Jump to content



ENERMAX PC NAXN 82+ 650 W


BaironKant

Recommended Posts

Μετά από 4 χρόνια και χωρίς κανένα πρόβλημα από το τροφοδοτικό μου hiper 770w 80plus λέω να αλλάξω για μεγαλύτερη ασφάλεια του συστήματος μου. Έχω καταλήξει σε 2 εντελώς διαφορετικά τροφοδοτικά που είναι τα εξής:

ENERMAX PC NAXN 82+ 650 W στα 80 ευρώ περίπου

Corsair XT850w στα 130 περίπου

Τα πρόβλημα είναι θα με καλύψει το enermax (με βολεύει πολύ η τιμή του για plus bronze) ή να δώσω τα 50 ευρώ που θα με δυσκολέψουν και να πάω για το corsair ?

* Στο μέλλον θα αλλάξω την 6870 λογικά με μια 7950

Link to comment
Share on other sites

Αν ειχες κανενα τροφοδοτικο noname θα ειχε νοημα να κανεις την αλλαγη. Το να δωσεις 80-130€ για περισσοτερη ασφαλεια το θεωρω ανουσιο. Εκτος αν πας σε κανα 80+ Gold γιατι αποτι ακουω η ΔΕΗ παει για τρελες αυξησεις, οποτε θα εχεις οικονομια στο λογαριασμο

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχετε απόλυτο δίκιο απλά φοβάμαι ότι μετά από 4+ χρόνια μπορεί ανα πάσα στιγμή να έχω πρόβλημα και απλά προσπαθώ να το προλάβω (+ ότι δεν γνωρίζω αν ήταν ποιοτικά τα hiper μιας και η εταιρία έχει κλείσει αρκετό καιρό,αλήθεια γνωρίζει κανείς τπτ για αυτήν την εταιρία???), αν και μέχρι τώρα δεν έχω απολύτως κανένα δείγμα, λειτουργεί άψογα , επίσης προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω κυκλική αναβάθμιση ώστε να μην μου φαίνεται οικονομικά

Link to comment
Share on other sites

Το να δωσεις 80-130€ για περισσοτερη ασφαλεια το θεωρω ανουσιο.

Συνήθως αποφεύγω να επεμβαίνω σε συζητήσεις που αφορούν αγορά PSUs από τη στιγμή που με ένα απλό search στα reviews και επιμορφώνεται κάποιος πάνω στο θέμα αυτό αλλά και βλέπει από πρώτο χέρι τι να αγοράσει χωρίς να στηρίζεται στην άποψη του καθενός.

Αλλά αυτό που είπες το εννοείς? Δηλαδή λίγο το έχεις να σου καεί το σύστημα από μια φόλα PSU που τα έπαιξε και τα πήρε όλα μαζί του? Τι στιγμή που κάποιοι δίνετε 300-500 ευρώ για μια καλή VGA, την οποία σε ένα-δύο χρόνια θα την αλλάξετε και θα χάσετε το 75% της αξίας της (αν καταφέρετε και την πουλήσετε), διστάζετε να δώσετε 80-130€ για ένα καλό PSU που θα το έχετε τουλάχιστον για μια πενταετία; Ρε παιδιά η αγορά του PSU δεν είναι περιττό έξοδο, αλλά επένδυση που μπορεί να σας σώσει από πολλά τρεχάματα. Δεν είναι μόνο το efficiency αλλά και πολλά άλλα που από ότι φαίνεται δεν υπολογίζετε..

Όταν πχ. σε ένα PSUs 5ατιας τα τινάξουν οι πυκνωτές του δευτερεύοντος (που στα Hipro υποθέτω δε θα είναι και ότι το καλύτερο) και το ripple πάει ξαφνικά στα 700mV και πάρεις καμιά main, CPU, VGA στο χέρι μετά θα λες το ρημαδό PSU τα πήρε όλα και έφυγε :) Οπότε ο φίλος αν διαθέτει τα λεφτά για ένα καλύτερο PSU καλά κάνει και το ψάχνει.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=403]crmaris[/MENTION] ακριβώς μετά που διάβασα (και) δικά σου ποστ εδώ και καιρό πήρα την απόφαση να αλλάξω τροφοδοτικό (αλήθεια με ενδιαφέρει η άποψη σου για το ποίο από τα 2) ,επίσης είναι πολύ σοβαρό και ξέχασα να το αναφέρω ότι πρόσφατα έκανα αναβάθμιση cpu/mb/ram/h60 κτλπ. με κόστος πάνω από 600 ευρώ και με κάτι έξτρα και το μόνο που κράτησα ήταν την 6870 και το psu .

Link to comment
Share on other sites

Με το σύστημα που έχεις το NAXN θα σε καλύψει, απλά δεν στο συνιστώ μιας και δεν την πάω καθόλου αυτή τη σειρά. Καλύτερα να δώσεις 100-110 ευρώ και να πάρεις το ΤΧ750 μιας και το 850αρι δε σου χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Ναι και εγώ αυτό πιστεύω, μου αρέσουν τα corsair απλά όντως λόγο εγγύησης δεν αξίζει μάλλον η gaming σειρά της , ωστόσο το tx750 από το tx850 έχουν διαφορά 20 ευρώ , με 750 δύσκολα πιστεύω πάω σε cross ενώ με 850 αλλάζει (όχι ότι έχω την δυνατότητα για cross, οικονομική αλλά και χαμηλή ανάλυση οθόνης 1080p) απλά λέω :p

[MENTION=22945]hAic[/MENTION] πολύ καλό δεν λέω αλλά για 2% στο 90% δλδ ,μεγάλη διαφορά στην τιμή από το enermax νομίζω

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.