Jump to content



Mail Server


YDinopoulos

Recommended Posts

Καλημερα !

Στην εταιρια του πατερα μου, προεκυψε θεμα με την ποσοτητα των email. Εχουμε την ημερα περιπου 6-8.000 incoming e-mail, και καμια 4-7.000 outgoing, τα οποια φευγουν απο 10-15 διαφορετικα email boxes. Φυσικα δεν ειναι spam μυνηματα, αλλα διαφορα ναυτιλιακου περιεχομενου.

Μεχρι τωρα, η διαδικασια του στειλε-παρε γινονταν μεσω του hMailServer (δωρεαν προγραμμα) οπου το προγραμμα κατεβαζει τα μηνυματα τοπικα σε ενα μηχανημα και το email client που υπαρχει τια διαβαζει απο εκει. Το αναλογο με τα εξερχομενα...

Πλεον το hMailServer, ΔΕΝ ειναι 'δυνατο' αρκετα να αντεξει τον ογκο των email, μιας κ αρκετα απο αυτα εχουν καποια attachments (απο 40kb εως 10-15MB) κ προφανως εκει ζοριζεται...

Οποτε ψαχνω για εναλακτικο 'ενδιαμεσο' οπου θα ανεβοκατεβαζει τα μηνυματα. Ιδανικο θα ειναι το opensource, αλλα αν εχετε δουλεψει σε κατι αναλογο που να εμπεριεχει πληρωμη για support, θα το σκεφτω σοβαρα.

ΥΓ: Επισης αν καποιος μπορει να στησει κατι τετοιο, μπορω να τον πληρωσω για την δουλεια. Ολα γινονται...;)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Σε αντίστοιχες ναυτιλιακές εταιρίες που έχουν μεγάλο αριθμό εισερχομένων και εξερχομένων ο μόνος mail Server που τους έχει «αντέξει» είναι ο Microsoft Exchange αρκετοί των χρησιμοποιούν σκέτο σαν mail Server και άλλοι σαν backoffice για εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή συνήθως έλληνα κατασκευαστή λόγω του ότι έχουν καλύτερο index και Archiving. Στην δική σου περίπτωση εγώ θα πρότεινα Microsoft Exchange Server 2010 ο οποίος είναι παραπάνω από ικανός ώστε να αντέξει το Workload του πατέρα σου.

Φυσικά δεν είναι open Source και χρειάζεται και το κατάλληλο Hardware. Από open Source ο μόνος mail Server που γνωρίζω ονομαστικά και μόνο είναι ο Send mail.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Εχω δει σε πελατες δικους μου υλοποιησεις τετοιες (πχ Exchange και Info[MENTION=23124]GAT[/MENTION]e, η Exchnage και Compass...) οι οποιες οντως δουλευουν αρμονικα !

Απλα το ιδανικο ειναι να βρω καποιο free και αν τα βρω σκουρα να προχωρησω μετα σε paid λυση!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι κ το compass γ@μω τα εργαλεια. Πανακριβο, αλλα καλο. Το εχουμε στο S&P μας και απο το MM2000 ολοι οι μεσιτες (shipbrokering κανουμε) ειδαν ασπρη μερα...

Anyway, αρχιζει και μου αρεσει η ιδεα του Exchange. Θα το ψαξω μιας κ χρειαζεται μονο μια Small Buisness Server 2011 αδεια που εχει κ τον Exchange 2010 SP1 μεσα !

Απο hardware θα μπει Virtual σε xen οποτε δεν καιγομαι απο εκει...

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα τον xeon και τον net balacing που κάνει.

Νομίζω exchange είναι η καλύτερη λύση αλλιώς πας σε unix περιβάλλον και δε ξέρω αν μπορείς να αλλάξεις OS στον server σου.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά,

Απλά προσοχή με τον SBS, πρέπει υποχρεωτικά να είναι Domain Controller και αν έχεις ήδη Active Directory στην εταιρία δεν θα μπορέσεις να τον βάλεις σαν Additional, αλλά θα πρέπει να μεταφέρεις πάνω του όλους τους ρόλους.

Link to comment
Share on other sites

+1 για linux box. Όσο για αν είναι δυνατό ή όχι, πάρα πολλά πανεπιστήμεια δουλεύουν πάνω σε free linux hosted λύσεις για τα email τους, νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δες οδηγίες: How to set up a mail server on a GNU / Linux system ή απλά google

Link to comment
Share on other sites

στην εταιρια που κανω πρακτικη, παντως αρχισαμε να εχουμε θεμα με τον MS exhange ,

οχι τοσο απο τον αριθμο τον μαιλ, που αν και ειναι πολλα, αλλα του μεθεθους των μαιλ. υπαρχουν μαιλ, των πολλων mb, απο σχεδιαστικα προγραμματα κτλ..

κοιταμε ηδη, να στραφουμε σε κατι αλλο και εμεις..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.