Jump to content

Infotech

Premium Members
  • Posts

    501
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Infotech

  • Γενέθλια 09/06/1981

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Infotech's Achievements

  1. Infotech

    Βοήθεια σε Elastix για παραμετροποίηση SIP Trunk

    Κώστα γεια σου, τελικά με την (ανεπίσημη) βοήθεια από τεχνικό της VF που γνώριζε το καταφέραμε. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.
  2. Και η ρητορική Trump συνεχίζεται μου φαίνεται.
  3. Infotech

    Χαρούμενο και τυχερό το 2021!

    Εύχομαι κάλη χρονιά σε όλους με υγεία και αισιοδοξία!
  4. Infotech

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2019 TheLab.gr

    Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Να έχουμε καλές γιορτές και πάνω απ' όλα υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο εύχομαι!
  5. Γειά σου φίλε μου, μπορείς να μου δώσεις αυτά τα δύο routers αν δεν τα έχεις υποσχεθεί κάπου αλλού;
  6. Infotech

    Καταγραφικό με 8 κάμερες ip 4mp

    Την εικόνα από τις κάμερες τις βλέπεις με εφαρμογή μέσω του καταγραφικού σου ή με εφαρμογή κατευθείαν στην κάμερα; - Αν τις βλέπεις με εφαρμογή μέσω του καταγραφικού σου, τότε φταίει το καταγραφικό σου που έχει μικρό επεξεργαστή και καθυστερεί να κάνει re-encode το stream από την κάμερα στο ίδιο και έπειτα να στο κάνει stream. - Αν τις βλέπεις με εφαρμογή κατευθείαν στην κάμερα τότε φταίει το router σου που δεν έχει δυνατό επεξεργαστή να σου κάνει ποιοτικό stream από 8 συσκευές. - Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να ευθύνεται και η ίδια σου η κάμερα η οποία αργεί να streamάρει. Όπως και να'χει το φαινόμενο είναι αθροιστικό. Αν δεν βγάλεις γενικά άκρη τότε θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία (όχι απλά να ασχολείται, καταλαβαίνεις) ή στην υποστήριξη πελατών της εταιρίας από την οποία προμηθεύτηκες τα υλικά. Γενικά υπάρχει η ψευδαίσθηση του DIY στο CCTV και πολλοί νομίζουν ότι όλη η υπόθεση είναι plug'n'play κουτάκια αλλά όταν τελικά δεν είναι έτσι, ή τουλάχιστον δεν είναι ακριβώς έτσι, ειδικά όταν θέλουμε το σύστημα να δουλεύει στο βέλτιστο και μάλιστα με 100% uptime.
  7. Χαιρετώ, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα θέμα που αντιμετωπίζω στην δουλειά μου. Έχουμε ένα Elastix το οποίο δουλεύει εκεί από πριν πάω εγώ. Πρόσφατα η Vodafone έφερε οπτική ίνα για να πάρουμε 20 γραμμές SIP Trunk. Σε παλαιότερες συνομιλίες μαζί τους τους είχα ενημερώσει τι κέντρο έχουμε και με διαβεβαίωσαν ότι θα μου στείλουν τις κατάλληλες πληροφορίες για να προγραμματίσω τα SIP Trunk κανάλια. Εγώ περίμενα ότι θα μου στείλουν κάτι σχετικό με το GUI του Elastix ή έστω σε GUI FreePBX μιας και έχουμε και τα δύο interfaces. Αντ'αυτού μου έστειλαν ένα δείγμα σε asterisk το οποίο μου φαίνεται πολύ template και ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Θα ήθελα να βοηθήσει κάποιος αν μπορεί διότι δεν μπορώ να εντοπίσω τον τρόπο να καταχωρήσω τις παραμέτρους. Μέσω του WEB GUI του Elastix αλλά ούτε μέσω του WEB GUI του FreePBX. Αυτό που μου έστειλαν μου είπαν ότι είναι για Asterisk αλλά μπορώ να το βάλω στο κέντρο μας. Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω τις αντιστοιχίες. Παραθέτω τις οδηγίες που μου έστειλαν: Sip Trunk και ένα τυπικό asterisk config SIP Early Offer or Delayed Offer or Early Media support=Early Media Transport protocol, TCP or UDP =UDP ports 10000-30000 VoIP Codec support =G711 a law FAX method =passthrough Any authentication needed on SIP trunk =Line id // ip peer to peer Any registration needed on SIP trunk =Registration for one account OUTGOING ONLY user & pass Autoframing =yes Canreinvite =no Ignoresdpversion =yes Type =peer Insecure =port, invite Dtmfmode =inband Disallow =all Allow =alaw:101 Qualify =500 Nat =no session-timers =refuse Incoming host=10.20.ΧΧ.ΧΧ canreinvite=no ignoresdpversion=yes type=peer insecure=port,invite dtmfmode=inband disallow=all allow=alaw:101 qualify=yes nat=no session-timers=refuse Outgoing host=10.20.ΧΧ.ΧΧ username=VVVVVVVV secret=FFFFFFF canreinvite=no ignoresdpversion=yes type=peer insecure=port,invite dtmfmode=inband disallow=all allow=alaw:101 qualify=yes nat=no session-timers=refuse user name: VVVVVVVV1 password:1FFFFFFFF Παραθέτω και ένα screenshot που φαίνεται η έκδοση του Elastix καθώς και όλων των pakages.
  8. Καλημέρα, αν δεν έχει δοθεί το Bluetooth με τα ακουστικά θα το ήθελα παρα πολύ!
  9. Infotech

    Δημοπρασία αλληλεγγύης για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

    Κάθετα δεν γίνεται ... ή παράλληλα ή σειριακά ?
  10. Infotech

    Icy Dock flexiDOCK MB795SP-B

    Πραγματικά έχει πάρα πολύ καλή κατασκευή. Και τα πλαστικά του μέρη αλλά και τα μεταλλικά είναι φινιρισμένα με πολύ προσοχή και σίγουρα από το μάτι και την υφή μόνο καταλαβαίνεις την ποιότητα του υλικού. Η πλακέτα φαίνεται αρκετά ποιοτική επίσης και προσεγμένη. Ο δίσκος κατα την εισαγωγή του μπαίνει με τέτοιο τρόπο που ο κατασκευαστής έχει φροντίσει ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να βάλεις στραβά τον δίσκο. Σε καθοδηγεί από μόνη της η κατασκευή. Αυτά όσον αφορά το κατασκευαστικό μέρος. Για την ώρα δεν μπορώ να το λειτουργήσω λόγω έλλειψης SATA υποδοχών στο PC μου, ελπίζω σύντομα να ανακαλύψω και την λειτουργική του μεριά.
  11. Infotech

    Δημοπρασία αλληλεγγύης για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

    Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν από τους χαρίζοντες στους διοργανωτές και τέλος στα λιθαράκια που βάλαμε όλοι οι συμμετέχοντες!! Βασικά περίμενα να μαζεύαμε κάνα πεντοχίλιαρο αλλά ελπίζω και αυτό το μικρό ποσό να πιάσει τόπο! Ευχαριστούμε και για τα δώρα!
  12. Infotech

    ΝΙΚΗΤΕΣ - Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2018

    Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου!! Να'μαστε όλοι καλά!
  13. Infotech

    Δημοπρασία αλληλεγγύης για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

    Πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους! Πρώτα απ' όλα στον Ζάχο @jax7480 και στον Ανέστη @junior-21- που χάρις την δωρεά τους ξεκινάει αυτή η κίνηση και εννοείται στο αγαπημένο μας τεχνολογικό forum που την στεγάζει και την οργανώνει! Ότι αξία και να έχει η κάθε κατάθεση από εμάς και όση αξία και να έχουν τα δώρα τίποτα δεν συγκρίνεται με την αξία της ανθρώπινης ψυχής, της αξιοπρέπειας και του ανώτατου ιδανικού της φιλανθρωπίας! και πάλι μπράβο σε όλους!!
  14. Infotech

    ΝΙΚΗΤΕΣ - Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2018

    Καλό μήνα! Επειδή έχουμε έναν πτυχιούχο τρελό στην πολυκατοικία και πετάει τα γράμματα, τους λογαριασμούς και τα ειδοποιητήρια παίζει να έχω κάποια ενημέρωση για το άν έχει σταλεί το δικό μου για να έχω το νού μου; Ο τύπος είναι δύναμη σας λέω, πριν από λίγους μήνες έκοψε σωλήνες νερού και καλώδια RF στον φωταγωγό γιατί έτσι του είπαν από την ΕΥΔΑΠ είπε!!
  15. Ενδιαφέρομαι και εγώ αν δεν δωθεί σε ronin13 ή aligator21 ?
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.