Jump to content



The VDSL Thread: Μοιραστείτε τον πόνο και την χαρά σας


Recommended Posts

Παιδιά, καλώς σας βρήκα. Σήμερα ενεργοποιήθηκε και η δική μου σύνδεση, αφού πέρασα το κρύο ντους με το βούλιαγμα της ταχύτητας του adsl από τα 7,5 στα 4. Με HOL μπαίνω από Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου, σε πρώτο παράλληλο της Καποδιστρίου. Ιδού τα στοιχεία μου:

ImageShack� - Online Photo and Video Hosting

Σόρι αν κάτι έχει πάει στραβά ή λάθος, αλλά είναι το πρώτο μου post

Έγινε επεξεργασία από sousis
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε τα νέα ΚΑΦΑΟΥ εδώ και 4-5 μήνες, αλλά το VDSL άνοιξε πριν αππο 2-3 εβδομάδες, εξού και το πνίξιμο του ADSL. Αναγκάστηκα και πήγα VDSL γιατί η ταχύτητα μου θύμιζε πλέον την εποχή των 2Mbit

Link to comment
Share on other sites

Το είδα και με ανησύχησε και μένα. Είμαι στα 200 μέτρα περίπου, ίσως 180. Και εγώ το περίμενα ψηλότερα, αλλά ούτως ή άλλως είναι κάτι που θα με απασχολήσει στην επόμενη αναβάθμιση του VDSL

Link to comment
Share on other sites

ίσως να υπάρχει πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού...

για τώρα βέβαια δεν δημιουργεί πρόβλημα αλλά αν μελλοντικά θες να πας σε νέο μεγαλύτερο πακέτο θα πρέπει να το ψάξεις...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει θέμα στην εσωτερική καλωδίωση, την έχω αλλάξει ούτε πριν από 1 χρόνο.

Επίσης δεν μου είπαν τίποτα για τέτοια βλάβη ούτε από HOL ούτε από OTE. Τις προηγούμενες 15 μέρες ήρθαν στο σπίτι 2 φορές από την HOL, μια από ΟΤΕ και άλλη μία από κοινού ραντεβού για τα προβλήματα του ADSL, όπου μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αλλά ποτέ δεν μου είπαν ότι έχει πρόβλημα η γραμμή μου.

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι έχει ακόμη αυξημένο θόρυβο, εξού πιστεύω και το χαμηλό attainable

Link to comment
Share on other sites

έχεις βάλει το router στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού?

καλά ότι δεν έβγαζε πρόβλημα στην adsl δεν σημαίνει ότι δεν περιορίζει το attainable του vdsl, διαφορετικές συχνότητες...

το downstream snr πάντως είναι χαμηλό για vdsl από KV, εγώ παίζω με πάνω από 20db, αλλά είμαι πιο κοντά στο ΚΑΦΑΟΥ

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν το έχω τώρα στην πρώτη πρίζα, αλλά το δοκίμασα και δεν έχει καμία διαφορά. Ούτως η άλλως εκεί θα μετακομίσει σύντομα, σε λίγους μήνες, γιατί το γραφείο θα το καταλάβει το νέο μέλος της οικογένειας το νέο έτος.

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Όντως, πίστευα ότι και εγώ θα έβλεπα το διπλάσιο attainable, κάπου στα 110-135Mbits, αλλά η εικόνα δείχνει ότι μπορώ να πιάσω το μισό. Δεν ξέρω. Μπορώ να κάνω κάποιο άλλο τεστ;

Πάντως το ping σε όλα τα τεστ μου βγαίνει 24!

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα εννοείς πόσο φτάνει η ταχύτητα στο σπίτι, στο κουτί του ΟΤΕ ακριβώς εκεί που ξεκινά η εσωτερική καλωδίωση, σωστά;

Αν όντως αυτό εννοείς, πριν από 10-12 μέρες και μετά από πολλές μετρήσεις (τεχνικοί HOL, OTE και ξάδελφος ηλεκτρολόγος με το ειδικό εργαλείο) το αποτέλεσμα ήταν ότι ότι φτάνει στο κουτί περνάει 100% μέσα στο σπίτι, δεν έχω απώλειες ούτε για δείγμα. Να φανταστείς ότι το καλώδιο που φεύγει από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας πάει καρφί στην πρώτη πρίζα του τηλεφώνου, γιατί δεν μπορούσα να ξηλώσω όλα τα κανάλια όταν μου βραχυκύκλωσε το παλιό ζεύγος που περνάει από τους τοίχους.

Τώρα το νέο είναι λιγότερα μέτρα και πέφτει πάνω στο πριζάκι, πιο απευθείας θα ήταν να βάλω το μόντεμ στον κατανεμητή!

Άλλη λύση; Φαντάζομαι ότι θα μπορούσα να πάρω να ρωτήσω τους τεχνικούς της HOL, αλλά τι να τους πω; Γιατί ρε παιδιά έχω attainable 60 και όχι 130; Αφού πιάνω 50, όλα τα άλλα περισσεύουν για αυτούς νομίζω. Εκτός αν είχα καμιά σύνδεση 200/200 που διαβάζω εδώ μέσα ότι κυκλοφορούν...

Link to comment
Share on other sites

Λίγο ο θόρυβος και τα υπόλοιπα στοιχεία της σύνδεσης με ανησυχούν. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχω δει να μηδενίζουν (ίσως και το Attenuation) σε μένα βλέπω ότι παραμένουν αλλοπρόσαλλα. Έχουν ανέβει πολύ των Upload και έχουν χαμηλώσει των Download που πριν ήταν στα ύψη.

Δεν ξέρω τι να πω. Φαντάζομαι ότι αν έρθει ποτέ η ώρα να δηλώσω βλάβη το πρώτο που θα κάνουν είναι να μου αλλάξουν ζεύγος στο ΚΑΦΑΟΥ.

Βέβαια, για να πω την αλήθεια, δε νομίζω ότι κάτι έχει η γραμμή, γιατί αλλιώς θα είχα πρόβλημα και με το Upload, αλλά αυτό πετάει και βγάζει attainable 33+.

Οπότε πιθανολογώ ότι έστω και με γραμμή από το ΚΑΦΑΟΥ, και πάλι η απόσταση κάνει τη ζημιά.

Το μέτρησα με οδόμετρο ποδηλάτου και με GPS και είναι στα 185 μέτρα η απόσταση (βάλε και ένα περιθώριο σφάλματος 5-10 μέτρα προς τα πάνω, λόγω μικρής απόστασης).

Τι να πω. Ελπίζω ότι μέχρι να έρθει το VDSL2+ θα συζητάμε για FTTH (αφήστε με να ονειρεύομαι).

Link to comment
Share on other sites

Παρεμπιπτόντως, έκανα κάποια από τα τεστάκια ταχύτητας της ΕΕΤΤ και μου βγάζει ότι σε κάποιο σημείο της σύνδεσης παρεμβάλλεται μία σύνδεση Ethernet 10άρα(!) παρακαλώ. Και σίγουρα δεν είναι από εμένα.

Εδώ παλεύω 3 χρόνια να αποκτήσω 1000άρι δίκτυο (το κατάφερα προ εξαμήνου), αλλά πάλι μας την έπαιξε η HOL με το modem, που ενώ η ΖΤΕ το βγάζει και 1000άρι, οι τσιγκούνηδες δεν έδωσαν το 0,50 ευρώ παραπάνω για να προμηθεύουν τους πελάτες τους με αυτό και πήραν το φτηνό 100άρι. Και μάλιστα μιλώντας με τεχνικό της εταιρείας μου είπε ότι η πλακέτα και το hardware είναι η ίδια, το modem είναι έτοιμο για G-Ethernet, απλά το μόνο που λείπει είναι μια έξτρα θύρα που υπάρχει στην καλύτερη από τις δύο βερσιόν του ίδιου μοντέλου (αυτό δεν το ήξερε ο τεχνικός, αλλά το ανακάλυψα κατεβάζοντας το manual του modem από αγγλικό site, όπου και είδα στη φωτό ότι το G-Ethernet έχει μία έξτρα θύρα πίσω, δίπλα στις 4 100άρες).

Τέλος πάντων, λες αυτό με το ενδιάμεσο 10άρι σύνδεσμο να παίζει οποιονδήποτε ρόλο στην ταχύτητά μου την τελική; Δε λέω για το attainable. Απλά γίνεται να έχω σύνδεση 50άρα όταν κάποιο μηχάνημα στη διαδρομή είναι 10άρι;

Δεν είδα πάντως κάτι τέτοιο στα χθεσινά τεστάκια και τα πρώτα downloads (κατέβασα demo FIFA14 στο PS3, 1620Mb περίπου, σε 4 λεπτά και 45 δεύτερα! Να φανταστείς έκανε 2,5 λεπτά να κάνει install!).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν μου λύνει τα χέρια. Αφού το ρούτερ θα παίρνει με 100 από το μόντεμ θα έχω το bottleneck αυτό να μου κολλάει το δίκτυο στα 100 και όχι στα 1000.

Βέβαια, θα μου πεις ότι ούτως ή άλλως το ίντερνετ τρέχει με 50, οπότε τι με νοιάζει; Έχω όμως τον υπολογιστή και τα αρχεία που μοιράζω από εκεί με 1000άρι δίκτυο, τα οποία σήμερα με το 100άρι μόντεμ «σέρνονται» (λέμε τώρα, απλά το έχω δοκιμάσει και σε 1000άρι switch και δεν πίστευα την ταχύτητα και την απόκριση, απλά διαστημικό, όμως χωρίς πάνω στο δίκτυο το 100άρι μόντεμ).

Σόρι για το άσχετο θέμα, απλά κουβέντα να γίνεται. Γιατί αν αύριο βρε αδερφέ έχουμε 200άρι ίντερνετ οι εταιρείες είναι ικανές και πάλι να δίνουν μόντεμ με 100άρι δίκτυο, τόσο τους κόβει...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι και πολύ καλό το αποτέλεσμα θα έλεγα. Εγώ είδα και πάνω από 35 στο download (δυστυχώς δεν είμαι σπίτι να περάσω εικόνα).

Πάντως, αυτό που παρατήρησα χθες περιφερόμενος σε 6-7 σάιτ για να τεστάρω ταχύτητες, στα περισσότερα από αυτά τα αρχεία που δοκιμάζουν Up και Down πρέπει να είναι πολύ μικρά, γιατί το τεστ ξεκινά και σταματά σε μερικά δευτερόλεπτα, ούτε καν 5 δλδ, άρα το αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι και πολύ αξιόπιστο. Η γραμμή δηλαδή δεν προλαβαίνει να πιάσει την τελική της ταχύτητα. Αυτό από προσωπική μου εμπειρία με βάση τα χθεσινά τεστάκια.

Να φανταστείτε σε κάποια σάιτ μου έβγαζε ταχύτητα 5 Down και 1 Up, πολύ χοντρικά, όταν το speedtest μου έβγαλε εντός συνόρων 46+ και 4,5+ αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.