Jump to content



990FX Device manager screenshot


Thrael

Recommended Posts

Μπορει καποιος με 990FX-SB950 (Gigabyte κατα προτιμηση) να ποσταρει ενα screenshot του device manager; Κατι περιεργο βλεπω με το AMD controller αλλα και το Marvell 91xx eSATA.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχεις κι αδικο... To Standard AHCI 1.0 SATA Controller επρεπε να υπαρχει εκει;

Επισης δε βρισκω τον controller του Marvell 91xx(9128...9172; ) για το eSATA. Ειναι ενεργοποιημενο στο BIOS και δοκιμασα διαφορες driver version χωρις να δω τπτ...

Θα μου πεις... αμα δε φαινεται στις συσκευες τι να κανεις το driver...

post-10736-1416075919,7572_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ολοι οι δισκοι SSD,HDD ειναι στο AMD SATA Controller παντως. Ειχα δει οτι o AMD driver μπορουσε να μπει -αν δεν το ειχες κανει preload στο Win7 installation- με "update driver" του Standard AHCI και εγκατασταση απο το φακελο που τον εχεις αποσυμπιεσει. Σε τετοια περιπτωση ειχα δει να μην υπαρχει πλεον ο Standard AHCI 1.0 αλλα μονο ο AMD SATA

Link to comment
Share on other sites

Να υποθεσω adpanos οτι δεν εχεις προβλημα με το πισω eSATA, δλδ εμφανιζεται στο Device Manager, ετσι;

Anyway, ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια.

Αν σε εσένα ΔΕΝ εμφανίζεται ο Marvell 91xx eSATA controller σαν Standard AHCI 1.0 SATA Controller, είναι γιατί θα πρέπει να το δηλώσεις στο Bios !

Σε ρωτάει χαρακτηριστικά "AS SATA" or "IDE" !! Aν έχεις τα SATA σε AHCI και βάλεις την επιλογή AS SATA για τα E-SATA τότε θα τρέξει και ο marvel σε AHCI και θα φαίνεται !

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δείς πολύ εύκολα ποιό είναι ποιό, αν στο Device manager που είσαι στο tab "Details" κάθε συσκευής δείς το property Hardware ID. Vendor 1002 είναι AMD, 1148 είναι της Marvell. Από εκεί και έπειτα, ότι έχει το "Standard" εννοεί ότι δεν έχεις βάλει κάποιους xtra drivers, άρα δουλεύει με τους default των Win.

Έτσι όπως φαίνεται ο Marvell που είναι ο eSATA3 Controller, είναι σε AHCI και δεν έχεις βάλει τον driver του, εξ 'ού και το "Standard AHCI 1.0 Serial ATA".

Αν δεν βάλεις τον ahci driver του Marvell, δεν πρόκειται να δείς το "Marvell" στην περιγραφή της συσκευής.

Link to comment
Share on other sites

Απ' οτι φαινεται ειχες δικιο felix. Μπορει το hardware Id να διεφερε (το Marvell SE9128 εμφανιζει οντως Vendor ID 1B4B) αλλα στο DEV ανεφερε 9172

που εχει τυπωμενο το controller της μητρικης. Το γτ δεν ειχε εγκατασταθει ο σωστα ο marvell driver ενω ειχα δοκιμασει αρκετες φορες δεν ξερω.

Εκανα update driver με το marvell AHCI και να τι δειχνει το Dev. Manager...

post-10736-1416075921,4376_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στην ίδια καρτέλα με αυτή που δείχνεις του touch bios έχει την ρύθμιση για τα E-SATA .

Aπό εκεί και πέρα δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερος είναι ο driver της marvel από τον Standard AHCI της microsoft..... Κάτι μετρήσεις που είχα δει στο παρελθόν στο 1156 socket που τον χρησιμοποιούσαν για SATA III controller έδειχναν τον microsoft καλύτερο.

post-7477-1416075921,514_thumb.jpg

post-7477-1416075921,6115_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στα screenshots του TouchBIOS μου οπου σου εδειχνα τι ρυθμισεις ειχα στο BIOS, εχω τα ιδια settings. Εκει που ειχε κολλησει το μυαλο μου ηταν οτι δεν καταλαβα οτι ο Controller ηδη υπηρχε στο Device Manager

απλα δεν ειχε εγκατασταθει ο driver(...το γτ δεν ξερω). Οσο για το αν ειναι καλυτερος του Standard AHCI της MS αμφιβαλλω πολυ κι εγω. Για το γαμωτο το εβαλα.

Link to comment
Share on other sites

(να και βλέπω ότι έχετε και uefi) στο Touch Bios έχει ΟΛΕΣ τις επιλογές που έχει στο traditional; η κάποιες είναι κρυφές και τις θεωρούν advanced;

Αλλαγή προβολής πως γίνεται;

To Touch Bios έχει σχεδόν ΟΛΕΣ τις επιλογές που έχει στο traditional !! Αλλά ΔΕΝ έχουμε UEFI ...... Δεν φοράει η UD3 τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

μάλιστα, έψαχνα κάποια mobo που να είναι uefi, η ASUS sabertooth 990FX είναι η όχι;

Είναι αλλά κοίτα και ποιο φτηνές που έχουν !!

Πολύ καλές φαίνεται να είναι οι δυο παρακάτω σε πολύ καλές τιμές και με DIGI POWER CONTROLLER:

ASROCK 990FX EXTREME 3 (109€ μόνο στο visionstudio)

ASRock > Products > 990FX Extreme3

ASROCK 970 EXTREME 4 (85€ μόνο στο visiontudio)

ASRock > Products > 970 Extreme4

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.