Jump to content



προτάσεις για ψηφιακή φωτογραφική μηχανή


Recommended Posts

Καλημέρα.

Θέλω να αγοράσω μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αλλά δεν έχω καμία σχέση με το άθλημα. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθειά σας, αφού σας δώσω τις προϋποθέσεις-θέματα που με ενδιαφέρουν:

1. Να μπορεί να πάρει καθαρότατα και από πολύ κοντά φωτογραφίες. Τί εννοώ; Να φέρω ένα παράδειγμα που με ενδιαφέρει και πολύ:θέλω να φωτογραφίζω τη σελίδα από ένα βιβλίο και να τη μεταφέρω στον υπολογιστή. Να φαίνονται όλα άψογα και καθαρότατα (κείμενο σελίδας, αν έχει κάποιες φωτογραφίες, κ.λπ.).

2. Να μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις (φωτεινότητα, χρώματα, κ.τ.λ.).

3. Και τώρα τα δύσκολα. Η τιμή... €40,00 - €60,00. Ίσως το εύρος να είναι μικρό (και ειδικά το €60,00). Αν δε μπορεί να προταθεί κάποια στην τιμή που θέλω, ας ξεκινάνε οι τιμές από €50,00 (περίπου) και το manixmum μη το λάβετε υπόψη. Θα δω τί θα κάνω.

Αναφέρω με λεπτομέρειες τί θέλω, διότι αγόρασα απ' το internet μία με €35,00 και πραγματικά πέταξα τα λεφτά μου. Σας λέω το εξής:είναι τόσο του πεταματού που έχει να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις, έχω κάνει τόσους συνδυασμούς και δεν έχω καταφέρει τίποτα. Και μάλιστα, αν κάνεις πως αλλάζεις κάποια(ες) μπαταρία(ες), η ημερομηνία χάνεται, και χρειάζεται και πάλι ρύθμιση (καλά - αυτό ίσως να συμβαίνει με όλες τι φωτογραφικές). Όπως σας είπα είμαι εντελώς άσχετος. Αν αυτά τα χρήματα τα κρατούσα και ανέβαζα πριν το συγκεκριμένο post, τώρα θα είχα στα χέρια μου μία πολύ καλή λύση.

Επίσης δεν ξέρω αν όλες οι ψηφιακές τραβάνε και video. Αν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε σκέτες και άλλες που τραβάνε και video, θα ήθελα προτάσεις και για τις δύο.

Όσο περισσότερες προτάσεις τόσο το καλύτερο.

Υ.Γ. Πέρα απ' τις προτάσεις σας θα ήθελα να μου πείτε τί πρέπει να προσέχω από μόνος μου σε μία μηχανή για την υπολποίηση της προϋπόθεσης 1.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!

Link to comment
Share on other sites

παρε scanner...και μεταχειρισμενο.

Για τη δουλεια που θελεις οτι και να παρεις ειναι πεταμα χρηματων...μιας και ζητας πολλα και δε δινεις τιποτα.

Ακομα και αν υπηρχε ,ο μεσος-αρχαριος χρηστης θα δυσκολευτει να βγαλει αυτο που θελεις..

μιας και για να βγαλεις σελιδα και να ειναι καθαρα δεν πρεπει να εισαι "απο πολυ κοντα".

Τεχνικα δλδ..οσα και να δωσεις παιζει να μη το καταφερεις.

Link to comment
Share on other sites

Μου είχε κάνει εντύπωση που πριν λίγο με ένα φίλο κάναμε μία δοκιμή με το κινητό του.

Τραβήξαμε μία σελίδα από περίπου 10-15 cm και φαινόταν μιά χαρά. Οι κάμερες των κινητών είναι τόσο πολύ ανώτερου επιπέδου από τις απλές digital?

Link to comment
Share on other sites

Πως ορίζεις το "απλη digital" ?

Γιατί με 40-60 ευρώ οπως ειπε και ο @NTG δεν δίνεις τίποτα.

Δηλαδή ένα κινητό με 5 μπ κάμερα μοντέρνο, παίζει να κάνει καλύτερα την δουλειά που θες απο μια ψηφιακή των 50 ευρώ. (που δεν έχω ιδέα αν παίρνεις και με 50 ευρώ κάτι).

Αν το θές ΜΟΝΟ για σελίδες, σκάνερ δαγκωτό και απο μένα φίλε μου.

Link to comment
Share on other sites

Macro έβαλες στην φθηνιάρικη;

Τί είναι το «macro»? Κάποιο setting?

Δεν το θέλω αποκλειστικά για σελίδες βιβλίων. π.χ. προσπάθησα να τραβήξω και μία ψύκρα από CPU με πολλή σκόνη επάνω για να την έχω σε αρχείο και δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα. Δοκίμασα αποστάσεις από 15, 20, 30 cm (περίπου) και σε όλες είχα θολό αποτέλεσμα. Τώρα, αν η μηχανή είναι ok και χρειάζεται να ρυθμίσω εγώ κάτι για να παίρνω καλές φωτό, σ' αυτό σίγουρα χρειάζομαι βοήθεια.

Υ.Γ.1 Δοκίμασα να πάρω το τροφοδοτικό και με φλας καί χωρίς. Το ίδιο άσχημο αποτέλεσμα.

Υ.Γ.2 Πάντως παίζει και το ενδεχόμενο η μηχανή να είναι τελικά καλή. Πριν δύο περίπου μήνες είχα ένα τροφοδοτικό ανοιχτό και ήθελα να το τραβήξω φωτογραφία. Απ' τις περίπου 10 φωτογραφίες, οι 9 βγήκαν και πάλι θολές αλλά μία ήταν πολύ καλή. Σε απόσταση περίπου 15cm είχα το αποτέλεσμα που ήθελα. Μήπως πρέπει να ρυθμίσω κάτι για τη θολάδα? Ή μήπως είναι ότι αυτό το αποτέλεσμα του θολού έχει να κάνει με το ότι το χέρι μου δεν είναι αρκετά σταθερό?

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι θεμα μηχανης η θολουρα.Θεμα χειριστη ειναι.

Μηχανες βρισκεις με τοσα λιγα λεφτα που ζητας(οχι ετσι οπως τα απαιτεις)..αλλα το αποτελεσμα εξαρταται καθαρα απο σενα οποτε πχ και 300Ε να δωσεις αν σαν ευκολη λυση βρεις να τα ριξεις στη μηχανη δεν θα βοηθησεις να σου δωσει ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα.

Μαcro δεν χρειαζεσαι..το να τραβας κοντα δεν ειναι θεμα macro.

Το να τραβας απο απιστευτα κοντα ομως ..ειναι ..αλλα δεν θες αυτο.

Σκεψου οτι σαν macro ειναι να μην μπορεις να τραβηξεις μια λεξη ολοκληρη.Να κοβεται δλδ η λεξη επειδη ειναι αρκετα μεγαλη.

Link to comment
Share on other sites

(γενικα το γραφω)

Εχει διαφορα οταν η μηχανη δεν μπορει να εστιασει απο κοντα*.

Αν χωρις το macro δεν μπορει να εστιασει απο κοντα τοτε το πιο πιθανο ειναι να του βγει θολη ..επειδη ειναι ανεστιαστη.

Αλλα σαν macro εστω στις απλες πολυ φθηνες compact να εχει 1-3 μεγεθυνση??1-4 στη χειροτερη??Οποτε λιγο δυσκολα να θελει να καλυψει με το καδρο του ~2.5cm

*τωρα το κοντα ειναι αλλο θεμα..γενικα δεν πιστευω να εχει θεμα ακομα και χωρις macro.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ανεβάσει ένα .rar με photos που ήθελε να τραβήξω από κοντά.

photos

Το τροφοδοτικό (ανοιχτό-εσωτερικά) έχει 1-2 καλές/καθαρές. Θα ήθελα να μπορούσα να τραβήξω πιό κοντά για να έχω σε αρχείο κάποιες λεπτομέρειες. Δεν τα κατάφερα.

Στο label με τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού, και τα RAM modules, δεν τα κατάφερα καθόλου.

Στην ψύκτρα πριν τον καθαρισμό και μετά δεν κατάφερα να έχω αποτέλεσμα.

Αν συγκρίνετε τις καθαρές του τροφοδοτικού με τα modules και την ψύκτρα, αποδεικνύεται ότι θα μπορούσα να έχω modules και ψύκτρα πιό καθαρά (αν όχι τελείως καθαρά).

Φταίει το flash? Η γωνία λήψης (αν και όταν τραβάς από μπροστά δεν υπάρχει γωνία)? Θα έπρεπε σίγουρα modules και ψύκτρα να τα είχα καθαρά.

Τα χαρακτηριστικά στο label PSU?

Link to comment
Share on other sites

Ανεστιαστες ειναι.

1)Τοποθετείς τη μηχανή στην ελάχιστη αποσταση εστιασης που αναφερει ο κατασκευαστής,

2)Πατάς το κλείστρο μεχρι τη μέση, περιμένεις να σου βγάλει ένα πρασινο λαμπάκι/ηχητική επιβεβαίωση η μηχανη πως εστίασε και μόνο μετά απο αυτό πατάς το κλέιστρο τέρμα.

Και μην περιμένεις να έχεις καλα αποτελέσματα σε σκοτάδι, ανεξαρτήτου μηχανής

Just my 2cents...

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινας με αυτο AGFA PRECISA 1430 BLACK - - E-SHOP.GR

ή αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.561392

μαζι με αυτο KONIG KN-TRIPOD 17 PROFESSIONAL TABLE TRIPOD - ACCESSORIES - E-SHOP.GR και ο Θεος βοηθος.

Πιστευω οτι αν τα χειριστεις σωστα και αρμονικα και τα 2 θα εχεις καλα αποτελεσματα ΠΑΝΤΑ σε συναρτηση με τα χρηματα που διαθετεις για την αγορα τους.

Καλη αρχη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.