Jump to content

GART drivers BUG

Recommended Posts

Εχω εγκαταστησει τους drivers γαι το nforce2 ultra400 και το συστημα με καινουργια καρτα γραφικων (fx5700) εχει καταστραφει τελειως!! :confused: :confused: :confused:

crash-αρει συνεχεια....... εκανα εγκατασταση ξανα των windows και μου κολλαει στα παιχνιδια....

Στο 3dmark03 ποτε crash-αρει ποτε οχι... ιδιως στα τελευταια sound tests!!

Εχω περιγραψει το προβλημα στην περιοχη για τις καρτες γραφικων (γιατι νομιζα οτι φταιει η καρτα)...:blink: :blink: :blink: δειτε το thread με τιτλο "SOS FX5700 bug"

Οσοι εχετε nforce2 και εχετε αντιμετωπισει προβληματα (ιδιως με τον gart driver oπου ολα τα γραφικα αναβοσβηνουν!!) ας βοηθησει.......

Λοιπον κανε format και στο Bios κανε unable the onboard vga. Τιν καρτα γραφικον με λιγα λογια... Αυτο μονο μπορο να σου συνιστισο γιατι αυτο εχο φτιαχει σε αλλο pc στο παρελθον...

Δεν εχει on-board VGA και το bios το εχω ηδη flash-αρει... format εχει γινει.......

Μου ειπαν απο το πλαισιο οτι φταιει η μνημη!!! ειναι λεει double-sided !!!! και δεν μπορει να συνεργαστει με τις single-sided!!!!

Πολυ περιεργη κατασταση, γιατι η παλαια double -sided δουλευε μια χαρα με την παλαια καρτα γραφικων και μολις αλλαξα καρτα.... :confused: :confused:

Θα μαθω λεπτομερειες σημερα................

Αν ειναι να μετραει και απο το ποιες μεριες εχει η μνημη τα τσιπακια.... αστα να πανε.... :blink: :blink: :blink:

Τι λενε ρε? Τι εχει να κανει σε ποια μερια ειναι τα τσιπακια? Σε ποιο ανεκδοτο το ήδαν αυτό? Ποτε μου δεν το εχω ακουσει αυτο! Καλα μα.λ.α.κ.ι.ε.ς. λενε....

Δοκήμασε να κατεβάσεις αυτό.... DOWNLOAD

Καντο install. Μετά κάνε uninstall όλους τους οδηγούς μετα κανε επανεκίνηση και μην αφεισεις τα windows να εγαταστήσουν αυτόματα άλλους... Επανεκήνισε σε safe mode κρατόντας πατημένο το F8 κατα την εκίνιση και τρεχε το προγραματάκι. Καθάρισε ότι επιλογέσ σου δινει με Nvidia για GeForce καρτες και επανεκίνισε ξανα σε κονονικη λειτουργια. Κάνε install παλι τους οδηγους και δες μετα την επανεκίνηση μηπως και έφτιαξε...

Ελπιζω να γινει κάτι... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ RAM! Εκτος και αν δεν εχεις πει καμια λεπτομερια που παιζει τοσο μεγάλο ρολο....

Το ξερω οτι δεν φταιει η μνημη,...... καταλαβα αμεσως, οταν μου το ειπε ο πιτσιρικας στο service ,οτι θα το ξαναπηγαινα εκει το pc........... :mad: :mad: :mad:

Το μηχανημα ειναι απο το σαββατο στο πλαισιο και μαλλον σημερα θα το "φτιαξουν" ????? ????? ?????

Ξεκαθαρισα στον τεχνικο οτι αν δεν το δω να τρεχει αυτα που θελω εγω να δω (3dMark03 )... δεν το παιρνω πισω... και συμφωνησε....

Συντομα θα ξερουμε.... παντως εγω του προτεινα να αλλαξει την chaintech με μια albatron για να δει τι παιζει... πιθανοτατα να δουλεψει.....

Παντως η προχειροτητα ειναι το κυριαρχο χαρακτηριστικο στα service...

davisorle...αντιθετα με το τι πιστευεις δεν λενε μ.α.λ.α.κ.ι.ε.ς.

εχουν ακουστει συχνα προβληματα ασυμβατοτητας 2 μνημων 1 ss και η αλλη ds...

ειχα συναντησει κι εγω τετοιου ειδους προβλημα οταν προσπαθησα να βαλω στον υπολογιστη μου ενα module kingston 256 με τσιπακια elpida για να κανει παρεα στο αλλο μου 512 kingston με infenion BT-5...απλα ομως το δικο μου συστημα δεν μπουταρε καθολου,...

Αλλα και παλι σε αυτη την περιπτωση δεν νομιζω να ειναι μνημες...οταν μιλισεις με τους τυπαδες στο πλαισιο ποσταρε...καλη τυχη φιλε.... :T:

Τα νεωτερα απο το μετωπο......

Τελικα οντως εφταιγε η καρτα γραφικων..... μου την αλλαξαν με μια albatron και το προβλημα λυθηκε..... (τι μνημες και ιστοριες για αγριους μου ελεγαν)...:mad: :mad: :mad:

Το περιεργο ειναι δηλαδη οτι εγω εκανα τελικα την διαγνωση και οχι οι τεχνικοι.........

Αλλα..... το μεγαλο αλλα... η albatron φοραει το fx5700LE LE=limited edition!!!!!!

Η καρτα ειναι οντως πετσοκομμενη.... και δεν υπηρχε καμια αλλη στο πλαισιο με το 5700!!!

Αρα μου την εφεραν κανονικα..... για να επαιρνα κατι ποιο γρηγορο επρεπε να παω στην 5900!!!!

Τωρα τρεχω με o/c ..... η καθαροαιμη μου εβγαζε στο 3dmark03 2400 ενω αυτη μου βγαζει 1900!!!

:confused: :confused: :confused:

με λιγο πειραγμα φτανω τα 2300 αλλα χανω σε σταθεροτητα.....

Σε γενικες γραμμες η κατασταση ειναι χαλια!!!! πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος!!!! οσο περναει ο καιρος τα πραγματα χειροτερευουν.....

haris1984 Στο είπα ότι δεν γίνεται να είναι θέμα μνημών! Εσύ μιλάς για DUAL CHANNEL υποθλετω που ο άνθρωπος δεν ανεφερε κάτι τέτοιο! Γιατί όπως είπα και στο προηγούμενο post μου : ( ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ RAM! Εκτος και αν δεν εχεις πει καμια λεπτομερια που παιζει τοσο μεγάλο ρολο.... )

Ρε συ Γιώργο.... Τι καρτα είχες πριν και τι τώρα? Μοντέλο εννοώ! γιατι με καλύτερι καρτα τωρα από πριν με χειρότερη ταχύτητα.... Τι διάολο σου έδωσαν?

Αγορασα μια Chaintech FX5700 με 128 MB (3dMark03 περιπου 2400)....

ειχε προβλημα..... μου την αλλαξαν με μια σχεδον ιδια:

Chaintech FX5700 με 256 MB ..... και παλι προβληματικη!!:tomato: :cry: :cry:

και τελος τωρα εχω μια

Albatron FX5700LE με 256 MB (3dMark03 περιπου 1900 και με o/c 2400)....

Το ωραιο ειναι οτι πηγα κατευθειαν και πηρα chaintech γιατι και η παλαιοτερη μου καρτα ηταν chaintech (Geforce2 GTS) και ημουν πολυ ικανοποιημενος... :T: :T: :T:

Αλλα τελικα δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα απο την ιστορια μιας εταιριας... θελει και τυχη το πραγμα ....:cry: :cry: :cry: πως να το κανουμε.....:blink: :blink:

Παντως η διαφορα ειναι σημαντικη... σημειωνω οτι το Farcry οταν εκανε auto-detect με την καθαροαιμη 5700 με "εβλεπε" σαν medium συστημα...... :banging: :banging:

τωρα με βλεπει σαν low..:rip: :rip: :rip:

Επισης ειδα μεγαλες διαφορες στο UT2004 (1024x728 full σε ολα)......

δηλαδη ειναι στο μεταιχμιο αυτες οι επιδοσεις....

Α.... και κατι ακομα....

Επειδη το θεμα ξεκινησε με τους Gart drivers........ μπορει να μην crash-αρει το pc πλεον αλλα παλι βλακειες μου εκανε με αυτους τους drivers !!! :devil: :devil: :devil:

Τους ξηλωσα και ολα πανε ρολοι..........:jump: :jump: :jump: :jump:

Τι μας πουλανε ε?? :p :p :p :p

Αναβοσβηναν τα textures στα παιχνιδια!!! σκετη disco!!! οχι παντα βεβαια αλλα σε αρκετα παιχνιδια...

Στο desctop εβλεπα κατι καταλοιπα απο παραθυρα που ειχαν κλεισει κατι γραμμουλες περιεργες.....κ.τ.λ.....

Γενικα, παροτι εστρωσα τελικα το συστημα με overclocking ( παλι καλα που η albatron ειναι καλη στο o/c), οι εντυπωσεις μου ειναι οι χειροτερες!!!:mad: :mad: :mad:

Απο το 1992 που ασχολουμαι με PC (και εχω αλλαξει ουκ ολιγα συστηματα), δεν εχω ξαναζησει τετοια τρις-αθλια κατασταση......

Παλι καλα που μου παιζει το UT2004...!! :jump: :jump: :jump: :jump:

τι ειναι τα BSOD ??? μηπως Blue Screen??

αν εννοεις τις γνωστες μπλε οθονες των windows, με αυτες ειχα προβλημα με την chainetch!! τωρα με την albatron δεν εχω τετοιο προλημα.......

βεβαια δεν εχω παιξει ακομα ατελειωτες ωρες αλλα δεν νομιζω να εμφανιστουν ξανα..

με την chaintech μετα απο 2-3 λεπτα......... :cry: :cry: :cry:

Μπα μην το λες. Στο memorygold που έτρεξα χτες βράδυ είχα λάθη στα σφιχτά timings, αλλά μόλις χαλάρωσαν άρχισαν να περνάνε επιτυχώς τα τεστ.

Μένει να δω αν θα αντέξει uptime μία βδομάδα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.