Jump to content



Θελω βοηθεια για bios update


argy1

Recommended Posts

Οπως λεω και στον τιτλο χρειαζομαι λιγη βοηθεια.Απο διαφορα pc παλια κρατησα οτι λειτουργουσε για να φτιαξω ενα για κατεβασμα και σερφαρισμα,το αποτελεσμα ειναι mobo: ms-6728 neo2-p platinum edition cpu: pentium4 3.0ghz ram 768mb και καρτα γραφικων μια gv-n40128de nvidia.Επισης εχω βαλει ενα dvdrw και 3 σκληρους (seagate baracuda 80gb 7200.8, fireball 30gb,wd400 40gb) Στην αρχη εβαλα ubuntu και ολα καλα,στην πορεια ειδα οτι η bios θελει update γιατι εχει πολυ παλια εκδοση και πρεπει να περαστει η τελευταια.Ενταξει λεω τα αρχεια σε ενα στικακι fat και ρεμπουτ οπως εκανα στο δικο μου pc..Αμ δε! Ο μονος τροπος να γινει update ειναι απο windows με το live update της msi ή με δισκετα. Δεν βαριεσαι λεω ας κανω ενα φορματ να βαλω xp, να κανω το update και μετα ξαναβαζω linux.Ουτε τοτε ομως μου εκανε το χατιρι.Για να μην πολυλογω το live update για καποιο λογο κλεινει μολις κανει σκαν.Εκανα ολα τα update στα xp, net framework,flash,java και στα σχετικα αλλα παλυ δεν δουλευει.Το μονο λοιπον που μενει ειναι αυτο που λεει το manual της μητρικης, με floppy.Πηγα λοιπον να παρω floppy,καλωδιο και δισκετες.Το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβα τι πρεπει να κανω μιας και φλοπυ δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου (αργησα να ασχοληθω με τους υπολογιστες) και εκει θελω την πολυτιμη βοηθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Τα διαβασα και σε ευχαριστω,εχω ακομα καποιες αποριες ομως. Οταν κανω φορματ στην δισκετα επιλεγω και εκει που λεει κατω απο την γρηγορη διαμορφωση create ms-dos ή οχι? Οταν τελειωσει το φορματ ριχνω και μεσα στην δισκετα τα αρχεια της bios και αλλη μια, η δισκετα αν βγει απο το floppy δεν ξαναγραφεται?

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάνεις το φόρματ, επιλέγοντας και το "create ms-dos..." γίνεται bootable.

Όταν τελειώσει πετάς μέσα και τα αρχεία για το BIOS, αποσυμπιεσμένα. Μετά από όλα αυτά μπορείς να γράφεις/σβήνεις, εκτός κι αν κουνήσεις ένα μικρό πλαστικό που έχει στο "ματάκι" στη γωνία της δισκέτας στη θέση "write-protect".

Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις, εξάλλου μπορεί να θέλει να γράψει κάποιο logfile κατά το φλασάρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.