Jump to content



πρόβλημα με τον wireless WIFI adapter driver?


αρης_τζ

Recommended Posts

Γεια,

Δούλευε κανονικά αλλά ξαφνικά μετά από κάποιο "υποπτο" downloading, κάτι πειράχτηκε...το αποτέλεσμα?

προσπαθει να μπει στο νετ αλλά ενώ λεει "connecting..." ΔΕΝ μπαίνω μέσα στον provider μου...το WEP κλειδί ειναι

το ίδιο οπως πριν...εχω δοκιμάσει να κανω uninstallation και reinstallation adapter driver, αλλά το πρόβλημα υπάρχει..

και βγάζει στην εκκινηση των Windows XP SP3 ....πρόβλημα στο αρχειο "SVCHOST.EXE" που είναι αρχείο στο system32

directory? υπάρχει το ενδεχόμενο να ξαναπεράσω WIN XP SP3 CD? tnxs...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Καταρχήν.....

.... υπάρχει το ενδεχόμενο να ξαναπεράσω WIN XP SP3 CD

άν αναφέρεσαι σε format και επανεγκατάσταση του λειτουργικού ΤΟΤΕ η απάντηση είναι ότι αυτό είναι πάντα η τελευταία λύση.

Αναφέρεις "ύποπτο downloading" αλλά και να μήν το ανέφερες μόνο με την επισήμανση που κάνεις για svchost, υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για malware.

  • πόσταρε εδώ για ποιά συσκευή wifi/wireless adapter μιλάμε. Συγκεκριμένο μοντέλο/έκδοση, άν έχεις περάσει την τελευταία έκδοση driver από το site του κατασκευαστή και σε περίπτωση που είναι ενσωματωμένο από laptop ....τότε μοντέλο του λαπτοπ.
  • Όταν εμφανίζεται το μύνημα για το svchost, σε αφήνει να κάνεις κάτι άλλο στα windows ? Φορτώνουν τα υπόλοιπα κανονικά ...ή σε αναγκάζει να κάνεις επανεκκίνηση.

  • Ποιό antivirus χρησιμοποιείς ? Με την προυπόθεση ότι μπορείς να συνδεθείς με κάποιον τρόπο στο Internet Πέραν του wifi, κατέβασε και εγκατέστησε το mbam.Αγνόησε την έκδοση PRO της εγκατάστασης και αφού του κάνεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κάνε επανεκκίνηση και μπές σε ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/SAFE MODE. (πατώντας F8 συνεχόμενα στην εκκίνηση του υπολογιστή και πρίν εμφανιστεί το λογότυπο των windows, εμφανίζεται το μενού εκκίνησης που θα σου δώσει διάφορες επιλογές. Διαλέγεις ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ). Μέσα από ασφαλή λειτουργία κάνεις ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΡΩΣΗ μέσω του MBAM και σβήνεις ότι βρείς. Κάνεις την απαραίτητη επανεκκίνηση και τσεκάρεις άν μπαίνει κανονικά στα windows Και άν ναι άν μπαίνει σωστά ο driver για να λειτουργήσει το wifi).

Link to comment
Share on other sites

Γεια,

Ο WIFI adapter βρίσκει όλα τα ασυρματα δίκτυα και το δικό μου αλλά ΔΕΝ μπορεί να μπει με το υπαρχον wep2

key που εμπαινε πριν 3μέρες! Το άλλο λαπτοπ μπαινει κανονικά...!!

Το αρχειο svchost.exe στην εκκινηση βγαζει application error οτι κατι υπαρχει στην διευθυνση memory address register

Προσπάθησα να το παρω παλι το αρχειο svchost.exe απο το Windows CD, να το κανω expand (βρηκα τον τροπο απο το νετ) και να το ξανααντιγραψω πανω στο παλιο αρχειο που ειναι στο C:\windows\system32 και το εκανε overwrite...ομως το προβλημα παραμένει...η εκκινηση του λειτουργικου γινεται κανονικα, απλώς αργεί λιγο γιατι προσπαθει να κανει debugging το αρχειο αυτό των Windows...

Εχω δοκιμασει να περασω παλι drivers απο το IBM site γιατι το λαπτοπ ειναι t43 thinkpad.... Κάρτα ειναι

Intel Pro Wireless 2200...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καταρχάς το WEP κλειδί είναι υπόθεση λίγης ώρας να "σπάσει".

Θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τη χρήση WPA/WPA2 κλειδιού.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν χίλια-δύο πράγματα που μπορεί να έχουν στραβώσει με την κάρτα δικτύου και το λογισμικό που την χειρίζεται. Πάντως η έσχατη "λύση" μόνο λύση δεν είναι.

Τώρα για να σου δώσω κάποιες ιδέες. Αν το CD που έχεις δεν είναι slipstreamed ή έστω XP SP3 το πιθανότερο είναι ότι αντιγράφεις μια πιο παλιά έκδοση του αρχείου που ούτως ή άλλως θα καταλήξει σε μήνυμα σφάλματος στα windows. Αν έχεις περάσει service packs και πας με CD που δεν τα έχει ενσωματωμένα να κάνεις repair ή να μεταφέρεις αρχεία τότε θα "χαλάσεις" αντί να "φτιάξεις".

Επίσης τσέκαρε τις ρυθμίσεις του δικτύου σου και πιο συγκεκριμένα το MAC filtering στο modem/router σου.

Ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις δικτύου και βάλε τις ρυθμίσεις με μη αυτόματο τρόπο στα XP (SSID - password - encryption). Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η auto ρύθμιση δεν αναγνώρισε σωστά το δίκτυο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνδεθεί. ΑΝ είναι θέμα ρυθμίσεων του δικτύου και όχι drivers μπορείς να το επιβεβαιώσεις απενεργοποιώντας για μερικά λεπτά το security στο modem/router και δοκιμάζοντας να συνδεθείς από τον προβληματικό υπολογιστή.

Επίσης τσέκαρε ότι στις ρυθμίσεις του ασυρμάτου δεν έχει πειραχτεί τίποτα ... όπως για παράδειγμα στατικές IP στις ρυθμίσεις του TCP/IP.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.