Jump to content



Στενή συνεργασία Microsoft με την NSA...


gdp77

Recommended Posts

Μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν για το PRISM επιβεβαιώνεται αυτό που φοβόμασταν για τη Microsoft και την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων. Καιρός να αναθεωρήσουμε πολλά και να σκεφτούμε σοβαρά τη λύση του ανοικτού λογισμικού...

Στενή συνεργασία είχε η Microsoft με την NSA | DefenceNet.gr

Link to comment
Share on other sites

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, το άρθρο από το amynodiktyo αναφέρεται στις on-line υπηρεσίες της Microsoft και όχι για τις end-user εφαρμογές και λειτουργικά της συστήματα.

Το "ανοικτό" λογισμικό δεν μπορεί να μας προστατέψει (εμάς ή τα δεδομένα μας) όταν αυτά βρίσκονται στους servers της κάθε εταιρίας όταν αυτή δίνει τα δεδομένα σε 3ους. Για παράδειγμα αν χρησιμοποιείς pidgin-skype (open) αντί για το skype app της ΜS τότε δεν κερδίζεις τίποτα σε θέμα ασφαλείας αφού η τρύπα είναι αλλού.

Αυτά^, γιατί άλλα λέει το άρθρο και άλλα συμπεράσματα μπορεί να βγάλουν άλλοι

Link to comment
Share on other sites

Όταν αναφέρομαι σε ανοικτό λογισμικό εννοώ και τις online υπηρεσίες. π.χ. κάποιος που θέλει το προσωπικό του απόρρητο μπορεί να χρησιμοποιήσει το ανερχόμενο diaspora αντί για facebook ή τα Jitsi/Pidgin/Fring/ekiga αντί για skype. Φυσικά συνιστάται η χρήση openPGP για ισχυρή κρυπτογράφηση αντί των γνωστών εμπορικών λύσεων.

Σε ό,τι αφορά στο end-user OS και apps, είναι γνωστό ότι τα λειτουργικά της MS τακτικά "τηλεφωνούν στο σπίτι" και μεταφέρουν άγνωστα προς τους τελικούς χρήστες πακέτα. Έχεις καμία αμφιβολία ότι η NSA και η κάθε υπηρεσία που θα χρειαστεί αυτά τα δεδομένα, δε θα πάρει πανεύκολα τα "κλειδιά" από την MS; Ή μήπως ήταν τυχαία η εξαγορά του SKYPE ?

Link to comment
Share on other sites

1. DPI

2. "1024 bit keys are considered breakable by certain well known government agencies today or in the near future"

Ότι μπαίνει στον ιστό, για μένα είναι χαμένη υπόθεση. NSA κτλ έχουν resources που δεν θα έχουμε σε 20 χρόνια.

NASA και Google επενδύουν σε κβαντικό υπολογιστή - science - Τεχνολογία

Link to comment
Share on other sites

Και το Android έχει κομμάτια κώδικα γραμμένα από την NSA. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κρύψουμε κάτι, εφόσον επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει δυνατότητα να κρύψουμε κάτι, εφόσον επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες.

Δε νομίζω. Απλά κάθε μέρα που περνάει οι επιλογές μας σχετικά με το privacy όλο και λιγοστεύουν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.