Jump to content



ροζ κατακόρυφες γραμμές στην οθόνη...


Recommended Posts

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Fujifilm FinePix JX420. Αγορά 20 ημερών !!

Δεν ξέρω από φωτογραφικά και γι' αυτό είπα να ρωτήσω. Μπορεί (και μακάρι) να κάνω λάθος.

Όλα καλά με τη μηχανή. Τραβάει ωραίες φωτογραφίες. Το μόνο "πρόβλημα" που (ίσως) έχει είναι το εξής:

Το κουμπί λήψης, έχει, πριν το πατήσεις μέχρι το τέρμα για να τραβήξει τη φωτογραφία, άλλη μία σκάλα. Αν το σημείο αυτό, της ενδιάμεσης σκάλας, το πατήσεις παρατεταμένα, σου βγάζει στο κέντρο της οθόνης ένα μικρό τετράγωνο, το οποίο σε βοηθάει να εστιάσεις στο κέντρο αυτού που θέλεις να φωτογραφίσεις. Απλά, όταν το κάνω αυτό ημέρα, σε εξωτερικό χώρο που έχει περισσότερο φως από το κανονικά φως του δωματίου, εμφανίζονται στην οθόνη της μηχανής μικρές κατακόρυφες ροζ γραμμές. Όχι σε όλη την οθόνη. Υπάρχουν κάποιες γραμμές εδώ και κει. Αφού, λοιπόν, εστιάσω και τραβήξω τη φωτογραφία, η τελική φωτογραφία βγαίνει καθαρή. Χωρίς αυτές τις γραμμές.

Αν, από την άλλη, κάνω την εστίαση σε φως δωματίου, αυτές οι γραμμές δεν εμφανίζονται.

Ελπίζω να περιγράφω καλά αυτό που συμβαίνει.

Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ή πρέπει να πάω τη μηχανή τώρα που είναι νωρίς, και σε εγγύηση, για αντικατάσταση, μην έχω σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον;

p.s. Είπα να κάνω και reset στις ρυθμίσεις που έχω κάνει στη μηχανή, μήπως φταίει κάτι από κει. Με το reset, και καμία άλλη ρύθμιση, συμβαίνει το ίδιο.

Ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα υπαρχουν πιο ειδικευμενα ατομα απο μενα.Απλα γνωριζω οτι αυτο που λες λεγεται ρεταρισμα.Ειναι για την εστιαση της μηχανης στο σημειο που θες.Επισης (στις περισσοτερες μηχανες) εμφανιζει μια κοκκινη κουκιδα εκει που θες να τραβηξεις.

Αν τραβας εξω και πισω εχεις καθαρο ουρανο και πολυ φως ,ηλιο επειδη η μηχανη εστιαζει μπορει να αντανακλα ο φακος και να σου βγαζει αυτες τις γραμμες

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, είχατε δίκιο. Έχει να κάνει με τον ήλιο. Τώρα που ο ήλιος έπεσε αρκετά, και έχει σκοτεινιάσει κάπως έξω, τοποθέτησα τη μηχανή στο σημείο ακριβώς που την είχα και το πρωί και μου εμφάνιζε αυτές τις γραμμές. Τώρα, λόγω χαμηλότερου φωτός, δεν τις εμφανίζει.

Δοκίμασα και τις προτεινόμενες μοίρες του l2phile. Ούτε και κει, φυσικά, εμφάνισε κάτι.

Ευχαριστώ !!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.