Jump to content

Πιθανό θέμα με corsair HX 1050

fatalara

Recommended Posts

Σήμερα το μεσημέρι ενώ έπαιζα grid 2 όμορφα και ωραία ξαφνικά το pc έκανε reboot. Στην αρχή νόμιζα οτι έφταιγε κάποιο corruption στα save αλλα μετα θυμήθηκα οτι αυτα απλα κρασαρουν το παιχνίδι, ετσι δοκιμάζοντας και αλλα παιχνίδια ( bf3, skyrim) μου έκανε τα ίδια. Βέβαια σταμάτησε να το κάνει κάποια στιγμή για κανα δίωρο αλλα μετα αρχίσαμε πάλι τα ίδια μετα απο 3 περίπου λεπτα reboot στο παιχνίδι. Ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού δουλεύει μια χαρα θερμοκρασίες ειναι εκεί που ήταν πάντα. Ειναι τροφοδοτικό η φταίει κάτι άλλο; Και επίσης υπάρχει τρόπος να δώ αν το τροφοδοτικό δίνει σωστα ρεύμα;

Έκανες κανα bios update πρόσφατα; Ο επεξεργαστής είναι κλοκαρισμένος ή στοκ;

Αν είναι κλοκαρισμένος τότε τα γυρνάς όλα στοκ και κάθεσαι έτσι μια μέρα να δεις πως

θα συμπεριφερθεί. Γενικά troubleshooting με κλοκαρισμένα parts δε νοείται.

Αφού αποκλείσεις αυτό, μπορείς να το μετρήσεις με πολύμετρο. Διάβασε τον σχετικό

οδηγό του [MENTION=23021]Thanos1972[/MENTION] στο γειτονικό φορουμ.

Ποιό 8πινο χρησιμοποιείς για τον επεξεργαστή και ποιά 6+2πινα για τις κάρτες;

Αν χρησιμοποιείς το δεύτερο EPS 8πινο (το modular) άλλαξέ το με αυτό που είναι καρφωμένο

στο psu. Και στη μία κάρτα χρησιμοποιήσε τα 2χ 6+2 pin που είναι επίσης στην main πλεξούδα.

Σε cpu + 2gpu δλδ να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα modular καλώδιο.

Γενικά εξασφάλισε να μην χρησιμοποιείς ταυτόχρονα modular pci-e και modular EPS.

Mια φωτο θα βοηθούσε.

Στην πλεξούδα εχει 2 6+2 pci-e και ενα CPU 8πινο, το 24πινο εννοείτε. Έχω βάλει το CPU στο αντίστοιχο και τα 2 6+2 στα 2 8πινα στις κάρτες + 2 μπλε 6+2 modular ως εξαπινα.

EWXbO15.jpg

Σωστά τα έχεις. Αφού αποκλείστηκε κι αυτό, το επόμενο είναι το μέτρημα.

Φίλε μέχρι τώρα που μιλάμε δεν το εχει κάνει καθόλου. Η Μονή διαφορα με χθες ειναι οτι μια μέτρηση ονόματι systin3 χτες μου έβγαζε 88 βαθμούς Κελσίου κολλημένη εκει και σήμερα ειναι κολλημένη στους 16.

Έτσι τα είχα. Πριν λίγο έβαλα ξανά τον CPU στα 4ghz και το systin3 ανέβηκε στους 24 βαθμούς, πάλι σταθερά εκει. Το μηχάνημα δουλεύει μια χαρα απο το πρωι. Μάλλον για fail του σενσορα με τους 88 βαθμούς μου μοιάζει πλέον και έκλεινε το μηχάνημα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω τα έχω αφήσει όλα όπως ήταν χτες και έκανα και overclock πάλι.

• 3 weeks later...

Πάλι τα ίδια, τι είναι αυτό το sistin3 ρε γμτ? κάθετε όποτε θέλει στους 88 βαθμούς και κλείνει το pc μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού. Όλοι λένε για bug στο σένσορα που βγάζει οτι ναναι θερμοκρασία, μπορώ να τον κλείσω κάπως?

Το έκανα αυτό που μου είπες άλλα δεν βγάζει τπτ απλά κάνει σαν κάποιος να πάτησε το reset και έκανε reboot το μηχάνημα. Θερμοκρασία? πάντως το cpu είναι στους 47-50c και οι κάρτες στους 41-44c. Το μόνο κομμάτι που καίει όταν το αγγίζω είναι αυτό VMOMLFi.jpg Τώρα η κάνει ζημιά αυτό η κάποιος σένσορας τα έχει παίξει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.