Jump to content



2nd Hard Disk Drive Caddy IDE to Sata


Τζώρτζης

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω την εξής απορία:

Έχω ένα παλιό φορητό σε άριστη κατάσταση αλλά δυστυχώς φοράει 2.5" ide σκληρό δίσκο ο οποίος έχει γεμίσει.

Μιας και οι μεγάλης χωρετικότητας ide 2.5" hdds είναι πολύ ακριβοί και δυσεύρετοι σκέφτηκα μήπως χρησιμοποιώντας αυτό τον αντάπτορα

31%2B0Pi4P5kL.jpg41ZiQ6CV8KL._AA300_.jpg

και καταργώντας το dvd, θα βλέπει ως κανονικό σκληρό τον 320gb+ sata πλέον hdd και θα μπορέσω να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού σε αυτόν.

Όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

Υπό νορμάλ συνθήκες θα δουλέψει (γράψε και ποιος φορητός είναι)...αντί για αυτό όμως σκέψου τη χρήση SSD, να ξανανιώσει το σύστημά σου...

Μπορείς να διατηρήσεις το DVD σου από την άλλη και να χρησιμοποιήσεις έναν αντάπτορα τέτοιο (1,2)στο υπάρχον bay, σε συνδυασμό με msata SSD (προσοχή στο voltage).

Σίγουρα πιο ακριβή λύση, αλλά θα έχει μεγάλη διαφορά η μετατροπή που θα κάνεις, όχι απλά αλλαγή συνδεσμολογίας αλλά και απόδοσης.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=5217]felix[/MENTION]

HP ZT3300 είναι ο φορητός. Η χρήση του είναι καθαρά για ταινίες, net και skype. Η μπαταρία του κρατάει πάνω από 2h!

Τώρα τρέχει με 5400rpm hdd.

Ωραία η σκέψη σου αλλά προβλέπω να ξεπερνάει τα 100€ με δίσκο κάτω των 80gb, αξία περίπου ίση με την του φορητού.

Ο 60άρης που έχει τώρα είναι γεμάτος και αυτό λέω να προβώ στην αλλαγή του αντί χρήσης κάποιου εξωτερικού ώστε να πάρει και λίγο τα πόδια του.

Θα τρέχει με πιο αργό δίσκο από τον ssd, αλλά πιο γρήγορο από τον ήδη υπάρχοντα (νέος 7200rpm) και τετραπλάσια χωρητικότητα με κόστος κάτω από 70€.

Αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες αν θα δουλέψει ο αντάπτορας χωρίς χρήση άλλου σκληρού στο σύστημα και θα τον αναγνωρίζουν τα windows xp ως σκληρό για εγκατάσταση.

Προσοχή στο voltage τι εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

Για τους αντάπτορες msata->IDE εννούσα.

Σκόπευα να το κάνω κι εγώ, έχω ήδη IDE SSD και ήθελα ένα δεύτερο storage drive. To laptop μου έχει ίδιο hardware με το δικό σου περίπου (ίδιας γενιάς, Intel M CPU, 865/855 chipset και ICH4 ΑΤΑ controller).

Οι περισσότεροι αντάπρορες έχουν τον JMicron JM20330 SATA-to-PATA bridge controller και κάποιοι ebay-sellers φέρνουν και με Marvell bridge.

Δεν έχει κάποια διαφορά από αυτούς που έχω δοκιμάσει, το θέμα είναι μήν είναι κλειδωμένη η ταχύτητα του Secondary-port που συνδέεται κανονικά το DVD.

Tύπου να είναι σε ATA-66 (UDMA4) και να σέρνεται ο σκληρός. Τέτοιες @@ριές κάνουν συχνά οι κατασκευαστές (HP λαπτοπ με κομμένες δυνατότητες κυκλοφορούν πολλά).

Τώρα σχετικά με το OS και το αν θα μπορείς να μπουτάρεις. Εφόσον το DVD σου είναι bootable device, λογικά δεν θα έχεις κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

Οι αντάπρορες αυτοί έχουν στο ebay περί τα 14~22€ αναλόγως τον seller. Διάλεξε από κάποιον αξιόπιστο για να είσαι πιο σίγουρος και ίσως να έχεις και εγγύηση ή αποστολή νέου.

P.S. : Οι SSD πλέον έχουν ξεφτίλα τιμές...120άρη βρίσκεις με ελάχιστα χρήματα..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.