Jump to content



256αρης ή 2χ128 σε raid 0 ?


YDinopoulos

Recommended Posts

Λεποοον

Εχω 2 Vertex 3 128αρηδες και εναν Crucial M4 256αρη.

Σε μια Sata 3 capable μητρικη (Gigabyte GA-X58A-OC), θα ειναι καλυτερα με τους 128αρηδες σε μια διαταξη RAID 0 ή ο 256αρης σε φαση φορεβα αλοουν ?

Mirroring δεν με ενδιαφερει γιατι γινεται καθημερινο incremental backup σε δικτυακο NAS.

[MENTION=129]Chosen[/MENTION] [MENTION=51]jax7480[/MENTION] [MENTION=5249]Jaco[/MENTION]

ΥΓ: Φραγκα για αλλους σκληρους/αναβαθμισεις, δεν παιζει...:p

Link to comment
Share on other sites

Τον 256αρη τον εχω οπως στην υπογραφη. Τον εναν 128αρη στον φορητο και τον δευτερο 128αρη στο κουτι του :

Μιας και το καινουργιο mobo εχει sata 3 (τωρα ειμαι με sata 2) υποστηριζει, και ουτοσιαλλως θα γινει format, λεω να παω για το καλυτερο...

Link to comment
Share on other sites

2χ V3 στον ιντελ ειτε τον Μ4 ...παλι στον ιντελ.

Προσωπικα θα πουλουσα τους V3..αν ηθελα 256γιγα οπως και μητρικη (μαζι με επεξεργαστη).

(βεβαια δεν ειχα και 980χ οταν τον εκανα..αλλα οκ..)

Link to comment
Share on other sites

απο τον marvel δε θα παρεις τις μεγιστες επιδοσεις ουτως η αλλως.

Στα writes εισαι απο κατω απο τα ορια ουτως η αλλως οπου και να το βαλεις.Στο read..αν απο 273 πας κοντα στα 360-370 καλα θα ειναι.

Χωρια ο χρονος καθε φορα στο bootarisma..

Αν θες επιδοσεις sata3..κανε raid0 τους V3 στον intel.

Δες εδω τον V4 σε αντιστοιχη περιπτωση...

Marvell controller or ICHR10R - ssd - Storage

edit

350-240 ειναι τα ορια του sata3 marvel προφανως..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που σου είπαν και παραπάνω για τον marvell. Είναι SATA3 αλλά μόνο στα χαρτιά. Δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο τα SATA3 από intel. Και πιο χαμηλά sequential read/write και φαίνεται να έχει και κάποια προβλήματα στα 4K.

Βασικά προτείνω τον V3 σε raid-0. Όπως και να έχει θα είναι πιο σταθερός από θέμα ταχύτητας και θα δεις βελτιώσεις σε όλες τις εγγραφές. Το μόνο που θα σε κόβει είναι το bandwidth του SATA2 που όμως αθροιστικά στο raid-0 θα σου δίνει ότι και ο m4 σε sata3 και όχι μόνο στα χαρτιά. Θα είναι πιο εγγυημένο και πιο εύκολο να πιάσει max. Όλα τα writes γενικά θα πρέπει να είναι αρκετά αυξημένα στο raid σε σχέση με τον V3-single αλλά και τον Μ4 και μόνο στα 4Κ-read θα είσαι κοντά σε αυτά που δίνει μεμονωμένα ο κάθε V3.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια Sata 3 capable μητρικη (Gigabyte GA-X58A-OC), θα ειναι καλυτερα με τους 128αρηδες σε μια διαταξη RAID 0 ή ο 256αρης σε φαση φορεβα αλοουν ?

Ολα εξαρτωνται απο α)τι θελεις να επιτύχεις και β)με ποιους τρόπους μπορεις να εκμετελευτείς/καταμερήσεις το συνολο των SSD δισκων σου στα υπαρχοντα (ή και μελλοντικά αν υπαρχει τέτοια προθεση) συστήματά σου και γ)αν συμφερει να πουλησεις καποιους απο αυτούς που παλι εχει σχεση με το ποτε και ποσο τους αγορασες.

Τετοιο (τραγικο για μενα και τις επιλογες μου) παράδειγμα μπορεις να δείς στα συστηματα της υπογραφής μου. Στο 3ο συστημα θα δεις οτι υπαρχουν και οι Vertex3 σε raid0 (Intel sata3) και ο Samsung 256gb (Intel sata2). Μια ιδιορρυθμια ειναι οτι τοσο το raid0 οσο και ο Sam εχουν λειτουργικα συστηματα και εχουν διαφορετικους ρόλους χρήσης ο καθενας.

Δεν καιγομουν ποτε για raid0 αλλα οταν μου "ξεμειναν" οι 2 120αρηδες Vertex 3 (οι οποιοι σε σχεση με αντιστοιχες τιμες τωρινων high end SSD αγοραστηκαν σε εκμαυλιστικά μεγαλη τιμη και δεν εχω καμια διαθεση να τους πουλησω στο 1/3 ή και λιγοτερο της τοτε τιμης τους) "αναγκάστηκα" να τους χρησιμοποιήσω σε raid0 κυριως για να έχω ενα εννιαιο volume. Δεν αντιμετωπισα προβλημα εως τωρα (πλην μιας φορας που επρεπε να αναβαθμισω το firmware και των δυο), οταν επαιζα παιχνιδια είχα την μεγαλυτερη αποδοση σε loading times (κατι που δεν μπορω να το αποδειξω με νουμερα αυτη την στιγμη αλλα αυτή ειναι η αισθηση μου, θα μπορουσα ομως καλλιστα να ειχα στην θεση τους εναν και μονο συγχρονο SSD, ειναι ηδη πολυ γρηγοροι) και όταν έκανα video editing. Θεματα με την απουσια του trim δεν εχω αντιμετωπισει, ίσως και λογω overprovisioning και άλλων παραμετρων (συχνοτητα writes κοκ).

Στην περιπτωση μου δεν μπορουσα να τους χρησιμοποιήσω σε καποια απο τα υπολοιπα συστηματα (π.χ. το AO756 δυστυχως δεχεται μονο 7mm δισκους και δεν ηθελα να βγαλω το καυκαλο σε καποιον απο τους 120αρηδες γιατι θα εχανα την εγγυηση, ενω ο άλλος θα πηγαινε παλι στραφι) κοκ.

Η ταπεινη μου γνωμη ειναι αν θεωρεις οτι μπορεις να τους αξιοποιησεις εναν-εναν σε υπαρχοντα ή μελλοντικά συστηματα σου να ακολουθησεις αυτη την οδο. Αν οχι και σε "συμφερει" (οκ, εντος πολλων εισαγωγικων) να τους πουλησεις και να παρεις καποιον μεγαλυτερο τοτε οκ (π.χ. εναν 240αρη τον οποιον επισης θα συνδεσεις στην sata3 Intel που σου περισσευει). Αν η προτεραιότητα σου ειναι οι απολυτες επιδόσεις ή αν απλα (οπως εγω) δεν μπορεις να τους αξιοποιησεις με καποιον απο τους προηγουμενους τροπους τοτε raid0 σε Intel sata 3, ο μεγάλος σου οπου αλλου θέλεις (κατα προτιμηση σε intel controller) και καλως ηρθες στον κοσμο μου...

ΥΓ: αν σε ενδιαφερουν μετρησεις των vertex 3 σε raid0 ευχαριστως σου ποσταρω. Αλλα οπως σιγουρα εχεις παρατηρησει τα απολυτα νουμερα (εντυπωσιακα ή μη) των benchmarks πολλες φορες δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αισθηση στην πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.