Jump to content



Πρόβλημα με φλασάκι για δυνατούς λύτες


geogeoland

Recommended Posts

Λοιπόν παίδες, το πρόβλημα έχει ως εξής:

Βρίσκομαι εξωτερικό, με το λαπτοπ, χωρις πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές ή ανταλλακτικά και χωρίς floppy η disk drive. Έχω ενα φλασάκι, το οποίο χρειάζομαι, και απο χθες την έχει ακούσει κανονικά. Δηλαδή:

Ενώ φαίνεται οτι συνδέεται στα Windows, ως συσκευή USB, με το όνομα του κανονικά, και τα partitions του, δεν εμφανίζεται στο "Ο Υπολογιστης μου", ούτε πουθενά αλλού,. ούτε φυσικά του αποδίδεται γράμμα. Οι πληροφορίες που παίρνω είναι απο τη διαχείρηση δίσκων, οπου όμως όποτε πάω να του αποδώσω αρχικό, πετιέται Unexpected Error που γράφει τα εξής: "Η λειτουργία απέτυχε, επειδή η προβολή κονσόλας της διαχείρησης δίσκων δεν ειναι ενημερωμένη"

Αντίστοιχα, αν παω να κανω διαγραφή σε κάποιο partition, μου βγαίνει μήνυμα οτι η εντολή δεν είναι έγκυρη. Όλες οι άλλες επιλογές, format κλπ, είναι κλειδωμένες.

Η ερώτηση μου είναι: Πώς του κάνω format? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για low level editing σε δίσκους εντος περιβάλλον Windows? Έχω βρει ενα-δυο προγραμματακια, αλλα όλα ζηταν το αρχικό της μνημης (C:, D: ), που φυσικά δεν υπάρχει.

Η μόνη άλλη δυνατότητα για να εκκινήσω τον υπολογιστή σε καποιο live περιβάλλον γι αυτή τη δουλειά, τύπου UBCD, είναι ενας εξωτερικός σκληρός που έχω, ωστόσο τα περισσότερα τέτοιοα προγράμματα απαιτούν να γίνει format πριν εγκατασταθούν, πράγμα που αποκλείεται, λόγω του οτι τα αρχεια που έχει μέσα ο δίσκος ειναι πολύ μεγάλα για να μεταφερθούν στον υπολογιστή, και δεν θέλω να τα χάσω.

Προτάσεις?

Υ.Γ. Αν κάποιος εχει να προτείνει τιποτα του στυλ: "Πετα το κι αγορασε αλλο", "δοκιμασε σε αλλο υπολογιστή αν δουλεύει" κλπ παρακαλώ να μη το κάνει, δεν θεωρούνται λύσεις τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον είναι dead (λογικά πρόβλημα στον controller. τα data πρέπει να υπάρχουν ακόμα). Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα πριν μήνες και δοκίμασα ότι λύση μπορούσα να φανταστώ (και με live cd κτλ) και δε γινόταν τίποτα. Φαινόταν στο device manager αλλά δεν ήταν accessible.

To "πέτα το και πάρε άλλο" με τη τιμή που έχουν τα flashάκια είναι καλή συμβουλή γιατί θα γλυτώσεις "ψυχική οδύνη". Εκτός και αν έχεις πολύτιμα αρχεία οπότε το κρατάς και απευθύνεσαι σε ειδικά recovery centers.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ δυστυχώς, όσο το έψαξα δεν κατάφερα να το διαβάσει, ούτε με Linux ούτε με Windows, σαν τελευταία λύση θα το ανοίξω να δώ τι γίνεται μέσα... άν έχω κάτι νεώτερο θα το γράψω εδώ.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον θα ριξω και γω την ιδεα μου.

ασχετα με το λειτουργικο δοκιμασε να μπουταρεις με αυτο

Hiren's BootCD Fan & Discussion Platform

η αυτο

FalconFour’s Ultimate Boot CD/USB 4.5 « FalconFour’s Perpetual Musings

δεν χανεις τιποτα.

σε τετοια περιπτωση σαν τη δικια σου δεν τα εχω δοκιμασει αλλα οταν δεν μπορουσα να μπω στα windows και ηθελα να σωσω αρχεια απο τους δισκους μου με αυτα εκανα τη δουλεια μου.

Link to comment
Share on other sites

Παίξε με αυτό.

GParted Live

Μπορείς να το κάνεις είτε από ένα CD είτε ακόμη και από τον εξωτερικό σου δίσκο χωρίς να κάνεις format σε αυτόν. Προσοχή στο δεύτερο γιατί υπάρχουν διάφορες μέθοδοι (με format και χωρίς)

Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος αλλά αν κρίνω από τα λεγόμενά σου το πρόβλημα το έχεις στo Hard Disk Management Console service.

Έλεγξε μήπως για κάποιο λόγο έχει γίνει disable το Plug-n-Play service και ενεργοποίησέ το.

Αν σε άλλο περιβάλλον εκτός των εγκατεστημένων Windows σου το φλασάκι σου δουλεύει καλά τότε ρίξε και μιά ματιά μήπως έχει κάναν ιό το pc σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Δοκίμασε από την έναρξη τις εντολές... run-diskpart-list volume και πάτα enter.

Πρέπει να φαίνεται το usb χωρίς κάποιο γραμμα!

Μετά γράψε select volume 1 (στο 1 βάζεις τον αριθμό που εχεις στο usb σου) και πάτα enter.

Mετά γράφεις assign letter Z (στο Z βάζεις εσύ το γραμμα που θες) και πάτα ξανά enter.

Αν δεν καταφέρεις να του δώσεις διαδρομή έτσι δοκίμασε το HDD LLF Low Level Format Tool για να το φορμάρεις.

Προσωπικά αυτό το προγραμματακι μου έχει λύση τα χέρια αρκετές φορές!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.