Jump to content



Πρόβλημα με SAMSUNG F2380;


salde

Recommended Posts

Καλή χρονιά με υγεία για όλους.

Πρόβλημα: μερικές φορές, ειδικά αν κλείσω το πολύπριζο που βρίσκονται οι πρίζες των διάφορων συσκευών μεταξύ των οποίων και της οθόνης (αλλά το κάνει και σε απλό restart μερικές φορές χωρίς να έχω βγάλει τίποτε από το ρεύμα) η οθόνη δείχνει να μη λαμβάνει σήμα κι απλώς βλέπω μια μαύρη οθόνη ενώ ακούω τον υπολογιστή να κάνει κανονικά το boot, να φορτώνει windows κλπ. Είναι δε σχεδόν βέβαιο ότι θα μου εμφανίσει το πρόβλημα αν έχω τις συσκευές εκτός πρίζας για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα (αν λείπω διακοπές κλπ).

Αναγκαστικά πρέπει μετά να τον κλείνω με διακοπή ρεύματος, να μπαινοβγάζω καλώδια (και της τροφοδοσίας και το DVI). Η οθόνη δείχνει να παίρνει κανονικά ρεύμα, αναβοσβήνει για μερικά δευτερόλεπτα το ενδεικτικό επιλογής πηγής σήματος Analog (VGA)- Digital 1 (το ένα DVI-D)- Digital 2 (το άλλο DVI-D) αλλά έπειτα αντί να δω τις οθόνες του boot απλώς βλέπω μια μαύρη οθόνη και το Standby της οθόνης να αναβοσβήνει. Μετά από συνεχή ανοίγματα/κλεισίματα του ρεύματος (με αποτέλεσμα μερικές φορές να έχω και corrupt drivers σε κάποια hardware αναλόγως με το πόσο καλά πετυχαίνω με το αυτί το κλείσιμο απο το ρεύμα) η οθόνη κάποια στιγμή δείχνει εικόνα κανονικά. Το πότε θα γίνει αυτό είναι απροσδιόριστο: άλλοτε πετυχαίνει με την 2η/3η φορά, άλλοτε με την 30η, άλλοτε πρέπει να περιμένω ώρες χωρίς να κάνω τίποτα και με τα πάντα βγαλμένα από το ρεύμα κι όταν μετά από ώρες ξαναδοκιμάζω μπορεί να λειτουργήσει κανονικά με τη μία. Έχω δοκιμάσει και τις δύο εισόδους DVI, το κάνει και στις δύο οπότε λογικά μάλλον δεν είναι χαλασμένο το ένα από τα δύο DVI.

Υποψιάζομαι -χωρίς όμως να έχω ιδέα από τέτοια- πως είτε οφείλεται σε ελαττωματική κατασκευή είτε φταίει η έξοδος DVI της κάρτας γραφικών (μάλλον όμως ευθύνεται η οθόνη).

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει ώστε να αρχίσω από εκεί τις δοκιμές; Δε μου είναι εύκολο να βρίσκω και να δοκιμάζω (και μάλιστα για περισσότερο καιρό καθώς το πρόβλημα εμφανίζεται με απροσδιόριστη συχνότητα) άλλες οθόνες/άλλες κάρτες κλπ ώστε να βρω βήμα-βήμα τι φταίει γι αυτό και ρωτώ εδώ μη τυχόν κάποιος από εσάς με καθοδηγήσει καλύτερα από που να αρχίσω.

Κάρτα γραφικών: ATI RADEON X800 GTO monitor: SAMSUNG F2380 OS: windows XP serv. pack 3 (αν και μοιάζει να είναι άσχετο με τα windows το πρόβλημα αφόύ όταν συμβαίνει δε βλέπω καν τις αρχικές εικόνεςτου POST και του boot).

Με κάποιο ψάξιμο online φαίνεται και μερικοί άλλοι να έχουν το ίδιο πρόβλημα (αν και δεν το περιγράφουν όλοι με τον ίδιο τρόπο) συνήθως με εκφράσεις του τύπου "no signal", "monitor does not switch on" (επαναλαμβάνω ότι δείχνει να παίρνει ρεύμα κανονικά και να λειτουργεί από άποψη τροφοδοσίας), "black screen" κλπ. Δυστυχώς δε βρήκα πουθενά κάποιου τύπου λύση ούτε καν συμφωνία για το τι ακριβώς φταίει.

Ευχαριστώ για κάθε απάντηση

Link to comment
Share on other sites

:bigsmile: την έχω αγοράσει Δεκέμβρη του 2009. Αν θυμάμαι καλά πρώτη φορά μου εμφάνισε το πρόβλημα Μάιο του 2012, όταν επέστρεψα μετά από απουσία στο εξωτερικό, όπου το πολύπριζο ήταν εκτός πρίζας. Κι όταν πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή έκανε αυτό που περιγράφω. Μετά από 10λεπτα άνοιξε-κλείσε του ρεύματος/καλωδίων κλπ, για 20 λεπτά δεν έκανα τίποτε. Στο 20 λεπτο ξαναδοκίμασα (χωρίς να έχω κάνει καμία ουσιαστική αλλαγή) κι έδειξε εικόνα κανονικά. Τελευταία το κάνει με μεγαλύτερη συχνότητα ακόμη και σε απλά restart. Παρακάλα να μη σου τύχει μετά τα 3 χρόνια.:bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

δεν αναβοσβήνει όταν είναι σε λειτουργία. Όταν το βγάλω από το ρεύμα για κάποιο λόγο ή όταν κάνω κανονικό Shutdown στα Windows ή και καμιά φορά όταν κάνω Restart, μετά όταν πάω να το ξανανοίξω βλέπω blank screen σα να μην παίρνει σήμα DVI, ενώ ακόμη και τότε το Power του λειτουργεί κανονικά (δλδ παίρνει ρεύμα από την πρίζα κι απλώς δεν αναγνωρίζει για κάποιο λόγο το σήμα από την κάρτα γραφικών). Ο υπολογιστής ακούγεται να κάνει boot κανονικά αλλά δε βλέπω τίποτα. Κι αφού κλείσω κι ανοίξω από το ρεύμα τον υπολογιστή (συνήθως αρκετές φορές, δεν υπάρχει κάποιο pattern) κάποια στιγμή δείχνει η οθόνη το σήμα κανονικά.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.