Jump to content



προβλημμα με windows 7 x64 μπλε οθονη


panos 12

Recommended Posts

παιδια καλησπερα, εχω ενα προβλημμα, με βγαζει μπλε οθονη με κωδικο 0χ00000124--

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_

ξερει κανεις τι ειναι αυτο; λοιπον εκανα φορματ τιποτα, εκανα τεστ τις μνημες με μεμτεστ τιποτα, εκανα τεστ τον σκληρο τον δισκο παλι τιποτα, αλλαξα μητρικη παλι τα ειδια, το μονο που δεν αλλαξα ειναι ο επεξεργαστης, οποιος και αυτος με διαφορα τεστ οπως intel burn test, prime 95 τα περναει ολα, αυτο με την μπλε οθονη το κανει οταν ειναι σε ηρεμη κατασταση, και οχι σε παιχνιδι, δεν ξερω τι αλλο μπωρο να κανω, αφου αλλαξα και αλλη μητρικη και ξανακανει το ειδιο το μυαλο μου παει σε επεξεργαστη, ή τροφοδοτικο, παντος ειδα στις τασεις οτι, στις μνημες δινει 1,60ν αντι για 1,50 δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικο αυτο, και στον επεξεργαστη δινει μεχρι 2.5ν τι αλλο μπωρο να κανω για να βρω το προβλημμα; αφου τα εκανα ολα, να πω επισης οτι δεν εκανα overclocking:wall::help:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Δώσε σε παρακαλώ μοντέλο μητρικής, επεξεργαστή, μνημών και τί ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ έχεις αυτή την στιγμή για περαιτέρω βοήθεια. Γνώμη μου είναι ότι μπορεί να είναι το τροφοδοτικό με αποτέλεσμα κάποιες ρυθμίσεις που δούλευαν στο bios σχετικές με την ενέργεια και τον επεξεργαστή να μήν δουλεύουν όπως πρέπει τώρα λόγω λάθους ρεύματος/τάσεων. Δώσε πληροφορίες.

Επίσης τσέκαρε εδώ για να καταλάβεις τί εννοώ (0x124 = ......)

- Δώσε και screenshot από hwmonitor και cpuz όσο είσαι σε ΗΡΕΜΙΑ/IDLE

Link to comment
Share on other sites

λοιπον εχουμε και λεμε μητρικη foxconn g41-MD soket 775 intel core 2quad q9400 2.66 ram 8GB ddr 3 1333mghrz corsair 650w TX version 2 χωρις να γυριζει ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου, βασικα γυριζει αν ζεσταθει, ή αν ξεπεραστουν καπια watt μου το ειπε τεχνικος της corsair

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Πάνο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Ο επεξεργαστής σου δουλεύει κανονικά με όρια τάσεων τα εξής Min 0.8500v Max 1.3625v και 68-70 βαθμούς θερμοκρασίας. Θεωρητικά είσαι ΟΚ στην τάση με αυτό που βλέπω αλλά θα πρέπει να δείς τί αυξομειώσεις έχεις όταν τρέχεις Prime και τον στρεσάρεις. Επίσης πώς πέφτει όταν επανέρχεσαι σε IDLE. Μένει δηλαδή αυτό το 1,14-1,17 που βλέπω. Μιάς και το πρόβλημα της blue screen σου της συγκεκριμένης είναι μάλλον κάτι σχετικό με ρεύματα και διαχείρηση ενέργειας επεξεργαστή συνεχίζουμε.

- Οι μνήμες δέν αναφέρεις μοντέλο αλλά απλά ότι είναι 1333. Η μητρική σου δέχεται μόνο με OC (overclocking - χειροκίνητο σετάρισμα ) για να τρέξουν τόσο παρόλο που σάν FSB από CPU τις βλέπει. Είναι θέμα μητρικής. Δέν μου δίνεις screenshot από CPU-Z (memοry tab) για να γνωρίζω εγώ και οι υπόλοιποι που προσπαθούν να βοηθήσουν, σε τί τρέχουν οι μνήμες σου. Τσέκαρε επίσης στο manual της μητρικής (σελίδα 19) για το Over Memory Frequency Jumper: MEM_OC_1333 (jumperάκι για το όριο των μνημών)

When you use the memory which supports 1333/1066, the jumper is used to overclock memory frequency. and make the memory word at 1333MHz.

Set the jumper to pins 2-3 (as Status 1) , memory frequency will be 1066MHz. This is default status. Set the jumper to pins 1-2 (as Status 2), memory frequency will be up to 1333MHz.

Κατέβασε το manual από εδώ άν δέν έχεις το βιβλιαράκι.

- Εφόσον σιγουρευτείς για τις μνήμες , πάς στο bios από το FOX CENTRAL CONTROL UNIT και κάνεις/αλλάζεις τα ξής τα εξής (θυμήσου-σημείωσε τί πειράζεις σε περίπτωση στραβής):

* Spread Spectrum [Enabled]

Auto Detect PCI CLK � K [Enabled]

BIOS Write Protection � [Disabled]

CPU Frequency Setting [333]

PCI Express Clock [100]

να είναι έτσι.

* Στο smart bios ενεργοποίησε τα όλα

* Sto Cpu configuration:

C1E Support [DISABLED]

Limit CPUID MaxVal [Disabled]

Virtualization Technology [Enabled]

Execute Disable Bit [Enabled]

EIST Function [DISABLED]

EIST και C1E disabled.

* Τέλος στο voltage options του FOX CENTRAL CONTROL UNIT κοιτάς το DRAM Voltage Control να είναι είτε default, είτε ENABLED ώς επιλογή. Δέν γνωρίζω άν σε αφήνει απλά να το κάνεις απενεργοποίηση. Ο σκοπός εδώ είναι να βρείς που κάθεται στο σωστό 1.50 / 1,5 VOLT. Δοκιμάζεις. Επίσης καλό είναι να εγκαταστήσεις την extreme edition του AIDA64 (google + πμ για klidaria) για να δείς λίγοπιό αξιόπιστα τις τάσεις και ειδικά στην μνήμη.

================

Αυτά για την ώρα. Αποθηκεύεις ρυθμίσεις bios και κάνεις επανεκκίνηση. Βλέπεις τί γίνεται πλέον στην τάση CPU και άν παραμένει σταθερό είτε IDLE είτε σε LOAD.

2 last questions

1) Εμφανίζει πάντα BSOD στην ηρεμία η μπορεί να τύχει να περάσουν ώρες και όλο με μιας πάλι τα ίδια. Ποιό είναι το διάστημα που μεσολαβεί για να το κάνει δηλάδή ?

2) Έχεις δοκιμάσει με οποιοδήποτε linux live λειτουργικό ή ακόμα και με εικονικό windows όπως π.χ τα mini xp που συμπεριλαμβάνονται στο Hirensbootcd ? Άν ναι ποιά η συμπεριφορά εκεί άν χρησιμοποιήσεις ή το αφήσεις ήρεμο το μηχάνημα.

ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΤ. Εννοείται ότι υπάρχουν και πιό έμπειρει από εμένα και θα λάβεις σίγουρα βήθεια. Όπως και νά χει δώσε και screenshot από cpu z της πρώτης οθόνης του και της MEMORY καρτέλας του.

Καλή σου μέρα.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον μνημες ειναι ddr 3 corsair 1333mghrz 8GB 4+4 επισης μια που λες οτι ειναι θεμμα μητρικης και με την προηγουμενη τα ειδια εκανε, την αλλαξα πριν 5 μερες με αυτη την foxconn η προϊγουμενη ητανε gigabyte ομως η gigabyte εκανε και εναν θορυβο κοντα στα πινια του επεξεργαστη, σαν συχνοτητα καπως, μπωρει να εκανε και ζημια στον επεξεργαστη δεν ξερω, να πω επισης οτι εβαλα το πολυμετρο πριν λιγη ωρα, και ειδα κατι περιεργα πραγμματα, στην +12ν γραμμα που μετρησα ανεβοκατεβενε μια 13ν μια στα 19 μια στα 10ν δεν ξερω αν ητανε τυχαια, αλλα μετα σταθεροποιηθηκε, για αρκετη ωρα οσο μετρουσα εμεινε στα 12,10ν δεν ξερω αν εχει θεμμα το τροφοδοτικο ή αν τελειωσαν οι μπαταριες απο το πολυμετρο και ελεγε οτι να ειναι,

μεσα στο bios για τις μνημες η τασεις ειναι λιγο παραπανω, αντι για 1,5ν που λειτουργουνε κανονικα οι μνημες, αυτο δειχνει 1,67ν ειναι στο default ρυθμησμενη η μητρικη, και απο εκει και κατω εχει επιλογες οπως +2 +4 αυτα σημαινουνε παραπανω ταση +2 1,80ν παει μετα στις μνημες, οποτε το αφησα στα 1,67 οπου και ειναι υπερταση για τις μνημες πανω λεει μεχρι 1,50ν ταση λειτουργειας

Link to comment
Share on other sites

Το "θέμα μητρικής" το ανέφερα για το όριο των μνημών στα 1333 και όχι ώς αιτία του προβλήματος. Sorry άν σε μπέρδεψα. Δοκίμασε πάντος άν μπορείς αυτά που έγραψα. Άν δέν δείς αποτελέσματα, δοκίμασε όπου βρείς νέο psu ή περίμενε απαντήσεις από άλλα μέλη.

Link to comment
Share on other sites

χμμμ:...: και εσυ τροφοδοτικο σκεφτεσαι εε, κι εγω εκει περα παει το μυαλο μου, δηλαδη να παιρνει καπια υπερταση το μηχανημα και να τα κανει αυτα, θα πρεπει μαλον να το βγαλω ολοκληρο το τροφοδοτικο να το μετρησω και οχι μια μια τις σπυρες τως καλωδιων, και αν δω εστω και λιγο πιο πανω απο αυτο που πρεπει λογικα εχει προβλημμα μετα το τροφοδοτικο, τωρα για κανενα μεταχειρισμενο τροφοδοτικο δεν παιζει, πολυ δυσκολα εως απιθανο να βρω κατι

Link to comment
Share on other sites

θα το αλλαξω ετσι κι αλλιως, γιατι θα αλλαξω και την μητρικη, αυτη που εβαλα δεν εχει θεση να συνδεσω, τις θηκες που διαβαζουνε DVD, κοινως τους οδηγους, και δεν εχει και θεση να βαλω τον ελεγκτη μου usb 3 οποτε αυτη η foxconn δεν θα μεινει για πολυ

Link to comment
Share on other sites

παιδια καλησπερα, εχω ενα προβλημμα, με βγαζει μπλε οθονη με κωδικο 0χ00000124--

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_

ξερει κανεις τι ειναι αυτο; λοιπον εκανα φορματ τιποτα, εκανα τεστ τις μνημες με μεμτεστ τιποτα, εκανα τεστ τον σκληρο τον δισκο παλι τιποτα, αλλαξα μητρικη παλι τα ειδια, το μονο που δεν αλλαξα ειναι ο επεξεργαστης, οποιος και αυτος με διαφορα τεστ οπως intel burn test, prime 95 τα περναει ολα, αυτο με την μπλε οθονη το κανει οταν ειναι σε ηρεμη κατασταση, και οχι σε παιχνιδι,

Επειδή κατι μου θυμίζε...

Να μείνουμε λίγο στις μνημές?

Πόσες ώρες έκανες τέστ (με memtest86+, οχι απο τα windows και ενα-ένα τα στικς ελπίζω)?

Link to comment
Share on other sites

6 ωρες το ενα 6 ωρες το αλλο, τις πηγα και στο πλαισιο και τις κανανε κι αυτοι τεστ τις μνημες και λενε ειναι οκ γι αυτο δεν εμεινα στο κομματι με τις μνημες, και το προβλημμα αυτο απ οτι ειδα λιγο ειναι επεξεργαστης-μητρικη, και κυριως σε λογισμικα χ64bit ομως αφου αλλαξα μητρικη και ξανακανει το ειδιο, εστω και μια φορα που το εκανε στην μητρικη που εβαλα, παει να πει οτι εχει θεμμα ο επεξεργαστης

Link to comment
Share on other sites

6 ωρες το ενα 6 ωρες το αλλο, τις πηγα και στο πλαισιο και τις κανανε κι αυτοι τεστ τις μνημες και λενε ειναι οκ γι αυτο δεν εμεινα στο κομματι με τις μνημες, και το προβλημμα αυτο απ οτι ειδα λιγο ειναι επεξεργαστης-μητρικη, και κυριως σε λογισμικα χ64bit ομως αφου αλλαξα μητρικη και ξανακανει το ειδιο, εστω και μια φορα που το εκανε στην μητρικη που εβαλα, παει να πει οτι εχει θεμμα ο επεξεργαστης

Memtest86+ απο στικακι (οχι απο windows). Τσεκαρε μια μια τις μνήμες. Στόχος σου 50 passes ή 24 ώρες ότι έρθει πρώτο.

Στο λέει ενας λακαμάς που απο τεμπελιά (μερικες ωρουλες memtest μονο), εχασε 6 μηνες σε troubleshooting, εκανε RMA μια μητρική, πουλησε την αντικατασταση γιατι φυσικά παρέμενε το θέμα, αγορασε νεα μητρικη (φυσικα και παρεμεινε το θεμα), αλλαξε τροφοδοτικο (και φυσικα παρεμεινε το θεμα) και το επομενο ηταν ο επεξεργαστης μεχρι να του "κοψει" οτι πολυ απλα does not compute και να στρωθει να τσεκαρει τις μνήμες αυτή την φορά διεξοδικά. Και ναι ήταν ενα απο τα 2 στικάκια που δημιουργουσε το θεμα. Το ιδιο ακριβώς σύστημα με αλλες μνημες δουλευει θαυμασια χωρις κιχ εδω και 8 μηνες αν θυμαμαι καλα και δουλευει μινιμουμ 8 ωρες την ημερα.

Μπορει να ειναι, μπορει και να μην ειναι. Αν θεωρεις πιο "ευκολο" να αγορασεις/τσεκαρεις με αλλη cpu νο προμπ κανε το. Αν όχι απλα τσεκαρέ τις μνημες σου μια και καλη διεξοδικά να εισαι τουλαχιστον 101% σιγουρος οτι δεν ειναι αυτές το προβλημα.

Απλά μια γνωμη, καλή σου τυχη...

ΥΓ: οι δικες μου ηταν Kingston 2x2Gb DDR3 1333Mhz. Χρειαστηκαν 7 ώρες για να αρχίσει να αρχίσει να ξερνάει errors, οι δικές σου ειναι 4Gb η καθε μια. Μιλάμε για test σε ολη την μνημη οποτε 6 ωρες για τις δικες σου προσωπικά τις θεωρώ λιγες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.