Jump to content



Άλλο ένα θέμα τι τηλεόραση να πάρω


nobig

Recommended Posts

Καλησπέρα σας μετά απο καιρό

Θα πάρω μια τηλεόραση απο 40-46 μέχρι 700€ ΜΑΧ.

Να πω τι δεν με ενδιαφέρει

Πάχος, αν θα έχει LCD ή LED φωτισμό, 3D

Τι με ενδιαφέρει

Καλό χρώμα χωρίς καλιμπραρισμα, 720 & 1080p ταινίες, καλή ανάλυση γιατί θα συνδεθεί και με υπολογιστή (μια plasma 1024X768 σε αυτό τον τομέα ήταν χάλια, δεν ξέρω αν οι καινούργιες Full HD είναι καλύτερες), καλό μαύρο και μισώ το backlight bleeding

Επίσης τι παίζει με το 2:35 κατι διάβασα ότι δεν βγάζει μαύρες μπάρες πάνω κάτω

Είδα την LG 42LV5500 και μου άρεσε. Επίσης διάβασα για την Panasonic TX-L42E30 ότι είναι πολύ καλή τηλόραση 2D. Εμπειρία με δαύτη;

Προτάσεις παίδες, γιατί οι επιλογές είναι πολλές και έχω μπλεχτεί

Link to comment
Share on other sites

Παίδες η Plasma με φοβίζει ότι δεν θα έχει καλή ανάλυση και ας είναι HD. Αν κρίνω απο την δικιά μου στο σπίτι πραγματικά το text δεν μπορείς να το διαβάσεις. Είναι μεν χαμηλή η ανάλυση αλλά φαντάζομαι και οι plasma οι καινούργιες σε σχέση με LCD δεν θα είναι το crisp η εικόνα τους σε desktop

Link to comment
Share on other sites

Γιώργη θα έρθω αν έχεις χρόνο την κυριακή.Αύριο παίζει καθάρισμα στο καινούργιο σπίτι που έπιασα με την κοπελιά. Ευχαριστώ για την πρόσκληση

Εσυ ευχαριστημένος απο άποψη gaming στην πλάσμα; Ένα Diablo έβαλα της προάλλες και δεν την πάλεψα με τίποτα. Θα φέρω άμα είναι και το laptop για diablo drive

Panasonic?

Link to comment
Share on other sites

Μακριά από τις πλάσμα φίλε. Τις πουλάνε όλες για ένα κομμάτι ψωμί στα av-φόρα.

Μια χαρά θα δεις αυτά που θες με LCD και χωρίς να κάψεις τον τοίχο σου ή να σου μείνει το σήμα του MEGA πάνω απ΄ το μαύρο.

Στα λεφτά σου υπάρχει 40" SONY bravia (KDL-40EX520 (KDL40EX520, KDL40EX520BAEP) : Επισκόπηση : Τηλεόραση και σύστημα οικιακού κινηματογράφου : Sony).

Link to comment
Share on other sites

Mα καλα για ποια μοντελα plasma μιλατε συγκεκριμενα και εχετε τοσα παραπονα?

Το μονο αρνητικο (πλεον) σε plasma ειναι μονο η καταναλωση κατα τη γνωμη μου.

Σε ολα τα αλλα, τιποτα δε φτανει μια σωστη plasma (aka Panasonic...) :T:

Link to comment
Share on other sites

αν ο χώρος σου έχει ελεγχόμενο φωτισμό πάς σε πλάσμα και σε πανασονικ. τα μοντέλα που σου προτάθηκαν παραπάνω είναι σουπερ.

αν ενδιαφέρεσαι να βλέπεις ταινίες μεσημεριάτικα με πολύ φώς σαν τα καταστήματα πας σε led αν και οι g30 και st30 έχουν ανακλαστικό φίλτρο.

η πλάσμα έχει τρομερή ομοιομορφία πάνελ (απουσία clouding - line bleeding κλπ) και κορυφαίο μαύρο. επίσης η κίνηση ειδικά στις πανασονικ με το ifc είναι εξαιρετική.

μειονέκτημα ο περιορισμός των πολύωρων στατικών εικόνων (gaming - χρήση ως μονιτορ κλπ) και λογοτύπων αν και έχουν βελτιωθεί πολύ σε αυτόν τον τομέα ειδικά οι παννυ. στο τηλεοπτικό με μια λογική χρήση δεν θα έχεις προβλημα (λογότυπα) εκτός αν βλέπεις για 10 ώρες ένα κανάλι συνεχόμενα και σε δυναμική ανάλυση.

για την κατανάλωση είναι μεγαλύτερη αλλά υπολόγισε 20 ευρώ το χρόνο.

στα χρήματα που διαθέτεις είναι μονόδρομος. γενικά στα χρήματα αυτά καλή led δεν παίρνεις.

επίσης έχουν ανακοινωθεί οι νέες σειρές για το 2012. αν μπορείς περίμενε λίγο αν και γενικά έρχονται λίγο ακριβότερα από τα μοντέλα που αντικαθιστούν.

τέλος τι απόσταση θέασης έχεις ?? αν έχεις πάνω από 2.5m είναι μικρή η 42άρα για ταινίες 720-1080

Link to comment
Share on other sites

Περίπου στα 2,5 μέτρα είμαι, δεν με παίρνει για περισσότερα €, Οι 46άρες χτυπάνε 850άρια. Στο σπίτι στα 2,5 βολεύομαι με μια 37άρα panasonic οπότε νομίζω η 42άρα θα είναι καλά. Εξακολουθώ να την φοβάμαι στο game αν διαβάζονται τα γράμματα απο κάτι strategy κτλ.

Γιώργο αν μπορείς την κυριακή κάποια στιγμή τα λέμε αλλίως όποτε μπορείς κανά απόγευμα

Link to comment
Share on other sites

αν προκειται να την χρησιμοποιήσεις για gaming τοτε είναι καλύτερα να στραφείς σε led. στις πλάσμα το πολύωρο gaming μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα (εντονα ir και burnin). 2-3 ώρες και λίγο παραπάνω δεν έχει πρόβλημα - μετά γυρνάς σε τηλεοπτικό και τέλος. αν σε ενδιαφέρουν λιωσίματα θα σε συμβούλευα να αποφύγεις πλάσμα αν και στα χρήματα που διαθέτεις είναι η καλύτερη επιλογή.

από led η lg που έχεις ποστάρει είναι μια καλούτσικη περίπτωση αν και έχει προβληματάκια. τουλάχιστον είναι 100 hz (οι samsung 2d φέτος ήταν 50 - 100cmr - μαιμού κοινώς).

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=i_2N2Q_w0jA]LG 42LV5500 LED Backlight Bleed - YouTube[/ame]

στις παννυ απλά δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. οταν δείχνει μαύρο σκοτεινιάζει ο τόπος. εξαίρεση η u30 που έχει κακό μαύρο για παννυ.

κάνε μια βόλτα να δείς την g20. εγώ έχω την 42s30 στα 2m και σε ταινίες μου φαίνεται μικρή. βέβαια βλέπω σε 110 ίντσες από τα 3.5μ ίσως για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Η μοναδική κακή κριτική που έγινε για πλάσμα είναι μάλλον άστοχη...

Αυτή τη στιγμή (και εδώ και πολύ καιρό) είναι η καλύτερη επιλογή value for money για την ποιότητα εικόνας που παίρνεις. Και η κατανάλωση που ήταν το βασικό της μειονέκτημα, έχει πέσει σε επίπεδα συγκρίσιμα με τις LCD/LED.

Image retention δεν αποτελεί πρόβλημα, ακόμα και μετά από 12ωρα με άσπρο logo σε μαύρο υπόβαθρο, μετά από κάμποση ώρα κανονικού παιξίματος έχει φύγει.

Και βέβαια όταν λέμε πλάσμα εννοούμε Panasonic. Τα καλά είναι ότι ακόμη και τα ψηλά μοντέλα (σειρά G και πάνω) έχουν γίνει προσιτά αλλά και ότι πολλά χαρακτηριστικά που παλιότερα έβρισκες μόνο σε αυτά έχουν περάσει και στα φτηνότερα αδερφάκια τους.

Πολύ απλά: Για την εικόνα που παίρνεις με λιγότερα από 700€ με Panny πλάσμα, χρειάζεται να δώσεις 1000€+ σε LED.

Αυτά βεβαίως για HD video. Για παιχνίδια κι εγώ σε LED θα έψαχνα, ότι καλύτερο χωράει στα λεφτά που θέλεις να δώσεις, πιθανότατα καμιά LG.

Link to comment
Share on other sites

Οκ Γιώργη θα σε πάρω τηλ για απογευματάκι προς βραδάκι αν μπορείς.

Πλέον είμαι 99% ότι θα πάω σε πλάσμα, όσο για το gaming δεν πρόκειται να καίγομαι απλά με ενδιαφέρει η plasma να έχει καθαρή εικόνα. Δεν ξέρω αν μπορεί να συγκριθεί με ένα LCD monitor στην native ανάλυση. Αν είμαστε έστω αρκετά κοντά μου φτάνει

Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

πάντως εγώ στην θέση σου με την απόσταση θέασης σου - για χρήση κυρίως 1080-720p και λογική ώρα gaming θα πήγαινα σε μία από τις 2.

LG 50PV350 50" | Skroutz.gr

Samsung PS51D530 51" | Skroutz.gr

χειρότερο μαύρο από την πάννυ πιο ευαίσθητες σε ir ειδικά στην περίοδο του στρωσίματος - αλλά το μέγεθος μετράει. overall πολύ καλύτερη εικόνα από τις led στα ίδια χρήματα.

τέλος αν κινηθείς προς panny 42st30 - 42g30 βιάσου γιατί αρχίζουν να εκλείπουν. σε 1 μήνα έρχονται xt50 - ut50 -st50 - gt50 - vt50 (νέες σειρές 2012). 2d πλάσμα panny όπως η εξαιρετική g30 δεν πρόκειται να βγεί φέτος.

τι εννοείς lcd μόνιτορ σε native αναλυση??? 1920x1080 θα έχεις και στην πάννυ. δες μια ταινία 24p στην g20 με το ifc on (100hz με προσθήκη καρέ) - παίξε ένα παιχνιδάκι με σχεδόν μηδενικό input lag και θα ξεχάσεις τα μόνιτορ.

Link to comment
Share on other sites

Αν εχει κανεις σιγουρα καποια τηλεοραση 4χ4χ4 αυτη να παρει το παιδι που σκεφτεται για τα γραμματα αν θα ειναι οκ κτλ. Εμενα η HX920 ειναι αλλα μιλαμε για αλλη κατηγορια τιμης δυστυχως...Αρα πρεπει να του βρουμε αλλη.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=596]greekfragma[/MENTION]

Μιας και το συζητατε, επειδη κι εγω σκοπευω να αγορασω τηλεοραση μεσα στη βδομαδα... Να παρω την panasonic 42u30 η να προτιμησω την philips 42pfl4606? Αποκλειστικα και μονο για 720p ταινιες (βραδυ), τιποτα αλλο. Οι φτηνες plasma αξιζουν η οχι? Δεν με νοιαζει να εχει τελεια εικονα, απλα να ειναι αξιοπρεπης και ευχαριστη. Την πλασμα την βρισκω στα 400 και την philips στα ~500. Πειτε καμια ιδεα :nothing:

[MENTION=955]nobig[/MENTION]

Εσυ σε ποια κατεληξες τελικα?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πάω στη Panasonic G30, πήγα απο τον ΓΙώργο απόψε και έπαθα πλάκα με το πόσο φυσική κίνηση είχε, το desktop μου φάνηκε μια χαρά, ίσως μόνο εκεί να είναι καλύτερο σε LCD και αυτό με επιφύλαξη. Η LG & Samsung είναι πολύ καλές για τα € τους απο άποψη ιντσών, πόσο χειρότερες μπορεί να είναι σε ποιότητα; Τα 600Hz της samsung θα δίνουν τέτοια φυσική κίνηση σαν την panasonic άραγε;

Link to comment
Share on other sites

Τον fragma εννοεις ε? :p Υποθετω δε θα ειναι χειροτερες... Εχω διαβασει ομως οτι τα plasma panels απο αλλες εταιριες ειναι πιο ευαισθητα σε image retention κλπ. Αν το προσεχεις λιγο βεβαια, δεν υπαρχει θεμα. Παντως το G30 ειναι πολυ καλο πανελ και καλο value for money πιστευω. Μαλλον κι εγω σε πλασμα θα παω τελικα :T:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πάω στη Panasonic G30, πήγα απο τον ΓΙώργο απόψε και έπαθα πλάκα με το πόσο φυσική κίνηση είχε, το desktop μου φάνηκε μια χαρά, ίσως μόνο εκεί να είναι καλύτερο σε LCD και αυτό με επιφύλαξη. Η LG & Samsung είναι πολύ καλές για τα € τους απο άποψη ιντσών, πόσο χειρότερες μπορεί να είναι σε ποιότητα; Τα 600Hz της samsung θα δίνουν τέτοια φυσική κίνηση σαν την panasonic άραγε;

μην κοιτάς τα 600hz και τις αντιθέσεις 1000000000000:1. αυτά είναι μαρκεντίστικα κόλπα. απλά δεν υπάρχουν.

όλες οι πλάσμα είναι 100hz. οι πανασονικ έχουν intellligent frame creation (ifc) που ουσιαστικά είναι ένας αλγόριθμος προσθήκης καρέ γιαυτό είδες αυτή την κίνηση. προφανώς ήταν ενεργοποιημένο??. αν είδες υλικό 24p με ifc on τότε το είδες στα 96hz με προσθήκη καρέ. τα 600hz subfireld drive στις πλάσμα είναι τρίχες. φέτος θα δείς 2000 και 2500 στις νέες σειρές της πανασονικ και στα κάνω εγώ όσα θέλεις.

επίσης και στις led samsung διαβάζεις 100-200-400-800hz cmr. κοινώς μαιμού. 50hz είναι οι 2d της (d5000-5500), 100hz οι άλλες και 200hz οι d8000/d7000.

απλώς η κίνηση είναι καλύτερη στην πλάσμα γιατί λόγω κατασκευής έχουν πολύ πιο γρήγορο response και ανάλυση 1080 γραμμών. οι lcd σε αυτή την κατηγορία τιμής έχουν 400γραμμές το πολύ.

καλορίζικη - σούπερ επιλογή αλλά βιάσου γιατί εκλείπε σοβαρά πλέον λόγω έλευσης νέων μοντέλων σε 1 μήνα.

simon αν μπορείς πήγαινε σε g30 ή st30. η u30 δεν έχει καλό μαύρο για πανασόνικ 0.1cd/m2 όταν οι g30 / st30 έχουν 0.02cd/m2 (κορυφαίο) και δεν έχει επίσης και ifc. συνεπώς έχει το 50hz bug των πανασονικ (είδωλο σε ότι κινείται στο τηλεοπτικό - τρειλερ γραμμάτων - αθλητικά και λοιπά).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.