Jump to content



Ubuntu 12.04 ή 13,04


idonthave

Recommended Posts

Έχω ένα σύστημα Intel sandy G840 2.8Ghz και 4Gb ram στο οποίο έχω περασμένο Ub12.04 κοντά στο χρόνο. Μετά από κάποιες ενημερώσεις μου είχε βγάλει κάποιο σφάλμα και δεν μπορούσα να κάνω ενημερώσεις αλλά κατάφερα και το διόρθωσα.

Από τότε όποτε μπαίνω στο chrome και αρχίζω να ανοίγω σελίδες κολλάei όλo to σύστημα, με το mozilla δεν είναι τόσο συχνά αυτά τα κολλήματα. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα και να μην πειραματίζομαι είναι να κάνω καινούργια εγκατάσταση, να βάλω 12,04 πάλι ή 13.04? (κάπου είδα ότι βγήκε και η 13,10beta για να κάνεις αναβάθμιση απο 13,04 αν δεν κάνω λάθος). Το 13.04 διάβασα ότι έχει υποστηρίξει για 9 μήνες(λογικά σε ενημερώσεις εννοεί). Τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

To ubuntu ήταν το πρώτο που πρωτοχρησιμοποίησα από το 7.04 και μ'έχει βολέψει. To Debian είναι εύχρηστο/παρόμοιο ( από δω το κατεβάζω Debian -- Getting Debian ). Θα το τρέξω με live cd να το δω. Είχα επιχειρήσει παλιότερα να δοκιμάσω το Suse και το Fedora αλλά τα άφησα.

Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ με 6.06 ξεκίνησα αλλά μόλις είδα το unity του γύρισα την πλάτη.

Αν σε έχει βολέψει τόσο καιρό τότε καλύτερα μείνε στο ubuntu και βάλε το 13.04 ή περίμενε μέχρι το τέλος του χρόνου για το 13.10 (να έχει «τρέξει» εννοώ, μην γίνεις beta tester).

Διαφορετικά, εσύ κρίνεις. :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, θα βάλω το debian σ'ένα μηχάνημα να το δουλέψω να δω πως ειναι και βλέπουμε. Το Unity είναι άλλο? Αν ναι σε σχέση με το debian βαθμό δυσκολίας ή είναι ίδια πάνω κάτω? Ποιο να επιχειρήσω να βάλω?

Link to comment
Share on other sites

Το ubuntu πάνω στο debian πατάει αλλά δεν είναι συμβατά.

Υπάρχουν διαφορές σε κάποια πράγματα (π.χ. τρόπος αναβάθμισεις) αλλά μην περιμένεις να δείς τίποτα τρελό.

Το unity είναι το ui (user interface) που υιοθέτησε η canonical από ένα σημείο και μετά. Αυτό το σπαστικό που δεν σε αφήνει να κάνεις σχεδόν τίποτα στην επιφάνεια εργασίας λέω.

Δεν έχει τόσο σχέση με το λειτουργικό, μπορείς να το αλλάξεις και υπάρχουν μερικές δεκάδες άλλα (kde, xface, lxde, cinnamon, κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Μπήκα στην σελίδα του Mint και έχει τις εξής εκδόσεις -> Mint 15 KDE / -> Mint 15 Xfce / -> Mint 15. H xfce έκδοση αν κατάλαβα καλά είναι η ελαφριά έκδοση, γνωρίζει κάποιος να μου πεί τις διαφορές των άλλων 2 εκδόσεων?

New features in Linux Mint 15 KDE - Linux Mint

New features in Linux Mint 15 - Linux Mint

εδώ είναι τα downloads http://linuxmint.com/download.php

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασα και εγκατέστησα και τα 3 μαζί και το ubuntu το 13.10. Είδα αυτό που λές για το γραφικό περιβάλλον. Το cinnamon και το mate είναι περίπου ίδια με πιο ωραίο γραφικό περιβάλλον το mate, και τα 2 είναι σαν το ubuntu. To KDE έχει ak;oma το πιο ωραίο γραφικό περιβάλλον, εφέ κτλ. αλλά είναι και το πιο βαρύ σε σχέση με το cinnamon και το mate. Το ubuntu είναι το ίδιο αν εξαιρέσεις κάτι εφέ που έχουν προσθέσει. Όλα αυτά εκ πρώτης όψεως, έχω αφιερώσει ελάχιστο χρόνο για το καθένα. Τα έχω βάλει σε dual core e6300 me 2GB ram (μηχάνημα δοκιμής είναι). Απ'αυτά μου άρεσαν το mate όπως ανέφερες και το KDE.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.