Jump to content



ασύρματο δίκτυο βοήθεια


kekropas

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά μου δίνεται η δυνατότητα να συνδεθώ μέσω ενός AP με τη σχολή μου. Έχω οπτική επαφή αλλά είμαι σχτικά μακριά (κανα χλμ νομίζω!). Θα ήθελα κάποιος να μου προτείνει μια κεραία και μια κάρτα αν ξέρει καθώς είμαι λίγο άσχετος.

Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι μπορώ να κάνω ώστε να μην έχω κεραία στο δωμάτιο αλλά πάνω στη ταράτσα. Υπάρχει μια συσκευή δε θυμάμαι πως τη λένε ώστε να αποφύγω μεγάλα καλώδια απο την κεραία στην κάρτα(επειδή έχουν απώλειες)

Link to comment
Share on other sites

Για κεραία θα σου πρότεινα μια Stella Doradus στα 17db. Η Stella δεν είναι ότι καλύτερο από ποιότητα κατασκευής αλλά είναι η φθηνότερη λύση που μπορείς να βρεις στην ελληνική αγορά. Μια άλλη λύση είναι οι κεραίες της equinox και ακόμα καλύτερες οι κεραίες Andrew. Πάντως μη κινηθείς πιο πάνω 17 db (παίρνω για δεδομένο ότι έχεις οπτική επαφή) διότι από και πάνω μπορεί να "βρομίζεις" άσκοπα τις συχνότητες.

Όσο αφορά την κάρτα θα πρότεινα να κινηθείς σε εξωτερική συσκευή και όχι σε κάρτα. Με ένα d-link 900 θα είσαι μια χαρά. Και σε αυτή την περίπτωση το σκεπτικό είναι να αγοράσεις κάτι που μπορείς να βρεις στην ελληνική αγορά. Γιατί όμως σου πρότεινα εξωτερική συσκευή;

Αν πάρεις κάρτα τότε πρέπει καλώδιο κεραίας να κατέβει από την ταράτσα μέχρι το δωμάτιό σου. Κάτι τέτοιο επιφέρει σημαντικές απώλειες ισχύος περίπου 0,3db ανά μέτρο. Με την εξωτερική συσκευή αποφεύγεις αυτές απώλειες διότι την τοποθετείς δίπλα στην κεραία και έτσι το καλώδιο κεραίας είναι της τάξης των 40-50 εκατοστών. Βέβαια μένει το πρόβλημα με τη βροχή το οποίο λύνεται έυκολα με ένα ηλεκτρολογικό κουτί. Επίσης το dlink θα πρέπει να τροφοδοτηθεί πράγμα που πετυχαίνεις με την τεχνική power over ethernet που σημαίνει ότι το καλώδιο δικτύου με το οποίο συνδέεις το dlink με το υπολογιστή σου (παρεμπιπτόντως οι απώλειες του UTP είναι μηδέν) θα μεταφέρει και το απαιτούμενο ρεύμα για την τροφοδοσία του dlink ή της όποιας εξωτερικής συσκευής.

Υπάρχουν μερικά ακόμα πλεονεκτήματα σε αυτή τη διάταξη που μάλλον δεν ενδιαφέρουν τη συγκεκριμένη συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Stella Doradus προτείνεις μόνο στον εχθρό σου (και μόνο αν είσαι σε απόσταση ασφαλείας).

Με τα στοιχεία που δίνεις kekropas είναι αδύνατον να σου πει κάποιος τι πρέπει να πάρεις. Σχεδόν όλα τα ασύρματα δίκτυα έχουν στις σελίδες τους faq με οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος για να μπει στο σπορ.

Αρχική απάντηση από tazΠάντως μη κινηθείς πιο πάνω 17 db (παίρνω για δεδομένο ότι έχεις οπτική επαφή) διότι από και πάνω μπορεί να "βρομίζεις" άσκοπα τις συχνότητες.

Λάθος. Όσο πιο μεγάλη η κεραία, τόσο πιο στενή δέσμη έχει, άρα λιγότερο μολύνει την μπάντα. Αν μπορεί να βάλει 24άρα τόσο το καλύτερο.

Αρχική απάντηση από tazΜε ένα d-link 900 θα είσαι μια χαρά. Και σε αυτή την περίπτωση το σκεπτικό είναι να αγοράσεις κάτι που μπορείς να βρεις στην ελληνική αγορά. Γιατί όμως σου πρότεινα εξωτερική συσκευή;

Το 900+ στην rev.C έκδοσή του δε ρίχνει την ισχύ του ως client (άσε που παίζει χάλια έτσι) άρα γίνειται παράνομο σε συνδυασμό με εξωτερική κεραία.

Για συσκευή bridge συνίσταται ανεπιφύλακτα το LinkSys WRT54G με hacked firmware OpenWRT ή Alchemy.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.