Telumetar Posted March 23, 2012 #1 Share Posted March 23, 2012 Παω Αγγλία την επόμενη βδομάδα και από οσο γνωρίζω δε χρειαζομαι διαβατήριο μια και ειναι χωρα της ευρωπαικής ένωσης (παναθεμα τη) . Το θέμα ειναι ομως να ειναι λεει νεου τυπου η ταυτότητα. Την έβγαλα μέσα του 2007 και έχει κ ελληνικους κι αγγλικους χαρακτήρες...φαντάζομαι οτι αυτη ειναι η νεου τύπου ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckbond Posted March 23, 2012 #2 Share Posted March 23, 2012 Ναι αυτή είναι αλλά δυστυχώς έχω ακούσει από φίλους κάποια περιστατικά που δεν την δέχθηκαν στο αεροδρόμια στην Αγγλία και ζητούσαν διαβατήριο....Εγώ αν και πηγαινοέρχομαι σχετικά τακτικά πάντα δείχνω διαβατήριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Posted March 23, 2012 #3 Share Posted March 23, 2012 ΟΠΑ.Με παλιά ΔΕΝ περνάς κυρά Μαρία.Την νέα, είναι επίσημο έγγραφο του κράτους με λατινικούς χαρακτήρες, και είναι ΕΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μην την δεχτουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Posted March 23, 2012 #4 Share Posted March 23, 2012 σε όλες τις χώρες εντός Σένγκεν μπαινοβγαίνεις μόνο με ταυτότητα. Αρκεί να έχει τα στοιχεία σου και με λατινικούς χαρακτήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Posted March 23, 2012 #5 Share Posted March 23, 2012 Στην Αγγλία συγκεκριμένα συμφέρει το διαβατήριο νέου τύπου (με το τσιπ) γιατί -τουλάχιστον στο heathrow- αντί να πας στην ουρά του border control πάς στο αυτόματο και περνάς σφαίρα. Παίρνει 5 δευτερόλεπτα να κοιτάξεις την κάμερα (όπως κάνεις σε μερικές τράπεζες είναι) και ~30 δευτερόλεπτα να θυμηθείς ότι φοράς γυαλιά γι' αυτό δε δουλεύει.Εντός Σένγκεν πάντως δεν γίνεται κανένας έλεγχος / δεν υπάρχουν σύνορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telumetar Posted March 23, 2012 Author #6 Share Posted March 23, 2012 σε όλες τις χώρες εντός Σένγκεν μπαινοβγαίνεις μόνο με ταυτότητα. Αρκεί να έχει τα στοιχεία σου και με λατινικούς χαρακτήρες.τα χει με λατινικους και ελληνικους. υποθετω ειμαι οκευ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Posted March 23, 2012 #7 Share Posted March 23, 2012 μια χαρά εισαι. εγώ με ταυτότητα του 2005 (επίσης με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες) έχω ταξιδέψει έξω κάμποσες φορές και δεν ειχα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Posted March 23, 2012 #8 Share Posted March 23, 2012 μια χαρά εισαι. εγώ με ταυτότητα του 2005 (επίσης με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες) έχω ταξιδέψει έξω κάμποσες φορές και δεν ειχα πρόβλημα. Το να πας απο το κέντρο στη Κόρινθο και να το δείξεις στα διόδια δεν μετράει Ζαννή Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Posted March 23, 2012 #9 Share Posted March 23, 2012 lώl ρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Posted March 23, 2012 #10 Share Posted March 23, 2012 UK δεν ειναι εκτος σεγκεν; Πηγε η αδερφη μου Σκωτια μονο με ταυτοτητα καινουρια με λατινικους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Posted March 23, 2012 #11 Share Posted March 23, 2012 HEllo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2012 #12 Share Posted March 23, 2012 Ναι αυτή είναι αλλά δυστυχώς έχω ακούσει από φίλους κάποια περιστατικά που δεν την δέχθηκαν στο αεροδρόμια στην Αγγλία και ζητούσαν διαβατήριο....Ισχύει αυτό. Συνήθως τη δέχονται τη ταυτότητα, αλλά κάποια terminals είναι πολύ αυστηρά.Σε τέτοιες περιπτώσεις, σε διευκολύνει το διαβατήριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.