raven84 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2013 Καλησπερες Είμαι στο ψάξιμο για αγορά 3TB δίσκου. Μιας και η αγαπημένη μου samsung πλέον δεν κατασκευάζει και την seagate την αποφεύγω με τα χίλια καταλήγω σε WD. Υπάρχουν οι εξής επιλογές βάσει του διαθέσιμου budget:Green και RED. Και ξεκινάμε με τις απορίες 1)O RED μπορεί να σταθεί μόνος του σαν αποθήκη ή θέλει οπωσδήποτε RAID ή NAS; 2)Δεν βρήκα ακριβώς τι παίζει με τα head parking.Ποιος από τους 2 δεν κάνει head parking; 3)Στο eshop γράφουν "Ο συγκεκριμένος δίσκος δεν μπορεί να προετοιμαστεί με το GPT σύστημα κατάτμησης και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μηχανήματα με windows XP." Αυτό με το GPT είναι σίγουρα λάθος. Αυτό για τα XP ισχύει; 4)Msystems ή eshop; 5)3 χρόνια εγγύηση ο RED σημαίνει καλύτερης ποιότητας εξαρτήματα η απλά αγοράζω ένα χρόνο με τα 17 ευρώ που κάνει παραπάνω; 6)Οι BLUE γιατί έχουν μόνο μεχρι 1TB ; 7)To TLER του RED πρέπει να με ανησυχεί;Αν ναι απενεργοποιείται; Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο μεχρι 140 ευρώ που διαθέτω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 24, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2013 Τον θέλεις για αποθήκη ή για λειτουργικό;Οι RED κοστίζουν παραπάνω και λόγω εγγύησης και λόγω ταχύτητας (5400 vs 7200 rpm).Δεν καταλαβαίνω γιατί οι λύσεις σου είναι μόνο green και red...Αυτός δε σου κάνει? :Western Digital AV-GP 3TB | Skroutz.gr (από 127,80€) Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven84 Αύγουστος 24, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2013 Το γράφω για αποθήκη.Οι Av-gp δεν έχουν καθολου TLERΕδώ με προβληματίζουν τα 7 δευτερόλεπτα που έχει ο RED φαντασου τα 0 του AV-GPΕίναι λίγο extreme να μην εχεις καθόλου error recovery νομιζω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 24, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2013 Οι Av-gp δεν έχουν καθολου TLERΚαι πού είναι το πρόβλημα; Για RAID τον θέλεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven84 Αύγουστος 24, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2013 Για αρχή όχι.Σε κάνα εξάμηνο θα στησω ΝAS.Οποτε θέλω όσο είναι στο desktop να μην έχω προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 24, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2013 Αν απενεργοποιείται δεν το ξέρω. Πάντως οι κατασκευαστές απ' όσο γνωρίζω δεν συνιστούν τη χρήση δίσκων με TLER σε non RAID setups. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Αύγουστος 25, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Έβαλα χτες εναν RED. Μια χαρα απο ταχύτητες, σταθερα στα 106ΜΒ/sec (>95% του Gbit)Μεταφορα απο αλλο 3ρι GreenΠρωτη φορα τετοια ταχυτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Αύγουστος 25, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Έχω και γώ τον 3αρι red για αποθήκη. Είναι δισκάρα, απο τους καλύτερους σκληρούς που είχα ποτέ μου. Στα πολύ θετικά του είναι και η ακουστική του απόδοση που είναι απλά κορυφαία. Καλύτερη απο τον green και έτη μακριά απο τον αντίστοιχο της seagate που επίσης έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 26, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Έχω έναν red 2TB και είμαι ικανοποιημένος. Εδώ έχω κάνει μερικά τεστ:http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/western-digital-red-2tb-sata-iii-121494.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.