Jump to content



Help me!!


blacK_iCe1416003182

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια θελω την βοηθεια σας εκανα εγκατασταση τα Manbrake 9 ολα καλα αλλα μου ζηταη στην εκκινηση password εγω δεν εβαλα κανεναν .....χρηστη η pasword μηπως εκανα κατι λαθος?

Link to comment
Share on other sites

το mandrake νομίζω τα έχει πολύ αυτόματα όλα αυτά, σαν τα windows, και τα ρυθμίζεις από την εγκατάσταση. παράξενο που δεν τα ρύθμισες, πάντως κάνε και αυτό που λέει ο unsto, είναι πιο λογικό από αυτό που σου είπα εγώ... είναι και 1 το βράδυ, δικαιολογούμαι:zzz:

Link to comment
Share on other sites

Είχα την εντύπωση ότι το λίνουξ δεν επιτρέπει ύπαρξη 0 χρηστών.Ροοτ και ένας user τουλάχιστον με κωδικούς για τον καθένα.Το σούσε τουλάχιστον έτσι είναι.Δοκίμασε και linux greek users@hellug.gr

Link to comment
Share on other sites

Κατά το boot, στον lilo που σε ρωτάει τι να bootάρει δίνεις: boot:linux single .Αυτό θα σε βάλει σε single user mode, οπώτε μπορείς και να πεις passwd <username> όπου <username> το όνομα του χρήστη που σε απασχολεί, ή να δώσεις σκέτο passwd για να αλλάξεις το Passwd του Root.

Επίσης, αν σου βρίσκεται ένα cd από εγκατάσταση Redhat ή Fedora μπορείς να ξεκινίσεις με αυτό και όταν σου ζητάει στην αρχή πως θα ξεκινήσει (εκεί που λέει linux:)να του πεις linux rescue.Μόλις με το καλό bootάρει, θα σου πει ότι βρήκε εγκατεστήμενο σύστημα κάπου και στο έχει κάνει Mount κάτω από το /mnt/sysimage.Του λες chroot /mnt/sysimage και από εκεί και μετά μπορείς πάλι με την passwd να αλλάξεις ότι θες.

Btw, το linux έχει by default τουλάχιστος 15 χρήστες, εκ των οποίων μόνο ο root έχει login, αλλά σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί/ουν και άλλος/οι.

Link to comment
Share on other sites

Τι format και χαζαμάρες. Δεν είμαστε windoze εδωπέρα. Κατα αρχάς η εγκατάσταση έγινε σωστά ή μήπως είχαν προβλήματα μερικά πακέτα ; Σου έβγαλε κανένα μήνυμα ; Μην πας με την πρώτη να εγκαταστήσεις τα πάντα. Επέλεξε πρώτα ένα προτινόμενο configuration με τα απαραίτητα και αργότερα εγκαθιστάς τα επιπλέον. Δοκίμασε να μπεις σαν root δίχως password (πάτα enter). Μετά μπορείς να αλλάξεις το password και να φτιάξεις άλλους users.

Αν έχεις προβλήματα με το Mandrake καλό θα ήταν να δοκιμάσεις καμιά άλλη διανομή ή τουλάχιστον νεώτερη version.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.