Jump to content



LG TFT/LCD W1934S-BN | Πρόβλημα Backlight/Inverter ?


Predator_Crack

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω στην κατοχή μου πάνω απο 3 χρόνια (ΜΗΔΕΝ ΕΓΓΥΗΣΗ δλδ...) την οθόνη εδώ. Δύο βδομαδούλες τώρα κάνει το εξής. Δείχνει εικόνα για 3-5 δευτερόλεπτα (σήμα LG kai ότι παίρνει από το PC) και μετά μαυρίζει η οθόνη. Το LED της παραμένει μπλέ (είναι το κανονικό χρώμα λειτουργίας). Άν ξανασυνδέσω το καλώδιο της οθόνης κάνει πάλι τα ίδια....Επίσης άν με ένα φακό ρίξω στην οθόνη, φαίνεται η εικόνα από το PC..

Εννοείται ότι το έχω ψάξει λίγο και εγώ απλά ψάχνω για απαντήσεις από άτομα που πραγματικά γνωρίζουν. Το πρόβλημα είναι της οθόνης γιατί έχει δοκιμαστεί και αλλού και κάνει τα ίδια και το PC είναι όκ με οποιοδήποτε άλλο μόνιτορ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και το γεγονός ότι δείχνει εικόνα μιλούν όλοι για inverter. ΓΝΩΜΕΣ

Thanks in advance.

Link to comment
Share on other sites

Τα χέρια σου ποιάνουν με κολλητήρια και τα σχετικά;

Δέν είμαι και ο καλύτερος αλλά είπα όπως και νά χει θα το ψάξω ειδικά άν είναι απλά θέμα πυκνωτών. Πάντως (sorry άν είναι spam) διαβάζοντας εδώ το story και σκεπτόμενος το τελικό ποσό που θα μπορούσε να πάρει ένας ηλεκτρονικός για να φύγει ο πονοκέφαλος σε συνδυασμό με τις σημερινές τιμές μεταχειρισμένων οθονών για να κάνεις την δουλειά σου...ψιλοανχώθηκα και δέν ξέρω τί να κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Το έχεις ήδη απαντήσει στην επικεφαλίδα. Αν βλέπεις με φακό την εικόνα της οθόνης αν φωτίσεις την περιοχή της τότε είναι πρόβλημα backlit που οφείλεται είτε στον inverter είτε στην CCFL λάμπα πού έχει η οθόνη. Αν ο inverter δεν δουλεύει σωστά η καθόλου τότε η τάση στην έξοδο δεν επαρκεί για να μπορέσει να ανάψει η λάμπα. Μιλάμε για μερικές χιλιάδες volts αν θυμάμαι καλά. Αν η λάμπα έχει παλιώσει τότε σιγά-σιγά αρχίζει και κιτρινίζει το λευκό φως που παράγει και υπάρχουν και περιπτώσεις που σταματά τελείως να δουλεύει. Λάμπα θα μπορέσεις σχετικά εύκολα να βρεις αλλά αν έχει πρόβλημα ο inverter εκεί θα σε ζορίσει περισσότερο να βρεις το σωστό ανταλλακτικό.

EDIT: Δεν είναι θέμα πυκνωτών στην οθόνη

EDIT2: Αν βρεις ανταλλακτικά για να δοκιμάσεις δεν θα χρειαστείς κολλητήρι αλλά θα χρειαστείς πολύ προσοχή όταν αλλάζεις τη λάμπα και περιβάλλον χωρίς σκόνη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.