Jump to content



2 windows installs στο ίδιο μηχάνημα


gdp77

Recommended Posts

Έστω ότι έχουμε ένα setup με τους εξής δίσκους:

1) SSD

2) μηχανικός samsung

3) μηχανικός seagate

Ο χρήστης θέλει 2 εγκαταστάσεις windows (η μία επαγγελματική η άλλη για όλα τα άλλα). Δεν συζητάμε τους λόγους κτλ., έχει πάρει την απόφασή του ότι θέλει 2 installations.

Την εγκατάσταση θα την κάνω εγώ και επειδή δεν το έχω ξανακάνει, θέλω τη γνώμη σας αν θα δουλέψει:

α) Στον SSD θα μπει η "επαγγελματική" εγκατάσταση. Στον samsung η δεύτερη και τέλος στον seagate θα μπει ubuntu, του οποίου ευελπιστώ ο boot loader να δει σωστά τις άλλες δύο, ώστε να γίνεται επιλογή λειτουργικού στην εκκίνηση (θέλω να αποφύγω την επιλογή από bios κάθε φορά)

β) Αποσυνδέω τον samsung και κάνω install στον SSD

γ) Αποσυνδέω τον SSD και κάνω install στον samsung

δ) Περνάω ubuntu στον seagate, οπότε και ο grub ρυθμίζει το μενού εκκίνησης.

Θα δουλέψει;

Επίσης λογικά κάθε φορά που θα κάνω boot στο 1ο win install ή στο 2ο win install θα αλλάζουν οι ονομασίες C: D: κτλ. Αυτό θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να αποσυνδεσεις τίποτα. Βάζεις το cd των windows κανεις διαμόρφωση των δίσκων κ εγκατάσταση στον δισκο που επιθυμεις , αφού τελειώσει ξαναεγκαθιστας τα win επιλεγωντας τον άλλον δισκο. Μετα μέσα απο τα win μπωρεις να κανεις εγκατάσταση τα ubuntu σε οποίον δισκο θέλεις. Κ λογικά κατα την εκκίνηση θα σε ρωτάει με ποιο θέλεις να ξεκινήσει :-)

Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει καποιος , μιας κ τέτοια διαδικασία είχα κανει στο παρελθόν κ ίσως να με διαφεύγει κάτι.

S2 JellyBam 7.2.0

Link to comment
Share on other sites

a)Αφήνεις SSD μόνο του, βγάζεις 2 + 3 κάνεις εγκατάσταση windows for work και 2-3 reboots just for fun

B)Αφήνεις samsung μόνο του, βγάζεις 1 + 3 κάνεις εγκατάσταση windows for fun και 2-3 reboots just for fun

c)Αφήνεις seagate μόνο του, βγάζεις 1+2 κάνεις εγκατάσταση ubuntu και 2-3 reboots just for fun.

Μέχρι στιγμής έχοντας και τους 3 δίσκους επάνω επιλέγεις από bios σε ποιον κάνεις boot. ΟΛΟΙ ανεξάρτητοι με το δικός τους boot o καθένας !! (πχ αν σου χτυπήσει οποιοσδήποτε δίσκος, οι άλλοι κάνουν boot κανονικά με επιλογή από βιος).

d) επιλέγεις στο bios να κάνει boot ο seagate (ubuntu) και πας και κάνεις τις κατάλληλες εγγραφές στο grub για τα άλλα 2 λειτουργικά. Έτσι κάθε φορά που ξεκινά έχεις τις 3 επιλογές για win7work, win7_4fun, ubuntu (+ τις άλλες 3-4 των ubuntu, για safe/mem/older kernel κλπ).

Για τις εγγραφές στο grub δεν με χρειάζεσαι, τα ξέρεις καλύτερα.

Για να γλυτώσεις χρόνο μπορείς να κάνεις A + C, και από το c - ubuntu, βάζεις clonezilla και κάνεις clone τον ssd στον seagate (see http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/how-to-disk-cloning-89540.html)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.