή περίπτωση. Αν θέλεις κάτι μεγαλύτερο, κοίταξε και τα Corsair HX1050 και AX1200.Από το να δώσεις 1000+ ευρώ με τη μια για κάρτες, θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια 7970 για αρχή και να δεις αν είσαι ικανοποιημένος. Αν πάλι δε σε ικανοποιεί (που δε το νομίζω), αγοράζεις και τη δεύτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Posted February 17, 2012 Author #9 Share Posted February 17, 2012 Πόσο πιο έμπειρος μπορεί να υπάρχει στο θέμα psu από αυτόν που περνάνε 10άδες psu κάθε μήνα από τα χέρια του. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει το Crossfire-SLi ιδιάζουσα περίπτωση(μιας και τα watt που χρειάζονται προφανώς τα υπολόγισες) που θέλει απάντηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου; Ποια πιστεύεις είναι τα κριτήρια που θα σταθεί κάποιος για να σου προτείνει psu που εσύ δεν μπορείς τα αναλύσεις πλήρως ώστε να βγεις σε συμπέρασμα;Φιλικά, Διονύσης. Φίλε Διονύση, Δεν είμαι από τους ανθρώπους που απλά κοιτάνε βαθμολογίες και αγοράζουν το προιόν που έχει τις υψηλότερες. Μου αρέσει να συζητάω διότι με έτσι και μαθαίνω πράγματα που δε γνωρίζω και ανταλλάσω απόψεις. Όσον αφορά το θέμα του PSU-sli-crossfire απαιτώνται αρκετά molex παραπάνω και δεν ξέρω εαν γενικότερα τα modular PSU δεν έχουν απώλειες στις τάσεις τους. Έχω διαβάσει και από άλλες πηγές ότι λόγω του overclocking στο οποίο προβαίνω τα 850w ίσως να μην είναι αρκετά με αυτό το συνδιασμό καρτών. Ακριβώς για αυτό τον λόγο ψάχνω εκτός από τα μαθηματικά reviews και πρακτικές εμπειρίες σε πραγματικές συνθήκες. And honestly...What is your problem exactly? Eγω να κανω μια ερωτηση ποιος ο λογος για 2 7970 οταν με μια θα εισαι καλυμενος? Χεχε, είμαι πολύ ιδιότροπος όταν πρόκειται για επιδόσεις στα games! Βάσει των benchmark που έχω δει και διαβάσει δε με καλύπτουν οι επιδόσεις της μίας 7970. Ψάχνω για κάτι που ξεπερνάει τις 6990-590. Η διαφορά από 50 στα 60+ είναι τεράστια στα δικά μου μάτια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Posted February 17, 2012 #10 Share Posted February 17, 2012 Μηπως να περιμενες για GTX 680...????? (λεω εγω τωρα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Posted February 17, 2012 Author #11 Share Posted February 17, 2012 Το τροφοδοτικό που σου προτείνει ο The One (Corsair AX850) είναι πολύ καλή περίπτωση. Αν θέλεις κάτι μεγαλύτερο, κοίταξε και τα Corsair HX1050 και AX1200.Από το να δώσεις 1000+ ευρώ με τη μια για κάρτες, θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια 7970 για αρχή και να δεις αν είσαι ικανοποιημένος. Αν πάλι δε σε ικανοποιεί (που δε το νομίζω), αγοράζεις και τη δεύτερη.Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις, νομίζω ότι το ΑΧ850 είναι καλό για την περίπτωση μου, αλλά δεν έχει "αέρα" για το μέλλον...Αλλά θα μου πεις πως ούτως ή άλλως σε δύο χρόνια max θα κάνω πάλι αναβάθμιση, οπότε...!Μηπως να περιμενες για GTX 680...????? (λεω εγω τωρα...)Να περίμενα ε...; Απλώς ήδη παίζω το Battlefield 3 σε 720p με ultra settings (70+ fps) και είναι χάλια η εμπειρία (για τα μάτια μου πάντα) καθώς είναι πολύ θολά όλα και χαμηλή ανάλυση για το 27άρι monitor. Επειδή έχω δει τις 7970 εν δράση + το potential τους σε overclocking, δεν νομίζω ότι αξίζει η αναμονή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Posted February 17, 2012 #12 Share Posted February 17, 2012 Ειναι πολυ πολυ υπερβολη 2 χ 7970 για gamingεφοσον θες παιχνιδια να σε ανετα τα επομενα χρονιαΜια 7970 φτανει και περισευει εαν παρεις 2 πεταμα λεφτων ειναιΕαν θες να τρεχεις και benchmarks τοτε οκαλλα και παλυ η ταπινη μ γνωμη μια 7970 σε υπερκαλυπτεισε ολα καθως ειναι τουμπανο καρτακανε το crossfire οταν πραγματικα θα το χρειαστεις και δν θα σε καλυπτει μια 7970Οποτε παιρνεις μια και δεν αλλαζεις και το τροφοδοτικο που εχειςκαι σου μενουν και τα πολυτιμα λεφτα σου!Εαν παρολα αυτα εισαι ξεροκεφαλος με την καλη εννοια και θες 2 χ7970παρε ενα corsair 1000wattη κανα enermax 1250 wattΤο σιγουρο ειναι πως με ενα τετοιο τροφοδοτικο θα το εχεις πολυ μα πολυ καιροΑυτα και καλες αγορες να εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Posted February 17, 2012 Author #13 Share Posted February 17, 2012 Εμ! Αφού το battlefield σε 1080p μου τρέχει με 25-40 fps είναι η μόνη λύση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Posted February 17, 2012 #14 Share Posted February 17, 2012 Για κανένα μα κανένα λόγο δεν αξίζει να παίζεις σε χαμηλότερη από την native ανάλυσή τους... έχει 1:1 pixel mapping? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Posted February 17, 2012 Author #15 Share Posted February 17, 2012 Ειναι πολυ πολυ υπερβολη 2 χ 7970 για gamingεφοσον θες παιχνιδια να σε ανετα τα επομενα χρονιαΜια 7970 φτανει και περισευει εαν παρεις 2 πεταμα λεφτων ειναιΕαν θες να τρεχεις και benchmarks τοτε οκαλλα και παλυ η ταπινη μ γνωμη μια 7970 σε υπερκαλυπτεισε ολα καθως ειναι τουμπανο καρτακανε το crossfire οταν πραγματικα θα το χρειαστεις και δν θα σε καλυπτει μια 7970Οποτε παιρνεις μια και δεν αλλαζεις και το τροφοδοτικο που εχειςκαι σου μενουν και τα πολυτιμα λεφτα σου!Εαν παρολα αυτα εισαι ξεροκεφαλος με την καλη εννοια και θες 2 χ7970παρε ενα corsair 1000wattη κανα enermax 1250 wattΤο σιγουρο ειναι πως με ενα τετοιο τροφοδοτικο θα το εχεις πολυ μα πολυ καιροΑυτα και καλες αγορες να εχειςΝομίζω ότι με έχετε καλύψει όσον αφορά το PSU. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω εν τέλει όσον αφορά το αν θα πάρω 1 ή 2 7970. Θα τσεκάρω και λύσεις για υδρόψυξη για μία 7970 γιατί κάπου έχει πάρει το μάτι μου ότι overclocked με cpu στα 1200 κοντά, έχει ίδιες επιδόσεις με μία 6990!Για κανένα μα κανένα λόγο δεν αξίζει να παίζεις σε χαμηλότερη από την native ανάλυσή τους... έχει 1:1 pixel mapping?Το γνωρίζω φίλε μου. Μόνο για να έχω μεγάλα fps το κάνω. Από όσο ξέρω όλες οι LG HDTVs έχουν 1:1 pixel mapping χωρίς overscan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Posted February 17, 2012 #16 Share Posted February 17, 2012 ^μια παρε,αμα ανεβαινει ανετα σε 1150/1575,θα δεις δεν θα χρειαστεις δευτερη..γενικα το xfire ειναι να ξεκινας με μια,κα αν δεις οτι δεν τραβαει παίρνεις και δευτερη.αν και να σου πω την ταπεινη μου γνωμη,απο τοτε που ξαναγυρισα σε μονοπυρηνη,ηρεμησε το κεφαλι μου απο θεμα drivers και profiles και αλλα διαφορα κουλα που ειχε το xfire.γι αυτο σκεψου το Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannismak Posted February 17, 2012 Author #17 Share Posted February 17, 2012 ^μια παρε,αμα ανεβαινει ανετα σε 1150/1575,θα δεις δεν θα χρειαστεις δευτερη..γενικα το xfire ειναι να ξεκινας με μια,κα αν δεις οτι δεν τραβαει παίρνεις και δευτερη.αν και να σου πω την ταπεινη μου γνωμη,απο τοτε που ξαναγυρισα σε μονοπυρηνη,ηρεμησε το κεφαλι μου απο θεμα drivers και profiles και αλλα διαφορα κουλα που ειχε το xfire.γι αυτο σκεψου τοOk! Δεν έχω να χάσω και τίποτα! Θα πάρω μία και...βλέπω! Ευχαριστώ παίδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio102004 Posted February 18, 2012 #18 Share Posted February 18, 2012 1 7970 και ax850 psu απο μενα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Posted February 18, 2012 #19 Share Posted February 18, 2012 1 7970 και ax850 psu απο μενα..Πιθανων το τροφοδοτικο που εχει να του φτανει για μια αν νομιζει οτι θελει και 2η καρτα τοτε ας δει για τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominus Posted February 18, 2012 #20 Share Posted February 18, 2012 Οι διαφορές από τα 50 στα 60 fps είναι ελάχιστες. Εκτός και αν έχεις κάποιου είδους πειραγμένο "refresh rate" στα μάτια σου. Η 470 στα 1080p σε high στο battlefield 3 αποδίδει ικανοποιητικότατα ακόμα και σε σκηνές με εκρήξεις και πιστολίδι. Εγώ με crossfire είμαι απογοητευμένος από τις επιδόσεις του στο battlefield καθώς σε ultra η 1 5850 μου αποδίδει καλύτερα από 2 μαζί. Η πρότασή μου είναι άμα θες να πάρεις μια 6990 καθώς στην παρούσα φάση είναι καλύτερη από 7970. Αν αργότερα δεν αρκεί πάρε άλλη μια και είσαι jet. Μην προτιμήσεις crossfire για μένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.