Jump to content



1 υπολογιστής = 2 gpu + 2 monitor -> ?


Dj_Seps

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω μια απορία για το αν μπορεί να δουλέψει ένας υπολογιστής με 2 κάρτες γραφικών(ati & nvidia) και 2 οθόνες(η 1 στην ati και η 2η στην nvidia) με τέτοιο τρόπο ώστε να δουλεύει για παράδειγμα ένα παιχνίδι η ati με την οθόνη χ και η nvidia με την οθόνη ψ να κάνει render μια ταινία, παράλληλα! :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Για να σέρνεται θα πρέπει η μια (ati) κάρτα γραφικών να κάνει και τις 2 διεργασίες. Εγώ θέλω η κάθε μια κάρτα να κάνει διαφορετική διεργασία ταυτόχρονα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω στον υπολογιστή μου μια ati 7770 στην 1η pci-x (x16) και θέλω να βάλω μια nvidia 8800gt στο 2ο pci-x slot (x4)που έχω ΌΧΙ για physics αλλά για να την δουλεύω παράλληλα με την ati για διεργασίες όπως παιχνίδια,rendering κτλπ. Αυτό ρωτάω αν γίνεται.Το configuration είναι : corsair gs700,asus p5kc,intel quad core q6600,corsair 4g ddr3,ati 7770 με lg w2261vp-pf,[nvidia 8800gt με lg 19' lcd],windows 7 ultimate 32 bit.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά για αυτό που λες δε χρειάζεται 2 κάρτες γραφικών. Και μία μπορεί να οδηγεί 2 monitor, στο 1 να έχεις το παιχνίδι σου και στο άλλο τον browser/οτι θες. Μπορείς να έχεις και 2 παιχνίδια ταυτόχρονα, το 1 στο ένα μόνιτορ και το 2ρο στο άλλο (άμα επιτρέπουν να παίζουν παραθυρικά). Απλά active παράθυρο θα υπάρχει μόνο 1.

Στην περίπτωση των 2 καρτών γραφικών, μπορείς να οδηγείς 2 μόνιτορ, το 1/κάθε οθόνη. Όπως και πριν, μπορείς να παίζεις 2 παιχνίδια ταυτόχρονα, με 1 παράθυρο active, και το render θα γίνεται από την κάρτα γραφικών υπεύθυνη για το monitor (εξαρτάται και από το λειτουργικό/drivers όμως).

Το θέμα είναι ότι, rendering και gaming με έναν απλό quad δε παίζει. Δεν κερδίζεις τίποτα μιας και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με rendering είναι καλά threaded, οπότε καλύτερα πρώτα να παίξεις το παιχνίδι σου και μετά, όταν surfαρεις να βάλεις να κάνει την δουλειά. Επίσης δε βλέπω λόγο να βλέπεις στο 2ρο μόνιτορ το rendering...Σα να βλέπεις μπογιά να στεγνώνει είναι...Εντωμεταξύ, τι rendering εννοείς; Γιατί τα τυπικά 3d πακέτα στο rendering είναι cpu intensive και όχι gpu. Δε θα κερδίζεις τίποτα με μία 8800 δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

πολύ χλωμό βλέπω να συνεργάζονται drivers nvidia και drivers ATI/AMD στο ίδιο σύστημα χωρίς να γ... το σύμπαν ... τουλάχιστον για τη δουλειά που το θες.

Όσο για το CPU έχουν δίκιο παραπάνω όταν λένε ότι θα το ζορίσεις μετα 2 αυτά πράγματα ταυτόχρονα. Ειδικά τα games έχουν μια τάση να αξιοποιούν όλο τον επεξεργαστή και να τραβάνε όλα τα resources για την πάρτη τους

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το δοκίμασα και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τους οδηγούς(ati & nvidia) απλώς δεν είδα χρήση της nvidia(δεύτερης κάρτας) και ρωτάω μήπως το εχει κάνει κανένας να δουλέψει. Είναι limit του λογισμικού,των οδηγών, έχω κάνει κάτι λάθος εγω η απλά δεν γίνεται ? :hm:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.