Jump to content



16:9 σε xvid, ΠΩΣ?


jogi

Recommended Posts

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Προκειμένου να χρισημοποιώ όλα τα διαθέσιμα πίχελ της οριζόντιας ανάλυσης (576 στο pal) συμπιέζω τις ταινίες σε 4:3 φοράτ, δηλαδή τετράγωνες και παραμορφωμένες στον κατακόρυφο άξονα (όπως και στα dvd δηλαδή, αν δεν επιλέξετε αναμορφική συμπίεση). Στην τηλεόραση όταν την βλέπω πατάω τένα κουμπάκι που μου ζουμπά την εικόνα και την κάνει μακρόστενη και έρχεται στα ίσα της.

Σε pc με τον divx codec υπήρχε μία επιλογή που έλεγε force 16:9 ratio και έκανε μόνο του την σμπίεση και την έβλεπα ΟΚ στην οθόνη. Όμως στον xvid δεν έχω βρεί πουθενά αυτήν την επιλογή. ’ρα οι ταινίες όταν τις βλέπω στο pc είναι παραμορφωμένες (τα αντικείμενα φαίνονται μακρόστενα). Τι μπορω να κάνω γιαυτό?? λύση δεν θεωρώ να συμπιέζω την ταινία με τις μαύρες λωρίδες πανω και κάτω, αφού έτσι χάνω σε ανάλυση...

Link to comment
Share on other sites

Στις ρυθμίσεις του xvid, Profile @ Level, βγαίνει ένα παράθυρο με 3 tabs, στο τρίτο tab, Aspect Ratio, μπορείς να βάλεις ότι μέγεθος θέλεις εσύ στην εικόνα. Και φυσικά και το 16:9.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ το έκανα, αλλά η ταινία δεν παίζεται σαν 16:9 (μήπως φταίει και ο windows media player?),

Eπιπλέον όταν την βλέπω στην τηλεόραση θα ήθελα να είναι τετράγωνη και να την κάνω 16¨9 απο την τηλεόραση, ώστε να μην χάνω απο την ανάλυση της tv. Γίνεται? Sto divx αφού η επιλογή για aspect ratio γινόταν κατα την αναπαραγωγή αυτό ήταν εφικτό, σε xvid γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς δεν παίζεται σαν 16:9; Μπορείς να γράψεις τις διαστάσεις του video; Όταν παίζει παραμορφώνεται καθόλου η εικόνα; Δηλαδή βλέπεις τραβηγμένα πρόσωπα;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.