Jump to content



XP σε slave drive


dangar

Recommended Posts

Χαιρετώ τους φίλους λαμπίτες ,

έχω το εξής θέμα - στον υπολογιστή της υπογραφής τρέχω Win7 σε master drive . Προσπαθώντας να εγκαταστήσω τα XP σε slave δίσκο , ενώ φορτώνει και αντιγράφει τα αρχεία στο πρώτο στάδιο της εγκατάστασης , όταν πάει να μπεί για πρώτη φορά στα XP για το υπόλοιπο της εγκατάστασης βγάζει μύνημα "NTLDR is missing , press cntr+alt+del to restart". Δοκίμασα από διάφορα δισκάκια με το ίδιο αποτέλεσμα.

Επίσης αποσύνδεσα τον master δίσκο , μετέτρεψα τον slave σε master και ολοκλήρωσα την εγκατάσταση των XP. Επαναφέροντας όμως την παλιά διαρύθμιση (ο WIN7 δίσκος σε master , o XP slave) όταν προσπαθήσω να φορτώσω τα XP μου βγάζει το ίδιο μύνημα. Το ζητούμενο είναι να έχω και τους δύο δίσκους ενεργούς με αυτόν των XP σε slave

Υπάρχει κάποια λύση;;

Link to comment
Share on other sites

Τους έχεις πάνω σε IDE controller και όχι SATA; Το λέω γιατί το SATA επιτρέπει να είναι πολλοί δίσκοι master και όχι slave. Βέβαια το καλύτερο είναι να τους έχεις στο auto. Πάντως εάν εγκαταστήσεις τα XP μετά τα win7 ίσως να έχεις πρόβλημα με τον bootloader και να χρειαστεί να επαναφέρεις κάπως τον bootloader των win7.

Link to comment
Share on other sites

Ναι οι δίσκοι είναι IDE, και ναι τα XP εγκαταστάθηκαν μετά τα WIN7.

Αυτό το τελευταίο , με τον bootloader είναι το πρόβλημα. Πως διορθώνεται αυτό;

Παίρνεις το δισκάκι των windows 7 (της έκδοσης που είναι εγκατεστημένη στο σύστημά σου) και αφού κάνεις boot από αυτό, χρησιμοποιείς τις recovery και repair επιλογές. Αναλυτικά εδώ (μέχρι και το bootrec /fixboot).

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα αυτό με το cd των win7 (αυτόματο repair αλλά και τις μεμονωμένες εντολές) αλλά το πρόβλημα παραμένει. Δεν μπορώ να μπω σε xp (φορτώνοντας από τον slave δίσκο) , με τα 7αρια είμαι ok.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έκανες εγκατάσταση τα xp έχοντας συνδεδεμένο και τον σκληρό με τα win7. Εγώ κάνω εγκαταστάσεις βγάζοντας πάντα τους δίσκους και αφήνοντας μόνον αυτόν με το λειτουργικό. Κάνε repair ξανά έχοντας μόνον αυτόν με τα xp Αλλιώς ξανά εγκατάσταση τα xp όπως περιέγραψα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Όχι , αποσύνδεσα τον δίσκο με τα 7αρια γιατί δεν μπορούσα να ολοκληρώσω την εγκατάσταση των XP. Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου.

Αφού με έσπασε κάμποσο τα νεύρα το θεμα , φορμάρισα το master , έκανα 2 partitions και εγκατέστησα ξανά πρώτα τα XP και μετά τα 7αρια. Όλα καλά τώρα (εκτός από τον χαμένο χρόνο ίσως)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.