Jump to content



βάψιμο cosmos s


psyber

Recommended Posts

μετά από αρκετή σκέψη για να μην κάνω ζημιά, κατάφερα και έλυσα ολοκληρωτικά το cosmos s μου. σκέφτομαι λοιπόν να το βάψω σε αυτό το χρωματικό concept: Cooler Master Cosmos S (White)

σκέφτηκα να το πάω σε φανοποιείο αλλά δεν διατίθεμαι να πληρώσω ιδιαίτερα χρήματα. για το λόγο αυτό θα ήθελα κάποια καθοδήγηση ως προς τη διαδικασία. σκέφτομαι να ξύσω λίγο τα πλαστικά σημεία με γυαλόχαρτο, αλλά δεν ξέρω τι τύπου είναι κατάλληλο. μετά να το περάσω με ένα χερι αστάρι, και μετά κανα δυο χέρια το χρώμα. στο σασί το ίδιο χωρίς το ξύσιμο. Θα ήθελα να μου προτείνετε τι είδους σπρέυ είναι κατάλληλα και ποια είναι τα λάθη στην διαδικασία όπως την περιγράφω. θεωρείτε ότι με σπρέυ το αποτέλεσμα θα χαλάσει γρήγορα; έχετε να προτείνετε κάποια εναλλακτική; αναμένω συμβουλές και καθοδήγηση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω βάψει case με σπρέι θα σου πω την συμβουλή μου

ΜΗΝ το βάψεις με σπρέι. Kάποια στιγμή θα αρχίσει τα πανηγύρια και θα είναι για τα πανηγύρια. Αν δεν έχεις τα χρήματα τώρα και θες όμως να το δεις λευκό εξωτερικά, πέρασε το ένα λευκό βινύλιο για αρχή να σου φύγει για λίγο το παράπονο. Αργότερα που θα μαζέψεις λεφτά κάνε το μία και έξω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον σωστό τρόπο βαφής δεν θα το μετανιώσεις :)

Link to comment
Share on other sites

Ηλια, ^^ what the lady said...

και ασε καλυτερα και το βινυλιο

ρωτα και τον Νικο ([MENTION=10170]swatoner[/MENTION]) που παιδευεται as we speak

εχει ζορικες καμπυλες το cosmos για ντυσιμο και δεν ειναι απλη υποθεση

ενω οσο και καλα να το πας δεν πλησιαζεις ουτε στο 60% την βαφη

κυριως στα μεγαλα στεφανια και τις εσοχες. (τα πλαινα, ενταξει ντυνονται ευκολα)

Link to comment
Share on other sites

παιδιά ευχαριστώ για την απάντηση σας! επειδή όμως τίποτα στη ζωή δεν είναι αυτονόητο (εννοώ απλώς ότι είμαι άσχετος), θα ήθελα να μου υποδείξετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος και ποιο κατα προσέγγιση το κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Το βινύλιο κοστίζει λίγο αλλά για να καλύψεις το case ειδικά στις καμπύλες είναι τρελό μανίκι. Ακόμα και σε ίσια επιφάνει θα κάνει φυσαλίδες μέσα στο βινύλιο αν δε ξέρεις πως να στρώνεις (όπως εγώ).

Εμένα το βινύλιο μου κόστισε 14 ευρώ σύνολο 2 κομμάτια. Για βαφή θα σου πεί ο Κοπρίτης.

Link to comment
Share on other sites

Κρατάω log με τις εργασίες μου εδώ και θα δείς που έχω καλύψει τα μεγαλύτερα κομμάτια ήδη.

http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/project-log-mpriki-on-water-106464.html

Για το βινύλιο θα χρειαστούν οπωσδήποτε δύο άτομα. Εγώ έχω πρόβλημα στις καμπύλες τώρα. Να τεντώνω να ζεσταίνω και να στρώνω είναι ολίγον παλούκι.

Link to comment
Share on other sites

έχεις κάνει ενδιαφέρουσα δουλειά. Εγώ ωστόσο δεν είμαι ιδιαίτερα επιδέξιος οπότε απορρίπτω το βινύλιο. Σχετικά με τη βαφή πως προτείνετε να γίνει η διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

Επιδεξιότητα δε θέλει τόσο. Δεν είμαι στο επίπεδο ούτε της karmen ούτε του Κοπρίτη. Όρεξη θέλει, χρόνο για δοκιμές και λίγα λεφτά. Είτε πας κατευθείαν στην καλύτερη λύση να το πας στον Κοπρίτη, να στο κάνει αστέρι και να μην λερώσεις και τα χέρια σου. :D.

Εγώ αργότερα πάντως στον γιώργο θα πάω.

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα τι θα βάψεις.

Καλύτερα ηλεκτροστατική. Και πιο καλά απλώνεται η βαφή (γεμίζουν πολύ περισσότεροι πόροι). Και λιγότερα στρώματα-πάχος σου δημιουργεί. Και πιο ανθεκτικό είναι. Με spray αν ζορίσεις θα χαλάσει η βαφή.

Link to comment
Share on other sites

ακόμα καλύτερα! ματ το θέλω! αν βάψω τα μεταλλικά μέρη με ηλεκτροστατική, γινεται τα πλαστικά να είναι με σπρέυ; στην περιπτωση των πλαστικων τι προτείνεται;

Link to comment
Share on other sites

Πλαστικά μέρη πιστόλι βαφής. Είναι και ανάλογα τα πλαστικά. Αν έχουν χρώμα απο πάνω είτε εσωτερικά. Και τι χρώμα θες να το κάνεις. Για λευκό είναι λίγο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η γνώμη μου είναι να μην καθίσεις να ασχοληθείς καν.

Και ο λόγος είναι ότι άρχισα και εγώ χθες να βάψω το Phantom με σπρέι και βγήκε άστα να πάνε (για να μην πω τίποτα χειρότερο)!

Το αποτέλεσμα?

img2012030600087.jpg

Άκουσε τον κοπρίτη και την καρμεν και μην κάνεις δοκιμές άμα δεν ξέρεις και θα σου πω αυτά που παρατήρισα εγώ, και όσον αφορά για το γυαλοχαρτο επειδή ρώτισα φίλο που έχει φανοποιείο και άμα ήμουν στην χώρα μου θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα (τώρα είμαι ρουμανία)

500αρι σε σκληρώτιτα η παραπάνω, ελαφρύ ξύσιμο και μετά το περνάς κανονικά με σπρέι.

το σπρέι από το κουτί να το έχεις σε απόσταση 15-20 εκατοστά να μην αφήσεις καθόλου το κουμπί να ρίχνεις συνεχόμενα και κινήσεις δεξιά αριστερά.

Αλλά επειδή ούτε κοπρίτης είμαι ούτε κάρμεν ούτε σταμπουλόπουλος (φίλος μου)

μην το δοκιμάσεις καν και θα σου πω και το γιατί.

καταρχήν πρέπει να ξέρεις να χρησιμοποιείς την βαφή άμα δεν το ξέρεις αυτό όσο λεφτά και να έχεις (για την βαφή/σπρέι/ότι θες πες το) δεν πρόκειται να σου βγει καλά, και το σπρέι/βαφή δεν θα σου φτάσουν καθόλου.

(εγώ χάλασα 1 μπουκάλι τον 500ml για τα 2 πλαινά και αφού είπα στον φίλο μου (μου λέει με ένα τέτοιο βάφω 2 πόρτες)

επίσης θα σου βγούνε φουσκάλες και το πιο σίγουρο είναι ότι θα σου τρέξει η βαφή άμα σου τρέξει η βαφή η το αφήνεις και στεγνώνει και το περνάς άλλο ένα χέρι ή αφού στεγνώσει καλά καλά το ξανά ξύνεις και το ξαναπερνάς και το ότι θα σου τρέξει η βαφή είναι 100% σίγουρο άμα δεν ξέρεις να την χρησιμοποιείς.

επίσης χειρουργικά γάντια ή ότι άλλο έχεις και μάσκα όπως και δίποτε οι αναθυμιάσεις είναι τεράστιες και οι μυρωδιά και άμα την εισπνευσεις θα βγάζεις άσπρα κομμάτια από την μύτη σου όπως εγώ σήμερα και όπως δίποτε ανοιχτός χώρος (αυλή κήπος ότι έχεις)

Link to comment
Share on other sites

εσωτερικα το ειδανικο ειναι η Ηλεκτροστατικη, αλλα κοστιζει αρκετα

θα πρεπει να γδυσεις τελειως το κουτι σου, για να μην εχει γωνιες (και σε καμια περιπτωση πλαστικα γιατι θα λιωσουν) και δεν δεν πιασει η βαφη (στα σκοτεινα σημεια) καλα

για το εξωτερικο τα πραγματα ειναι ζορικα, αλλα νομιζω η καλυτερη λυση ειναι με αεροπιστολο

πολυ προσεκτικο τριξιμο να φυγει η παλια βαφη και να φανει το πλαστικο, ασταρωμα αρκετες στρωσεις και πολλες πολλες λεπτες στρωσεις βαφης απο πανω

γενικα πολυ χρονοβορα διαδικασια

Αν εχεις τον χρονο, τα εργαλεια και το μερακι go for it imho :T:

Link to comment
Share on other sites

για το cosmos s συγκεκριμενα

μην το παλεψετε να βγαλετε το χρωμα απο τα πλαστικα

ειναι χρωματισμενο το ιδιο το υλικο απο την χυτευση του.

και εξαιτιας αυτου ειναι και πολυ δυστροπο στο βαψιμο με ανοικτα χρωματα αυτοκινητου (οχι νερου)

μου εχουν τυχει αρκετα που ξερναγαν κιτρινιλα απο μεσα και ηθελαν επαναληψη ολης της διαδικασιας

και εκαναν τους βαφεις να τραβαν τα μαλλια τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδιά οι 2 μοχλοί στο πίσω μέρος που απελευθερώνουν τα πλαινά είναι πλαστικοί ή μεταλλικοί; ρωτάω έπειδή δεν μπορώ να βγάλω τον δεξή. αν τους αφήσω επάνω υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν στην ηλεκτροστατική βαφή;

Link to comment
Share on other sites

παιδιά οι 2 μοχλοί στο πίσω μέρος που απελευθερώνουν τα πλαινά είναι πλαστικοί ή μεταλλικοί; ρωτάω έπειδή δεν μπορώ να βγάλω τον δεξή. αν τους αφήσω επάνω υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν στην ηλεκτροστατική βαφή;

ναι, θα λιωσουν αν τα αφησεις πανω

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.