Jump to content



Corrupt data, ΓΙΑΤΙ; Πιθανότητα ανάκτησης;


racer

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ανοίγω το thread για να δω αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Ο HDD είναι ένας Samsung F3 1TB (HD103SJ). Έχω παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό πως κάποια αρχεία, διαφόρων τύπων (πχ. .txt, .jpeg, .nef) έχουν γίνει corrupt, με μέγεθος 0KB και φυσικά δεν ανοίγουν. Πχ σε ένα φάκελο με 867 φωτό, έχω 167 corrupt αρχεία. Δοκίμασα να τα ανακτήσω με το GetDataBack αλλά κι' εκεί corrupt τα βγάζει, τζίφος. Υπάρχει άλλη πιθανότητα ανάκτησης ή τα κλαίω για πάντα; Ο δίσκος πάντως τα περνάει τα διαγνωστικά, κατά πόσο μπορώ να τον ξαναεμπιστευτώ; Αφού τα περνάει φαντάζομαι θα με δυσκολέψουν και στο RMA..

Link to comment
Share on other sites

Πως είναι σίγουρο ότι είναι θέμα δίσκου;

Μπορεί να έχει πρόβλημα το καλώδιο sata ή η υποδοχή sata πάνω στον controller της μητρικής ή και θέμα drivers. Δεν είναι λογικό να σου κρατά την δομή του αρχείου (ονόματα - υποφάκελλοι) και να χάνει τα data.

Link to comment
Share on other sites

Δες αυτο που λεει ο [MENTION=559]vagsk[/MENTION].

Ειχα και εγω ενα θεμα με το raid παλια (μια το εβγαζε offline μια on)

δεν το εδινα σημασια και μετα απο καιρο διαπιστωσα οτι εφταιγε το καλωδιο.

Link to comment
Share on other sites

Δες αυτο που λεει ο [MENTION=559]vagsk[/MENTION].

Ειχα και εγω ενα θεμα με το raid παλια (μια το εβγαζε offline μια on)

δεν το εδινα σημασια και μετα απο καιρο διαπιστωσα οτι εφταιγε το καλωδιο.

Ομοιοπαθείς βλέπω. Το καλώδιο επίτηδες το ανέφερα γιατί είχα πολλά προβλήματα με raid-0 με enterprise WD 1ΤΒ και μετά από αρκετές δοκιμές βρήκα ελαττωματικό καλώδιο. Το καλώδιο ήταν σφραγισμένο, εμφανισιακά σε άριστη κατάσταση αλλά δημιουργούσε προβλήματα και φυσικά όχι άμεσα. Στα diagnostics σε quick test non destructive περνούσε και μένα όλα τα tests.

Βέβαια δεν ανέφερες το chipset της μητρικής σου. Σπάνιο αλλά όχι εντελώς απίθανο να υπάρχουν ακόμη εκεί έξω ελαττωματικά p67 χωρίς Β3 stepping σε μητρικές με προβληματικές sata2.

Link to comment
Share on other sites

Eτσι ακριβως οπως το ανεφερε ο [MENTION=559]vagsk[/MENTION].Το καλωδιο ηταν χρονια ξεχασμενο..καπου

και το εβαλα καθοτι ηταν κιτρινο(τγε σικ^^)και ηταν γωνια 90 μοιρων.

Ε και μετα αρχισε ο ερωτας ..

Μακαρι να σε ειναι αυτο να ξεμπερδεψεις.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το είδα αργά το θρεντ συνονό, και δεν πρόλαβα να προτείνω κάποια πράγματα για δοκιμή, πριν φορμάρεις (...να έβγαζα και την υποχρέωση...). Όπως το HDD Regenerator (θαύματα δεν κάνει, αλλά), που στην ουσία παίζει τον ρόλο του "έμμεσου recovery app". Τεσπα, αν ακόμη θες να δοκιμάσεις την τύχη σου, τρέχ' το κι αυτό (τί έχεις να χάσεις εκτός από αρχεία που έχεις ήδη χάσει...), και μετά το Active File Recovery για "κλασσική" ανάκτηση (α-λα GDB που ήδη έτρεξες) σε Super Scan mode. Μπααας και. Αν βέβαια δεν τον έχεις ήδη ξαναφουλάρει τον Σάμμη....

...σπήκιν οφ Σαμ, κι αν δεν το έχεις ήδη κάνει, βάλε (κι άσε δια παντός) το HD Sentinel για SMART monitoring/report (...τί λέει το ραπόρτο του στο Overview; ). Kαι τρέξε κι ένα surface/read test μεσ' απ' αυτό, να δεις σε GUI τί γίνεται με τα sector blocks (αν έχει εκτεταμένες περιοχές με έντονο σκουροπράσινο, ίσως δεν είναι σε καλό δρόμο ο Σάμμης). Κι αν ολ' αυτά τα έχεις αφήσει πίσω σου, και το μόνο που σε νοιάζει είναι το RMA, μην σκας κι αν τον βγάζουν οκέικ τα διαγνωστικά (επίσημα & ανεπίσημα) : τύλα τον σε μια πετσέτα, και διάλεξε - σκάλα, ή σφυρί. Την συνέχεια την αφήνω σε 'σένα. Never fails...(pun intended).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.