Jump to content



Mobo για παλιο 775


vagelisda

Recommended Posts

Γεια χαρά παιδιά .

Κανονικά τωρα θα έψαχνα τα πραγματάκια που ήθελα για το νεο μου music production pc τερατακι,αλλα β κρίση και δυο γάμοι κολλητών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Οποτε κοιτάζω να παίξω λίγο με αυτά που έχω.

Έχω επεξεργαστη dual core e6300 που από ότι διαβάζω το σηκώνει το οβεκλοκακι του,αλλα η mobο που έχω δεν παει πολύ,μεχρι 2,3 (από 1.8,ο multiplier είναι κλειδωμένος).

Οπότε ψάχνω για καμια motherboard που να επιτρέπει λίγο παραπάνω fsb ,η δικιά μου msi p 965 αφήνει μεχρι 333 και μιας και έχω ssd δισκο έλεγα μήπως υπάρχει καμια με sata 3...

Κυρίως για κανα παλιο κομμάτι ελεγα,μεταχειρω δλδ...

Έχετε καμια ιδέα αν υπάρχει αυτο που λέω,και ποια μοντέλα θα έπρεπε να ψάχνω;

sent from my Atrix

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μητρικές με socket 775 και sata3. Η socket 775 έχει προ πολλού ξεπεραστεί. Aν οπωσδήποτε θες sata 3 τότε κοιτά για καμιά addon pci-e sata controller card αν και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η εμμονή με το sata 3.

Ότι ssd και να έχεις δεν σε περιορίζει τόσο πολύ η ταχύτητα του sata2 καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία του κατά τη λειτουργία του ο ssd κάνει τυχαία ανάγνωση αρχείων και όχι σειριακή εφόσον έχεις εγκατεστημένο το λειτουργικό σε αυτόν, οπότε και η ταχύτητα είναι πολύ κάτω από την μέγιστη ονομαστική που δίνει ο ssd. Ακόμα και με χαμηλότερες όμως ταχύτητες λόγω χαμηλού seek time (περίπου 5-10x μικρότερο ενός μηχανικού) ο SSD κάνει το σύστημα να πετάει. Χωρίς benchmarks είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να βρεις διαφορά σε καθημερινή χρήση μεταξύ sata2 - sata3.

Κοίτα απλά για μια μητρική με καλές δυνατότητες OC κατά τη γνώμη μου και ξέχνα τελείως τον sata 3. Δεν είναι μόνο ότι θα σου κοστίσει περισσότερο αλλά και ότι στην πράξη δεν θα έχεις όφελος σε σχέση με sata2.

Link to comment
Share on other sites

αφού απ' ότι κατάλαβα κυνηγάς επιδόσεις, γιατί δεν παίρνεις έναν τετραπύρηνο (τον καλύτερο για το socket σου);; θα δεις πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το να κλοκάρεις αυτόν που έχεις!

Link to comment
Share on other sites

κρατα τον έτσι οπως είναι και μην ρίξεις λεφτα..

Γνώμη μου περιμενε μάζεψε λεφτα και κάνε μια αναβαθμιση πλατφόρμας για να πιάσουν τόπο και τα λεφτα σου.

Στο παλιο οσα λεφτα και να δώσεις παλιό θα μείνει..

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις την p965 neo κανε bios update βαλε το τελευταιο και θα μπορεις να βαλεις fsb μεχρι 500 αλλα θα θες και αντιστοιχες μνημες ετσι..Η μητρικη αυτη δεν ειναι και οτι καλυτερο για overclock μιας και δε μπορεις να ρυθμισεις ουτε vcore. και ρυθμισε την ταχυτητα της ραμ στα 533 για να ειναι 1:1 και μετα ανεβασε fsb ωσπου να σε κοψουν οι μνημες. τον εχω παει μεχρι 2.8 με kingston 667mhz

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά.

Δυστυχώς η δικιά μου η καταραμενη η mobo δεν κανει update,δοκίμασα ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους...

Χρήσιμες πάντως οι συμβουλές σας.

sent from my Atrix

Link to comment
Share on other sites

Βρες μια μετάχειρη board και έναν core 2 quad από τις αγγελίες. (μνήμες έχεις ήδη ddr2).

Με ένα 150άρι σκάρτα θα βρείς αξιόλογες λύσεις.

Πουλάς το παλιό σου σετ μπόρντ&cpu για κάνα 80άρη οπότε νομίζω πως με κάτι λιγότερο από 100ευρώ έχεις κάνει αναβάθμιση ανώτερη κατά πολύ από ότι έχεις ήδη.

Αργότερα όταν μαζέψεις περισσότερα πας για ποιό αξιόλογο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.