Jump to content



Πρόβλημα με εγκατάσταση drivers HP


Wizard!

Recommended Posts

Φαίνεται η οδύσσεια με το ΗΡ δε λέει να τελειώσει... Τα νεύρα μου έχουν γίνει τσατάλια και είμαι στο τσακ να το σπάσω και μετά να το πετάξω από το μπαλκόνι :wall:

Ήθελα σήμερα να χρησιμοποιήσω το scanner για πρώτη φορά μετά την αντικατάσταση...

Βάζω το σχέδιο που ήθελα να σκανάρω και ανοίγω το photoshop... Ψάχνω για το Aquire image, αλλά δεν υπάρχει πουθενά...

Σκέφτομαι, ότι ίσως να είχα βάλει τους drivers πριν το photoshop κι έτσι να μην έχει βάλει ότι χρειάζεται.

Ανοίγω Start menu και ψάχνω το HP Solution Center. Πουθενά... Κάνω δεξί κλικ στο εικονάκι στο taskbar, επιλέγω "άνοιγμα" και δεν κάνει τίποτα...

Ωραία λέω, repair ή reinstall...

Ξεκινάω να κάνω uninstall από το αντίστοιχο εικονάκι στο start menu αποφεύγοντας το Control Panel, αφού βάζει 7-8 εγγραφές και δεν ξέρω ποιό να διαλέξω.

Επιλέγω uninstall και στο επόμενο βήμα ξαφνικά όλοι οι διάλογοι είναι εξαφανισμένοι. Φαίνεται να δουλεύει, η μπάρα γεμίζει, αλλά buttons και texts δε φαίνονται πουθενά :shout:

Το αφήνω να τελειώσει...

Μου εμφανίζει ένα κενό κουτί, με δύο επιλογές που φυσικά δε βλέπω τι γράφουν και από κάτω δύο κουμπιά απενεργοποιημένα... Επιλέγω στην τύχη την πρώτη επιλογή και αφού ενεργοποιείτε μόνο το ένα κουμπί, το πατάω...

Κλείνει όλα τα προγράμματα, ΧΩΡΙΣ άλλη ερώτηση και κάνει reboot... Το ότι κατέβαζα κάτι και ήταν στο 95%, το οποίο έψαχνα πάνω από μία ώρα να βρω, δεν το λαμβάνω υπόψη...

Ξεκινάει το post κι αντί να μπει στα win, μπαίνει bios... :wassat:

Πατάω esc, μου βγάζει μήνυμα αν είμαι σίγουρος ότι δε θέλω να αλλάξω τίποτα και να βγω, επιλέγω YES και κλείνει...

Αντί να bootάρει, με πάει πάλι στο bios, χωρίς να κάνει post :slap:

Πάω με το ποντίκι στο Exit & discard changes, Yes... To ίδιο!!! Δεν κάνει boot, απλά με πάει στην αρχική σελίδα του bios.

Λέω δε μπορεί, κάποιο πλήκτρο έχει κολλήσει στο πληκτρολόγιο... Τα πατάω όλα με τις παλάμες να ξεκολλήσουν, γιατί δε φαινόταν κάποιο πατημένο/κολλημένο. Με το που γυρνάω να δω την οθόνη, είναι ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ!!! Κάπως είχα αλλάξει γλώσσα και τώρα ήταν κινέζικα και δεν είχα ιδέα πως να βγω...

Reset και προσευχή σε Ιησού, Βούδα, Κομφούκιο, Μωάμεθ, Ζαρατούστρα κι όποιον άλλον ήξερα...

ΧΩΡΙΣ να πατήσω κάτι, μπαίνει πάλι μόνο του στο BIOS και είναι ΟΛΑ κινέζικα :computer:

Αρχίζω και φρικάρω και φωνάζω τη γυναίκα μου, που έκανε 3 χρόνια μπας και βάλει άκρη. Ευτυχώς είδε κάπου τη λέξη Κινέζικα και σκέφτηκε να πατήσει εκεί, όπου έβγαλε επιλογές για άλλες γλώσσες. Βάζει αγγλικά, και δοκιμάζουμε επανεκκίνηση...

Τα ίδια!!!!!

Μπαίνει bios μόνο του, χωρίς να πατήσω τίποτα.

Το κλείνω τελείως, το αφήνω για λίγη ώρα, πατάω όλα τα πλήκτρα ένα-ένα και το ανοίγω.

Μπαίνει Windows... :worship:

Βρίσκω ευτυχώς πιό εύκολα αυτό που κατέβαζα και το ξεκινάω...

Παράλληλα ξεκινάω να εγκαθιστώ τους drivers από την αρχή, αφού κοίταξα αν υπάρχει νεώτερη έκδοση, που δεν υπήρχε.

Ενώ ξεκινάνε κανονικά στα EN/US, με το που κάνω τις επιλογές και αρχίζει η αντιγραφή αρχείων, μου κάνει το ίδιο: Κενό πλαίσιο, δε φαίνεται κανένα κείμενο, τα κουμπάκια είναι κενά και φαίνεται μόνο η μπάρα που γεμίζει.

Καταλαβαίνω ότι για κάποιο λόγο γυρνάει σε ελληνικά, αλλά τα ξεφτέρια εκεί στην ΗΡ, ΔΕΝ έχουν ελέγξει αν παίζει σωστά και μάλλον χρησιμοποιούν κάποια γραμματοσειρά που δεν έχω στο σύστημα.

Σα να μην έφτανε αυτό, πετάει ένα σφάλμα ότι δε βρίσκει το Network641032.cab, ενώ στο φάκελο που ψάχνει υπάρχει το Network641033.cab.

Πατάω ok και αρχίζει μόνο του αντιστροφή της εγκατάστασης, χωρίς φυσικά πάλι να βλέπω τι γράφει (το error ήταν στα αγγλικά)

Με το που τελειώνει, εμφανίζει ένα διάλογο, με ένα μόνο κουμπί ενεργό και καμία επιλογή. Φυσικά, δε βλέπω τι γράφει.

Πατάω το κουμπί, και κάνει ΠΑΛΙ RESTART κόβοντας για δεύτερη φορά το download που έκανα :rant:

Περιμένω να μπει, σβήνω τους drivers, και τους κατεβάζω πάλι.

Αφού τελειώνει, ξεκινάω την εγκατάσταση. Σημειωτέον, την έχω κάνει λόγω format, 4-5 φορές, χωρίς κανένα πρόβλημα και επίσης στο μηχάνημα της γυναίκας μου το ίδιο. Και τα δύο φοράνε Windows 7/64 ΑΓΓΛΙΚΑ.

ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Χάνει τους διαλόγους και πετάει error ότι δε βρίσκει το αρχείο.

Είμαι 99% σίγουρος ότι έχει να κάνει κάτι με τις χώρες/γλώσσες. Για κάποιο λόγο επιλέγει αυτόματα Ελληνικά στη μέση της εγκατάστασης και δε βρίσκει τα αρχεία που χρειάζεται.

Πριν το σπάσω και κάνω format, υπάρχει κάποιος τρόπος να τρέξει η εγκατάσταση υποχρεωτικά στα αγγλικά και να αγνοήσει την αυτόματη επιλογή;

ΥΓ.: Άμα ξαναπάρω ΗΡ, θα βγω στην ταράτσα και θα αρχίσω να φωνάζω "ΕΙΜΑΙ Μ@ΚΑΣ" (και θα περιμένω να ακούσω το "ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ")

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασες να βάλεις προσωρινά όλα τα regional settings @ control panel σε English & USA ?

Ναι, ήταν μία από τις δοκιμές που έκανα.

btw, που μου λέτε για τις (_|_)asus, τώρα πάλι, δεν έβλεπε το πληκτρολόγιο και δε φταίει αυτό, γιατί για να στρώσει, απλά βγάζω και βάζω πάλι το usb...

Link to comment
Share on other sites

Χρειαζεσαι καποιο feature απο το λογισμικο της HP (:bad:)?Αν οχι γιατι δεν δοκιμαζεις να τους κανεις "καρφωτους" τους drivers?Θα σου βγαλει το εικονιδιο του scanner μεσα στο "Υπολογιστης" και μπορεις να κανεις δουλεια σαν ανθρωπος.Γενικα η HP πασχει πολυ σε θεμα software σε σχεση με αλλες εταιριες (π.χ. Lexmark που απο default γινονται "καρφωτοι").Οσο για το αρχειο που δειχνει οτι λειπει θα ειναι μεσα σε καποιο .cab αρχειο(κλασσικη HP) και θα πρεπει να το κανεις extract αυτο το .cab που βρισκεις και να δηλωσεις χειροκινητα το path.

Ελπιζω να βοηθησα :)

Link to comment
Share on other sites

Χρειαζεσαι καποιο feature απο το λογισμικο της HP ?Αν οχι γιατι δεν δοκιμαζεις να τους κανεις "καρφωτους" τους drivers?Θα σου βγαλει το εικονιδιο του scanner μεσα στο "Υπολογιστης" και μπορεις να κανεις δουλεια σαν ανθρωπος.Γενικα η HP πασχει πολυ σε θεμα software σε σχεση με αλλες εταιριες (π.χ. Lexmark που απο default γινονται "καρφωτοι").Οσο για το αρχειο που δειχνει οτι λειπει θα ειναι μεσα σε καποιο .cab αρχειο(κλασσικη HP) και θα πρεπει να το κανεις extract αυτο το .cab που βρισκεις και να δηλωσεις χειροκινητα το path.

Ελπιζω να βοηθησα

Ναι, μπορεί να δουλέψει όπως λες, αλλά το πρόβλημά μου είναι, ότι είχε γίνει εγκατάσταση αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα, ο ίδιος driver στο ίδιο σύστημα. Τώρα, για κάποιο λόγο, αποφάσισε να γυρίσει μόνος του στα Ελληνικά και δε δουλεύει σωστά.

Επίσης, δεν είναι μόνο θέμα εκτυπωτή, το scanner χρειάζομαι απαραίτητα που δε μπαίνει έτσι απλά, γιατί είναι δικτυακό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.