Jump to content



G1610 vs i3 3225


kxanthop

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την επιλογή του επόμενου επεξεργαστή για ένα HTPC. Θα προτιμούσα την πλατφόρμα της Intel, λόγω Hackintosh κι αναρωτιέμαι κατά πόσο θα μπορεί να ανταποκριθεί στη χρήση ο G1610. Mε ενδιαφέρει αναπαραγωγή αρχείων 1080p (ορισμένων και με υψηλό bitrate) με MADVR, καθώς και η αναπαραγωγή BR. Υπάρχει μήπως σχετική εμπειρία; Δεδομένης της πολύ μεγάλης διαφοράς τιμής των δυο επεξεργαστών, θα μπορούσε να αγοραστεί και κάρτα γραφικών για να διευκολύνει τον G1610, παραμένοντας σε χαμηλότερα επίπεδα τιμής από τον i3.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Κανένα πρόβλημα δεν έχει στην αναπαραγωγή ο g1610. Αν ήταν μόνο αυτό δεν θα υπήρχε

δίλημμα λόγω και της διαφοράς της τιμής.

ΟΜΩΣ το hackintosh που αναφέρεις είναι τελείως άλλο θέμα και νομίζω ότι ο g1610

δεν κάνει γι αυτό. Πρέπει να πας σε i3 και να ψάξεις αναλυτικά όλα τα parts με γνώμονα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο G1610 στο hackintosh είναι η κάρτα γραφικών. Η on board δεν πρέπει να είναι συμβατή με το OSX, σε αντίθεση με την HD4000 του 3225. Ωστόσο αυτό λύνεται εύκολα με μία κάρτα γραφικών. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα Intel NUC με τον Celeron και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα πιο απαιτητικά mkv, γι' αυτό και προβληματίζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Αν πάρεις τον celeron, θα πρέπει να πάρεις μια κάρτα κλάσης GT640 ή ισχυρότερης (εκτός αν κάθεται κάτι μικρότερο και δεν το έχω υπ' όψιν), κάρτα που παραείναι ισχυρή και ακριβή για htpc, ενώ δεν είναι σίγουρο πως θα καθίσει το σύστημα πάνω στον celeron. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, νομίζω πως είναι καλύτερα να πάρεις τον 3225.

Link to comment
Share on other sites

Ενημερωτικά με τον 1610 και hackintosh έμεινα και εγώ με το π στο χέρι. Θέλει οπωσδήποτε κάρτα. Ούτε install δε μπορώ να μπώ.

Τώρα αποφασίζεις τι θα κάνεις. Εγώ το άφησα προσωρινά έτσι γιατί έτσι κ αλλιώς θέλω κάποια στιγμή να βάλω i7 non K σε αυτό το μηχάνημα και προσωρινά τώρα να τρέξω vmware και server 2012.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με το Hackintosh και δεν έχω καμία όρεξη να τα ξαναπεράσω, οπότε θεωρώ δεδομένη την αγορά κάρτας για τον G1610 (μία μεταχειρισμένη 430 πρέπει να δουλεύει μια χαρά). Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι εάν θα μπορεί να ανατοπκριθεί στις υποχρεώσεις του ως HTPC.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.