Jump to content



αγορα ηχειων και καρτας ηχου


johnymag

Recommended Posts

καλησπερα

ενδιαφερομαι να αγορασω ηχεια και καρτα ηχου κυριως για μουσικη,μετα κανα παιχνιδι και καμια ταινια.το budget μου ειναι μαξ 300ε.σκεφτομαι για studio monitors επειδη εχω ακουσει καλα λογια απο διπλα θρεντς αλλα δεν ξερω αν με τα λεφτα που εχω να δωσω μπορω να παρω κατι αξιολογο σε μονιτορ.επισης επειδη παιζω κιθαρα θα με ενδιαφερε να μπορω να ηχογραφω απο τον ενισχυτη μου(ο οποιος εχει εξοδο midi).η μουσικη που ακουω ειναι κυριως μεταλ αλλα ακουω και απ ολα τα αλλα(απο dubstep μεχρι hiphop).τελος εχω και τα superlux 668b οποτε θελω μια καρτα ηχου που να μπορει να τα οδηγησει αξιοπρεπως.τελος η αγορα μπορει να γινει ειτε απο εσωτερικο ειτε απο εξωτερικο

ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας

Link to comment
Share on other sites

Μία λύση στο μπατζετ σου, θα μπορούσε να είναι:

Presonus AudioBox USB ~130-140ε

+

M-Audio BX5 D2 ~180ε

Θα ήταν καλό πριν κανεις τετοιες αγορές, να μπορεις να τις δοκιμασεις

στο σεταπ σου πρωτα, για παρεμβολές, απομονωση, πως συνεργάζεται το ενα με το αλλο κτλ.

για αυτο αν δεν ειναι σιγουρος, καλυτερα απο Ελλαδα να εχεις και μια επικοινωνια τλχ απο το τηλεφωνο πρωτα, όχι ότι δεν μπορείς να συνεννοηθείς με εξωτερικό ή να τα γυρίσεις πίσω κτλ, αλλα εδω θα μπορέσεις να πας και το σεταπ ειδικά αν είναι λάπτοπ και στο μαγαζι που λέει ο λόγος και να γίνει δοκιμή.

Γενικά τα εξωτερικά usb interfaces κτλ εχουν την ταση να παιζουν καλυτερα με Mac παρα με pc win. (δηλαδή αν εχουν drivers δινεται μεγαλυτερη προσοχή στα mac, για ευνόητους λόγους. )

Link to comment
Share on other sites

300€ δεν είναι πολλά για κάρτα ήχου και ηχεία ειδικά όταν έχεις ευαίσθητο αυτί και ασχολείσαι με κιθάρα. Κάρτες ήχου τύπου consumer όχι για χρήση σε studio ξεκινάνε από το 70άρι και φθάνουν χαλαρά κοντά στο 180άρι που να έχουν ενισχυτή ακουστικών ενσωματωμένο. Μπορώ να σου προτείνω την Creative Sound Blaster Zx σαν πιο οικονομική, Creative X-Fi Titanium HD και Xonar Essence STX. Για midi δεν υπάρχουν πολλές λύσεις και γενικά νομίζω πλέον είναι και δύσκολο να βρεις μεγάλη ποικιλία σε consumer κάρτες ήχου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με ενισχυτη και μονιτορ ανεβαινει πολυ η τιμη και δεν βγαινω..εχετε να προτεινετε μηπως καποιο φθηνο σετ κανονικων καλων ηχειων;ειχα σκεφτει τα edifier s530(νομιζω) που ειναι 2.1 και εχουν sub σε συνδιασμο με μια asus dx ή creative sb z που βγαινει κοντα στα 260€.τι λετε;

Link to comment
Share on other sites

Η SB Z έχει αρκετά καλή ποιότητα σε ήχο για gaming audio card. Και η dedicated port για τα ακουστικά είναι σίγουρα στα υπέρ. Αν την βρεις κάτω από 75€ είναι καλή λύση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.