Jump to content



arduino (UNO) helppppp


Geoxen

Recommended Posts

Καλησπέρα…

Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με arduino (UNO)… λόγω μιας εργασίας.

Όπου έχω συνδέσει έναν αισθητήρα θερμότητας και περνώ μετρήσεις στο XCTU.

Μέχρι εδώ όλα καλά… Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Θέλω να εμφανίζω την τρέχον μέτρηση σε μια ιστοσελίδα που έχω κατασκευάσει εγώ και να υπάρχει και επιλογή για να μπορούν να δουν οι χρήστες και παλαιότερες μετρήσεις. Την σελίδα την έχω κατασκευάσει με joomla 2.5. Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να το καταφέρω αυτό, έχω ψάξει ένα σωρό site’s αλλά τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Λίγο κώδικα PHP θες και μια SQL database για να κάνεις αποθήκευση των μετρήσεων, και με την ανάλογη σελίδα και επιλογές ( drop down menus π.χ. ) να γίνεται η αναζήτηση ( query ) για να εμφανίζει τα Χ επιθυμητά αποτελέσματα.

Παίζει να υπάρχει και κάποιο plugin για joomla που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν δεν ξέρεις να γράφεις PHP και να οργανώσεις την database μόνος σου.

Link to comment
Share on other sites

Και ιδέα να μην έχεις από PHP δεν είναι δύσκολο.

Μια σελίδα HTML με λίγο κώδικα PHP για το insert data to database

Μια σελίδα HTML με ελάχιστο κώδικα PHP για την επιστροφή ( select ) data από την database.

Αν αγοράσεις οποιοδήποτε βιβλίο PHP - dynamic websites για αρχάριους σε λιγότερο από ώρα έχεις μάθει όσα πρέπει για να το κάνεις αυτό με PHP + MySQL

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα λέει ο bill είναι.

Σε περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρουν τα "ενδότερα" του Web Developing, μερικά λεπτά παρακολούθησης σχετικών tutorials στο youtube, είναι αρκετά.

Σε αντίθετη περίπτωση, προτείνω το παρακάτω βιβλίο :

https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7+web+%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD+%CE%BC%CE%B5+php+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+mysql&hl=el&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Q3BMUe-XKMjAswbN2oCIDQ&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1266&bih=871#imgrc=kPFSR7y3X1wgXM%3A%3BgvXAS45qteh4PM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages.e-shop.gr%252Fimages%252FBKS%252FBIG%252FBKS.0012564.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.e-shop.gr%252Fs%252FBKS.0012564%252FANAPTYXI-WEB-EFARMOGON-ME-PHP-KAI-MYSQL-4I-EKDOSI.html%3B424%3B600

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου προτεινω κατι διαφορετικο.

Μπορεις να γραφτεις στο cosm.com (πρωην pachube) και να ανεβαζεις εκει τις μετρησεις σου. Οταν δημιουργησεις ενα νεο feed θα δεις στα δεξια οτι μπορεις να παιρνεις σε json format την τελευταια μετρηση. Αυτη τωρα μπορεις να την περασεις σε βαση οπως ειπαν οι προηγουμενοι και αναλογα να κανεις queries αργοτερα. Ομως το cosm σου δινει την δυνατοτητα να παρεις κατευθειαν γραφημα μεσω του Graph Builder που βρισκεται διπλα στο show triggers. Θα δεις και κατω κατω ενα url για το api. Αν θες μπορεις να το περασεις σε ενα iframe στη σελιδα σου. Εχει 8 επιλογες απο 5 λεπτα εως 3 μηνες. Αναλογα το dropdown μπορεις να περνας το αντιστοιχο url.

Πειραματισου λιγο και αν δεν τα καταφερεις τα ξαναλεμε.

Υγ.Για καψιμο δες και τον τελειως real time τροπο εδω.

post-60-1416077184,706_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.