Jump to content

Recommended Posts

Τι να σου πω για τον ποντικα;

Είναι ένας "midrange" κινέζικος πόντικας :Ρ Το ίδιο και ο άλλος που περιμένω... 

Πρακτικά οι Κινέζοι έχουν "κλωνοποιήσει" τα πάντα. Και αρκετές φορές το έχουν κάνει καλύτερα εννοείται με πιο μικρό κόστος από τα αντίστοιχα "πρωτότυπα".

Υπάρχουν tiers ποιότητας η attack shark βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη μέση. Mchose, ATK είναι ένα κλικ πιο πάνω π.χ και σε ποιότητα και σε support απ' όσο βλέπω...

Με υψηλότερες τιμές φυσικά αλλά και πάλι φθηνότερα απο τα αντίστοιχα logi,razer κτλ 

Το συγκεκριμένο είναι ίδιο με το Pulsar X2 V2 Mini σε μικρότερο μέγεθος.

Ήμουν με ένα xm1r και ήθελα κάτι πιο μικρό, ελαφρύ και ασύρματο.

Τα έχει και τα 3 :)

Το άλλο (incott g23) είναι πρακτικά κλώνος του superlight.

Είναι με τον 3395, που είναι ένα σκαλί κάτω απο 3950 και μηχανικούς διακόπτες. Το μόνο κακό πάνω του είναι τα skates του που θέλουν αλλαγή ψιλοάμεσα.

Αν θέλεις 8k polling rate κτλ ανεβαίνεις σε κόστος.

I don't really care για να είμαι ειλικρινής. Έχουν περάσει τα χρόνια του competitive gaming. 😛

Spoiler

Ο @BloodMage φταίει για όλα. Με έβαλε στον στραβό το δρόμο χωρίς να το ξέρει...

Ακριβό χόμπι αν το πάρεις σοβαρά. Λόγω σύντομης εργασίας σε μηχανουργείο με cnc κτλ υπάρχουν κομμάτια της πιο high end σκηνής που το κόστος αν και μεγάλο είναι φυσιολογικό.

Π.χ αυτό 

KBDFANS.COM

Athena 1800: Wisdom and Strategy From the pantheon of innovation emerges the Athena...

είναι ένα πολύ λογικό κόστος που αν ήμουν περισσότερο παράλογος θα το τσιμπούσα... 😁

Αν μπεις στο τρυπάκι να ασχοληθείς με λίπανση δεν υπάρχει γυρισμός πάντως... 

Λίπανση παντού για ατελείωτη ευχαρίστηση!💦

• Like 1
  • Agree 1
2 λεπτά πριν, το μέλος zampONakiaskiou έγραψε:

Αν θέλεις 8k polling rate κτλ ανεβαίνεις σε κόστος.

Έχω πάψει να παίζω οτιδήποτε competitive εδώ και 10 χρόνια, απλά τα ποντίκια ήταν φετίχ, αλλά το κόστος ξέφευγε οπότε έμενα σε "γνωστά midrange μονοπάτια", σχεδόν πάντα. Τι να το κάνω εγώ το 8Κ polling rate :hehe:  Μου φαίνεται τρελό gimmick , για να πω την αλήθεια. Δηλαδή πέραν του 1Κ, νομίζω δεν έχει νόημα, αυτό για τους λεπτολόγους που αγοράζουν mice με 200€ και mousepads εξωφρενικά ακριβά :p 

Να σκεφτείς είχα ένα Steelseries Rival 300 πριν χρόνια (τριπλοκλίκαρε το ροδάκι σε κάποια φάση) το οποίο είναι για το χέρι μου ταμάμ. Palm Grip πάντα.

Δοκίμασα αρκετά throughout the years αλλά με βόλεψαν λίγα. Ένα φτηνό των 30€ είχε μείνει στην κατοχή μου για αιώνες (νομίζω το' χω ακόμη σε κάποιο κουτί και δουλεύει ακόμη as it should).. Ήταν ένα TRUST GXT31. Πρέπει να 'ταν 2014; Κάπου εκεί.  

Spoiler

Θα αιτηθώ στον @Cyber_Cookie να φτιάξει ένα γκρουπ ονόματι "Λουμπάκηδες" και να σας βάλει μέσα :hehe: 

Έχω πάρει ένα keyboard μετά από προτροπή του @BloodMage και με αυτό πορεύομαι, μόνο τα keycaps άλλαξαν. Έκτοτε το μόνο που κάνω είναι να το καθαρίζω λίγο κλπ. Δεν έχει αλλάξει καν ο τρόπος που αποκρίνεται. Το να βγάλω όλους τους διακόπτες, έναν έναν, να κάτσω να τους λιπάνω κιόλας, είναι αδιανόητο, το μυαλό μου δεν το χωράει καν :haha: 

21 λεπτά πριν, το μέλος zampONakiaskiou έγραψε:

incott g23

21 λεπτά πριν, το μέλος zampONakiaskiou έγραψε:

Pulsar X2 V2

αυτά τα 2 τα είδα τώρα και για μένα είναι τέρμα άβολα μόνο απ' την εικόνα τους :hehe: 

Μου αρέσει και βολεύει  το "intellimouse" shape (ή κοντά σε αυτό) περισσότερο από κάθε άλλο. Μπορεί απλά να είμαι κολλημένος , δεν ξέρω :p 

• Like 2

Ναι εσύ είσαι πιο κοντά σε στυλ με το deathadder και τα κλασικά microsoft ποντίκια.

Το incott ειναι σαν το superlight. Λογικά σε palm grip ψάχνεις οπότε κάτι αντίστοιχο θα σε βολέψει αρκεί να είναι ΜΕΓΑΛΟ.

Για μένα περισσότερο παιζει ρόλο το μέγεθος του χεριού σου και μετά το grip σου. Τουλάχιστον όσον αφορά την "κούραση" εγώ έτσι τα διαλέγω..

Το πιο άνετο ποντίκι που είχα ever ήταν ενα coolermaster mm720... Άντεξε ενα τετράμηνο μόνο μέχρι να αρχίσει τα doubleclicks αλλά σε άνεση ηταν κορυφή.

• Like 2

Έχω μακρυά δάχτυλα :hehe: Παραδόξως και το Glorious O μου κάνει αν και δεν είναι πολύ μεγάλο όπως ήταν το rival. Ενιγουέι, με βολεύει πολύ και θα το αγόραζα ξανά αν δεν είχε καλύτερες εναλλακτικές (θα αγοράσω μόνο σε περίπτωση που πεθάνει εντελώς).

7 λεπτά πριν, το μέλος zampONakiaskiou έγραψε:

coolermaster mm720

Είχα ένα MM530. Το έδωσα στην πρώην μου μαζί με το PC που της είχα χτίσει. I shouldn't do this , ήταν όντως απ' τα πιο βολικά και φτηνά ποντίκια (δεν είχε το παραμικρό θέμα εμένα πάντως για όσο καιρό ήταν στο σπίτι).

2 ώρες πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Να ξέρεις, έχεις σταμπαριστεί από μένα για το κλάμπ των "ανώμαλων πληχτρολογιάκηδων" μαζί με τον @BloodMage και κάνα δύο ακόμη, οι οποίοι λιπαίνουν τα πληχτρολόγια τους 👀

Εννοειται οτι αυτο το παιρνω σαν κοπλιμεντο

@zampONakiaskiou To Athena εναι ερωτας απλα!!! Ωστοσο για δες και αυτο (σορρυ αν σε βαλει σε εξοδα αλλα ειναι αρκετα οικονομικοτερο! 109E)

Πες 2 λογια για τους κλωνους της GMK. 
Το AL68 δυνατο πολυ ε?

Διάφορα πραγματάκια από aliexpress

Μιας και η μητρική δεν υποστηρίζει bifurcation, έψαξα να βρώ πως θα μπορούσα να βάλω περισσότερους nvme,

Spoiler

βρήκα από Ελλάδα μια pci-e κάρτα της axagon η οποία παίρνει χ2 nvme & ξεκινάει από 120€+ 😂 ...

Είχα βρει την ίδια ακριβώς στα 60€ περίπου. σε διάφορους πωλητές από ali αλλά από κριτκές κάποιοι είχαν λίγες και σε έναν που βρήκα έγραφε στα specs ότι χρειάζεται bifurcation,

του έστειλα μνμ μήπως είναι λάθος, μου είπε όχι. τεσπα μετά από ψάξιμο βρήκα άλλης εταιρίας που παίρνει 4 nvme xD στα 65€.

Η καρτούλα δουλεύει όντως οι ταχύτητες των nvme είναι αντίστοιχες gen3 όλα κομπλέ.

Απ'ότι παρατήρησα αν μπουν στην ίδια πλευρά οι ταχύτητες σπάνε στην μέση. Οπότε έβαλα έναν σε κάθε πλευρά, θα ανεβάσω και μετρήσεις στο αντίστοιχο θέμα.

pci-e_3.thumb.jpg.de2eb84d3365ff7347126e02db2b804c.jpg

20260119_174805.thumb.jpg.aa19fe971569cace1671fd6e8cfd54f9.jpg 20260119_174242.thumb.jpg.f1e79369fa5dea937cbc8603830499d3.jpg

Αγορές από Ελλάδα

20251210_180627.thumb.jpg.ed2666c65dc884eeab338d3eb2a857e4.jpg

20251227_195155.thumb.jpg.0c9e1b224bc87b1b8798286a5ade798e.jpg 20251227_195622.thumb.jpg.baba40caaea2547fa93a64bc31aa50a5.jpg

2 ώρες πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Μεγειες όλα τα ψιψικια.

Έχω να ασχοληθώ με πόντικες κάτι αιώνες, είχα ένα corsair sabre pro champion που με βόλευε τρομερά και αυτό κάτι έπαθε στο μεσαίο του κλικ. Επιστράτευσα το παλιό μου glorious model o, δεν με πρόδωσε ακόμη (τέρμα βολικό κι ελαφρύ αλλά και ακριβές). Τι λέει το παραπάνω ποντικάκι; 

βρες από aliexpress το switch 2-3€ να έχει η 5αδα, το ανοίγεις ξεκολλάς-κολλάς κι έτοιμος ο πόντικας 😂