Jump to content



Πιστωτική κάρτα και όρια


Dr.Paneas

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες,

Μία γρήγορη και ίσως πολύ εύκολη ερώτηση για τους περισσόερους από εσάς. Η μάνα μου έχει μία πιστωτική κάρτα από την Εθνική Τράπεζα με πιστωτικό όριο τα 1500 ευρώ. Πριν ένα χρόνο περίπου είχα κάνει αγορά αξίας 1400 Ευρώ και τώρα θέλω να κάνω μία αγόρα 400 Ευρώ. Η ερώτηση μου είναι αν πρέπει να έχει εξοφληθεί πρώτα το αρχικό προϊόν που αγόρασα (μένουν 4 ακόμα μήνες μέχρι την ξεχρέωση των 1400 ευρώ) ώστε να αγοράσω σήμερα κάτι που στοιχίζει 400 Ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις την αγορά κανονικά. Δεν χρειάζεται να εξοφλήσεις ολόκληρο το ποσό της προηγούμενης αγοράς, κάθε φορά που πληρώνεις την δόση σου αυξάνετε το διαθέσιμο υπόλοιπο.

Link to comment
Share on other sites

Αν είχες βάλει δόσεις των 100€ σε αυτό που αγόρασες για παράδειγμα τον πρώτο μήνα το υπόλοιπο στην κάρτα θα είναι 1500-1400=100€. Τον επόμενο μήνα που θα έχει πληρωθεί ο πρώτος μήνας το νέο υπόλοιπο θα είναι 1400-100=1300€ κ.ο.κ. Οπότε κάθε φορά αφαιρείς τη δόση και έχεις το νέο υπόλοιπο. Για να είσαι σίγουρος μπορείς να το δεις και στη σελίδα του ebanking σου. Εκεί έχουν το υπόλοιπο της κάρτας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.