l2phile Ιούνιος 18, 2013 #2 Ιούνιος 18, 2013 Καλησπέρα σε όλους!Εγώ εδώ και έναν χρόνο εργάζομαι στο International Centre της IBM στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, ως χρηματ/κός αναλυτής. Στην εταιρεία, στα πλαίσια ικανοποίησης των υπαλλήλων, υπάρχει ένα employee referral program, που δίνει τη δυνατότητα στο υπάρχον προσωπικό να προτείνει άτομα για ανοιχτές θέσεις εργασίας. Επειδή τους τελευταίους μήνες παρατηρώ να γίνονται αμέτρητες προσλήψεις (κυρίως αποφοίτων, αλλά και όχι μόνο), σε διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, όπως finance, accounting, I.T , programming, project management, κτλπ, αν ενδιαφέρεται κανείς μπορεί να μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα και θα χαρώ πολύ να τον βοηθήσω. Πληροφοριακά, πριν την πρόσληψη μου ολοκλήρωσα δυο online assessment tests, και τρία interviews, οπότε δεν χρειάστηκε να ανέβω κατά τη φάση του recruitment. Τέλος, ως υπάλληλος της εταιρείας μπορώ να προτείνει άτομα και για θέσεις της εταιρείας σε άλλες χώρες, αλλά με σαφώς λιγότερες πιθανότητες.For more info, pm me!Ciao!Εννοείς να βγάλεις λεφτά από τα referrals, γιατί ο καθένας μπορεί να μπει στο site της IBM και να στείλει CV
Papoulias Ιούνιος 18, 2013 Author #4 Ιούνιος 18, 2013 Σίγουρα ο καθένας μπορεί να κάνει αίτηση από μόνος του, αλλά αν δεν κάνεις αίτηση μέσω κάποιου υπαλλήλου το CV σου, κατά κύριο λόγο πάει trash...Sad but true!
Papoulias Ιούνιος 18, 2013 Author #7 Ιούνιος 18, 2013 Είμαι home office για 10 μερούλες φίλε, οπότε είπα να κατέβω...
DJD Ιούνιος 18, 2013 #8 Ιούνιος 18, 2013 Ρε παλίκαρε μη κοροϊδευόμαστε. Αν προτείνεις κάποιον εσύ και προσληφθεί παίρνεις χρήματα. Αυτά μπορεί να ναι από 500 μέχρι 2500€ αναλόγως τη θέση (από αντίστοιχη εταιρεία του χώρου). Αν ήσουν σωστός θα το έλεγες ξεκάθαρα.
l2phile Ιούνιος 18, 2013 #9 Ιούνιος 18, 2013 Δεν είμαι γριά-κατίνα, αλλά όχι και να μας βρίζουν που τους αποκαλύπτουμε....
Guest Ιούνιος 18, 2013 #10 Ιούνιος 18, 2013 Προφανώς για να πάρει την χρηματική αμοιβή, πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο συνεντεύξεων της εταιρίας.
wrong method Ιούνιος 18, 2013 #11 Ιούνιος 18, 2013 έχεις σχέση με τον πρόεδρο;μήπως υπάρχει θέση στο μέγαρο;η Τσεχία μου πέφτει λίγο μακρυά (κάνει και κρύο)
Dolly Ιούνιος 18, 2013 #12 Ιούνιος 18, 2013 Και εγώ δουλεύω στην ΙΒΜ.Όποιος θέλει του στέλνω το site με τις προσλήψεις.Και βασικά η μεγάλη διαφορά.ΟΛΑ τα CV εξετάζονται, σιγά μην πάνε στο καλάθι όποια ΔΕΝ είναι απο ριφεραλ, μην τρελαθούμε, 460,000 υπάλληλοι όλοι απο ριφεραλ είναι???
Guest Ιούνιος 19, 2013 #14 Ιούνιος 19, 2013 "Για οποιον μου στείλει και τον προσλάβουν, θα πάρω τόσα, από τα οποία θα πάρει τα μισά"Είμαι ο μόνος που δεν κατανοεί γιατί κάποιος πρέπει να δικαιούται ένα ποσοστό από μια τέτοια διαδικασία?Δεν ξέρω τι είδους πλεονεκτήματα αποκτάει κάποιος που γίνεται referred εκ των έσω αλλά το παραπάνω μου θυμίζει καταστάσεις τύπου "φίλος που βρήκε δουλειά πρέπει υποχρεωτικά να κεράσει την παρέα στα μπουζούκια επειδή ..... βρήκε δουλειά". Καλό σαν έθιμο αλλά όταν η προσδοκία γίνεται απαίτηση, εγώ προσωπικά το βρίσκω πρόβλημα.
l2phile Ιούνιος 19, 2013 #15 Ιούνιος 19, 2013 Κοίτα αν μου έλεγε ένας φίλος "έτσι και έτσι, αν το στείλω εγώ, θα πάρω και κανένα φράγκο, θα σου κεράσω και κανένα μπριζολίδι" , οκ.Ε, αν έρχεται ένας άσχετος, πιστεύω θα έπρεπε να δώσει παραπάνω. Άσχετο το τελευταίο παράδειγμα σου.
Guest Ιούνιος 19, 2013 #16 Ιούνιος 19, 2013 Ε, αν έρχεται ένας άσχετος, πιστεύω θα έπρεπε να δώσει παραπάνω. Αυτό ρωτάω. Με ποιο σκεπτικό ο άγνωστος δικαιούται ένα 50% (κατά την πρόταση σου) από κάποια έξτρα χρήματα?
l2phile Ιούνιος 19, 2013 #17 Ιούνιος 19, 2013 Επειδή δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Να πω ότι ήταν σαν τον [MENTION=994]trendy[/MENTION] που πρόσφερε καμία 20αριά από τις ώρες του, για να βοηθήσει, οκ (που δεν ζήτησε ποτέ βιογραφικά και μάλιστα κουτοπόνηρα)Σε φίλο, μπορεί να ζητούσα και μόνος μου ένα ποσοστό. Ε, στον ξένο, υπολόγιζε...
Guest Ιούνιος 19, 2013 #18 Ιούνιος 19, 2013 Επειδή δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Να πω ότι ήταν σαν τον [MENTION=994]trendy[/MENTION] που πρόσφερε καμία 20αριά από τις ώρες του, για να βοηθήσει, οκ (που δεν ζήτησε ποτέ βιογραφικά και μάλιστα κουτοπόνηρα)Σε φίλο, μπορεί να ζητούσα και μόνος μου ένα ποσοστό. Ε, στον ξένο, υπολόγιζε...Μάλλον για αυτό απέκρυψε ο topic starter ότι παίρνει reward κατά την πρόσληψη αυτού που συστήνει. Επειδή αρκετοί, με πρόσχημα το δίκαιο/σωστό, απαιτούν (λέξη κλειδί) μερίδιο από χρήματα ενώ η κατάσταση τους δεν επηρεάζεται αρνητικά. Αν το παράδειγμα μου το βρήκες άσχετο, τότε πως θα σου φαινόταν ο καθένας να απαιτεί πληρωμή από τις προμήθειες των recruiting agents? Από εκείνους που απλά προωθούν θέσεις, όχι που σε βοηθάνε με interview tips/practice κλπΤα πλεονεκτήματα μιας σύστασης εκ των έσω, μάλλον αλλάζουν από εταιρία σε εταιρία. Δεν γνωρίζω τι ουσιαστικά προσφέρει στον ενδιαφερόμενο το referral system της IBM.
bezdim Ιούνιος 20, 2013 #20 Ιούνιος 20, 2013 Τώρα τι κόλπο είναι αυτό, σβήσε λέει το ποστ σου γιατί θα κατεβάσω και εγώ το δικό μου και τέτοια;Τι είναι αυτό; Κόμπλεξ; Ανασφάλεια; Θα χαλάσει το Image; Πραγματικά δε μπορώ να το καταλάβω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.