Jump to content

Asus P4c800 dlx hints&tips&mods

Nos-Dio

Recommended Posts

εχω την εν λογω μητρικη που οπως φαινεται ειναι το μοντελο με ολα τα μοσφετς

Λοιπον οι αποριες ειναι οι εξης:

1)τι παιζει με τις θερμοκρασιες??

2)τι παιζει με τα ρευματα???!!!!!!!

συγκεκριμενα σε εμενα συμβαινει το εξης: με 1.425 στο bios(τελευταιο)

το asus probe μου δειχνει 1.48 idle και 1.376 full

το πολυμετρο ομως μου δειχνει 1.32 idle και 1.22 full!!!!!!!!!!!!!!!(εκτος και αν μετραω αλλο πραγμα)

τι να πρωτοπιστεψω την στιγμη που ειναι σταθερος στα 3600 με ιντελ ψυχτρα???

3) τα μοντακια(vdrop-vdimm) ειναι ιδια για ολες τις p4c800 οποτε κανουν και για την δικια μου,σωστα??

:help: :help:

1) Με τις θερμοκρασιες δεν προκειται να βγαλεις ακρη ποτε. Καλυτερα σενσορα.

2) Οι τασεις που εχεις ειναι σχετικα νορμαλ(παντα συμφωνα με το Asus probe. Για το σημειο δεν γνωριζω αλλα δεν νομιζω να μετρας σωστα....

3) Εχω την εντυπωση οτι το vdimm και vagp(που προτεινω να το κανεις αυτο παρα το vdroop) ειναι ιδιο για ολες τις P4C800. Για το vdroop εγω θα ελεγα καλυτερα να το αφησεις. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετυχει οπως επισης αν πετυχει υπαρχει πιθανοτητα να σου δινει ελαχιστη ταση 1.600

Καλησπέρα, έχω την ίδια m/b χωρίς κανένα mod. Πραγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το vcore, όχι μόνο πέφτει όταν είναι full load η cpu αλλα κυμαίνεται πολύ (σε εμένα απο 1.425-1.490 σε full load). Δέ ξέρω κατα πόσο το vdroop mod βοηθάει στη σταθεροποίηση σε κατάσταση full load.

Οι θερμοκρασίες σε όλες τις m/b της ASUS είναι 6-10oC χαμηλώτερες απο τις πραγματικές.

Αν βάλεις κάποιον αισθητήρα θα μετράς τη θερμοκρασία της ψύχτρας ή στη καλύτερη περίπτωση του HTS του επεξεργαστή. Η Asus πέρνει μέτρηση απο τον πυρήνα του επεξεργαστή (core) μέσω μιας θερμοδιόδου του P4, άρα θα έχεις απόκληση.

Το Vagp mod στο OC της CPU/RAM όσο είσαι <300MHz FSB, πιστεύω οτι δε βοηθάει καθόλου. Εγώ όταν βρώ λιγο χρόνο θα κάνω οπωσδήποτε το vdroop mod και μάλλον και το vdimm. To link του petros@idk$ είναι πολύ καλό αλλα μπορείς να ψάξεις και στο internet σε πολλά ξένα forum να βρείς ότι άλλο θες για τη m/b.

thx ολους!

εχει καποιος κανενα λινκ για το vagp!

σε αυτο που λες Ζαχο για το ρευμα δεν νομιζω να δωσω πανω απο 1.6...γενικα απο οτι φαινεται ο επεξεργαστης ειναι καλος παροτι ειναι C0 stepping συμφωνα με το cpuz...βασικα δεν ξερω ειναι περιεργη φαση με αυτον!Ειναι σταθερος με 1.376 στα 3600 και στοκ ψυχτρα,την ταση την μετραω πανω στην μητρικη απο τα "κυκλακια που εχουν τυλιγμενο συρμα πανω τους" στην βαση που ενωνονται με την μητρικη!

ειναι στην καινουργια συσκευασια της ιντελ(που φαινεται η ψυχτρα) και εχει:

product code:SL7B8

fpo:Q417A651

packdate:07/15/04

το πλαισιο το παρελαβε στις 27/07/2004!

To VAGP βοηθαει(διαπιστωμενο) στην συγκεκριμενη μητρικη οταν εχεις 1GB μνημη και δουλευεις 1:1. Πρεπει να σου δωσει τουλαχιστον 5-6FSB παραπανω αν σε σταματει το chipset και οχι κατι αλλο.

Αν δεν προκειται να δωσεις πανω απο 1.6 ρευμα καλυτερα μην κανεις το vdroop. Αστο οπως εχει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.