Jump to content



Διαγραφή recovery partition και ενσωμάτωση στο C


astrolabos

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα Dell xps L702x και πρόσφατα του "φόρεσα" έναν samsung 830. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν έκανα το restore απο την εργοστασιακή εικόνα, μου δημιούργησε 2 partitions από τα οποία το ένα που έχει την εικόνα ανάκτησης του συστήματος, δεν την χρειάζομαι. Αρχικά δοκίμασα να σβήσω το recovery partition και να το ενώσω με το C χρησιμοποιώντας το Acronis, αλλά δυστυχώς τον ήπια, μιας και από ότι φαίνεται ο bootmanager είναι στο recovery partition και όταν το σβήνω δε μου Μπουτάρη στα windows μετά.

Έχετε καμία ιδέα ή κάποιον οδηγό για το πως μπορώ να ξεφορτωθώ το recovery partition και να το ενσωματώσω σε αυτό του λειτουργικού;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πολύ απλά δέν μένεις όπως είσαι με αυτό που έκανες ήδη και να επαναφέρεις τον boot manager από ένα δισκάκι των 7/xp (δέν γνωρίζω σε ποιό λειτουργικό αναφέρεσαι)

* Offtopic: Λολ για τον κύριο μπουτάρη.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει το ίδιο πράγμα όχι με το ACRONIS, αλλά απο την διαχείριση δίσκων των windows.

Απο την διαχείριση των δίσκων κάνε διαγραφή το recovery partition (θα στο βγάλει σαν μη κατανεμημένο χώρο). Μετά στον χώρο του C πάλι στην διαχείριση άμα κάνεις δεξί κλικ πάνω του κάπου λέει επέκταση ή κάπως έτσι, το πατάς και του ορίζεις την full χωρητικότητα του δίσκου. Άμα δεν σε bootάρει το σύστημα απλά τρέξε το repair mode των windows 7 κατά την εκκίνηση και θα σου φτάξει το MBR.

Link to comment
Share on other sites

Αν ήμουν στη θέση σου θα έσβηνα όλα τα partitions, θα έκανα ένα ή 2 καινούρια (ανάλογα με τις ανάγκες σου, ένα για λειτουργικό, ένα για τα αρχεία) και θα έκανα καθαρή εγκατάσταση να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Δεν ξέρω αν στην περίπτωσή σου είναι αυτό εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

Να ενημερώσω ότι η δουλειά έγινε γρήγορα και καθαρά με το συνδιασμό δύο προγραμμάτων. Αρχικά, ακολούθησα την συμβουλή του τραγικού να αλλάξω θέση στο bootloader από το recovery partition στο C, χρησιμοποιώντας το EasyBCD (BCD Backup/Repair -> Change Boot Drive) και μετά με το βοήθεια του προγράμματος EaseUS Partition Master 9.1.1 Home Edition κατάφερα και ένωσα τα δύο partitions σε ένα, δίνοντάς μου πλέον μέγεθος C στα 120 Gb. :beer:

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, γιατί θα μου έρθει ένα τέτοιο laptop να του κάνω κάτι αντίστοιχο. Τα Recovery DVDs έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το Recovery Partition; Δηλαδή ότι και να έχεις κάνει στο δίσκο μετά θα σου φτιάξουν 2 partitions στον πρώτο δίσκο που θα βρουν και άρα αν γίνει ποτέ θα πρέπει να ξανακάνουμε τη διαδικασία;

Το δεύτερο εργαλείο γιατί το χρειάστηκες; Δεν γίνεται extend του partition μέσα από τα Windows 7;

Link to comment
Share on other sites

Την εγκατάσταση του λειτουργικού την έκανα από τα recovery dvds που είχα φτιάξει όταν πήρα το λάπτοπ και η εγκατάσταση έγινε σε κενό δίσκο (samsung 830:p). Ό,τι και να κάνεις, θα σου φτιάξει recovery partition, δε μπορείς να το αποφύγεις. Τώρα δε ξέρω αν θα πάρω backup τώρα, αν θα φτιάξει ένα ή δύο διαμερίσματα.

Για κάποιο λόγο μου είχε απενεργοποιημένη την επιλογή να κάνω επέκταση τόμου. Μήπως λόγω έκδοσης windows; Δε ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.