Jump to content



Προβλημα στον δισκο,επισκευαζεται?


argy1

Recommended Posts

Εχω ενα προβλημα με τον σκληρο δισκο του netbook μου και θελω να ρωτησω αν μπορει να διορθωθει τωρα που ειναι νωρις.Το netbook ειναι hp mini2140 και ο δισκος ενας samsung 2,5" 200gb sata2.Στο νετμπουκ εχω αυτη την στιγμη ubuntu 12,04,λειτουργει κανονικα,στα διαγνωστικα εργαλεια μου λεει οτι ο δισκος ειναι σε υγειη κατασταση αλλα εχει μερικους εσφαλμενους τομεις.Δοκιμασα εχθες να περασω windows7 (επειδη δεν ειχα τι να κανω και βαριομουν) απο εξωτερικο dvdrom και δεν μπορει να μπουταρει,μου γραφει για την ακριβεια "F10 = ROM Based Setup" υποψιν οτι dvd/dvdrom/ρυθμισεις bios κτλ. ειναι ολα οκ!Δοκιμαζω λοιπον να βαλω windowsxp και προχωραει μεχρι ενα σημειο αλλα μολις φτανει στο σημειο να επιλεξω σκληρο λεει οτι δεν βρισκει και οτι πρεπει να τερματιστει η εγκατασταση.Μετα δοκιμαζω να ξαναβαλω ubuntu και μπαινουν κανονικα.Εν ολιγεις δεν γουσταρει τα windows..

Διαβασα καπου οτι " το γεγονός ότι δεν τον αναγνωρίζουν τα BIOS/Windows σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα με το microcode (HARD Disk ROM) είτε με το κώδικα συτήματος πάνω στα platter του σκληρού.

Και τα δύο είναι επισκευάσιμα από ειδικούς και ο κώδικας στην ROM και ο κώδικας συτήματος (στα platters). Αλλαγή του εξωτερικού board (επάνω στον σκληρό) μην επιχειρήσεις διότι δεν θα έχεις αποτελέσματα."

Το ερωτημα λοιπον ειναι ο δισκος αν τον παω σε καποιον μπορει να επισκευαστει τωρα που ειναι νωρις?Και αν επισκευαζεται ποιος μπορει να το αναλαβει?Επισης να πω οτι δεν κανει θορυβο καθολου.Δεν με ενδιαφερουν τα δεδομενα αλλα ο δισκος.

Ευχαριστω για τον χρονο σας προκαταβολικα :)

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και να επισκευάζεται το κόστος επισκευής του θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μεγαλύτερο από το να πάρεις καινούριο δίσκο. Εάν δεν σε ενδιαφέρουν τα δεδομένα απλά ξεχασέ το τζάμπα θα χάσεις χρόνο να το ψάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Η εγκατάσταση των Windows δεν σου βρίσκει δίσκο, όχι επειδή είναι χαλασμένος, αλλά επειδή δεν έχει drivers για τον ελεγκτή δίσκου του HP.

Δηλαδη? :baby: Μπορω να κανω κατι για να τον δει?

Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστεί κατά την εγκατάσταση να δώσεις τη δισκέτα ή το USB με τους drivers για το chipset ή γενικά για τον ελεγκτή SATA που χρησιμοποιείς. Λογικά πρέπει να είναι ρυθμισμένος σε AHCI mode. Μόνο για δοκιμή μπορείς να το γυρίζεις σε IDE το SATA από BIOS να δεις εν εγκαθιστά έτσι. Υπάρχουν περιπτώσεις που της γλιτώνεις γιατί τα windows περνούν generic drivers αλλά στο long run θες AHCI για να μην έχεις αντίκτυπο στις επιδόσεις του δίσκου.

Link to comment
Share on other sites

Το netbook δεν εχει τετοια επιλογη στα bios και δεν υποστηριζει AHCI mode,τα μονα που εχει για τον δισκο ειναι sata native mode:enable/disable και HDD translation mode:LBA assisted/Bit-shift

Link to comment
Share on other sites

SATA native mode:disabled

Εγκατάσταση windows

Εγκατάσταση drivers για AHCI

Αλλαγή σε SATA Native mode:enabled

Με αυτο τον τροπο περασα windows xp αλλα το cd των 7 (που ειναι και το ζητουμενο) εξακολουθει να μην μπουταρει..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

το συγκεκριμενο το εχω και εγω και εχω απορεια θελω να του βαλω εναν ssd sata 2 αξιζει?

το συγκεριμενο netbook με win 7 γινεται πολυ ζεστο σε σχεση με τα win xp που δουλευει νορμαλ ακομα και με τα 2gb ram ζεστενεται στα win 7 και ας περνει αξιολογηση 2.2 το ριχνει η καρτα γραφικων του δεν ειναι και για πολλα πολλα αυτο

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.