Jump to content



nvidia quadro για 3d studio max.


GoMaR

Recommended Posts

Μαγκες καλησπερα.

Ξεκινησα σχολη σχετικα με το 3d animation.

ποτε δε καταλαβα σε τι βοηθαει η καρτα αυτη..

εχω c2d 7400 @3.8 4GB ram 280gtx

τι ειναι προτιμοτερο ; αν ειναι να παρω ΕΝΑ κομματι αναβαθμισης..

παραπανω ραμ ; αλλη καρτα σε quadro ; αν ναι ποια και τι καλυτερο θα δω ;

αλλαγη σε Q6600 ?

διαφωτιστε με λιγο παρακαλω με την quadro τι παιζει...

Link to comment
Share on other sites

Αν η εφαρμογη χρησιμοποιει gpu renderer τοτε ναι η διαφορα ειναι μεγαλη οταν χρησιμοποιειται η καρτα γραφικων για επιταχυνση.

Μεχρι να μαθεις το αντικειμενο του φωτορεαλισμου θα δουλευεις με μηχανες που απαιτουν επεξεργαστη κ μνημη. Μονο. Μολις εντρυφήσεις στο θεμα και εισαι σε θεση να αλλαζεις renderers για δοκιμη, τοτε ισως χρειαστεις μια καρτα τοσο εξειδικευμενη.

Αλλα θα περασει αρκετος καιρος μεχρι να φτασεις σε επιπεδο τετοιο που μια καρτα οπως η 280 που εχεις δε θα σου φτανει.

Κ επιπλεον μεχρι τοτε θα καταριεσαι τον επεξεργαστη σου που δεν εχει ακομη 30 πυρηνες μεσα του.

Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική εμπειρία πάντως οι nvidia που κατά καιρούς δοκίμασα δεν παίζαν και πολύ καλά. Παρουσίαζαν σπασίματα στην κίνηση του μοντέλου (όταν το δουλεύεις) και artifacts στην οθόνη κατά την κίνηση του κέρσορα. Αυτά λύθηκαν με μία ταπεινή HD3870 (με c2d 6300 stock) όπου η κίνηση είναι τελείως αψεγάδιαστη. Αυτό πάντα με ενεργοποιημένο το hardware acceleration στα γραφικά και με αρχεία μετρίου μεγέθους , <20mb.

Συμφωνώ ότι θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ , ειδικά για rendering , αλλά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και με AMD κάρτα αυτού του επιπέδου. Αργότερα αν και εφόσον οι απαιτήσεις σου ανέβουν μπορείς να περάσεις σε καθαρά επαγγελματικό hardware.

Link to comment
Share on other sites

Ολες οι καρτες ενδεχεται να εμφανισουν artifacts. Εχει σχεση με την πολυπλοκοτητα του σχεδιου κ οχι τοσο με την αποδοση ή την τεχνολογια της καρτας. (Μιλαμε για ανθρωπινες καρτες ανευ κοστους κ οχι επαγγελματικες)

Απλα οι καρτες που εχουμε κ παιζουμε παιχνιδια κατηγοριας 5850-70/6950-70/7950-70 και οι αντιστοιχες της nVidia ειναι υπεραρκετες ακομα κ για καποιον που δουλευει επαγγελματικα.

Οι απαιτησεις αλλαζουν κ χρειαζεται μια καρτα επιπεδου κ κοστους quadro/fire pro οταν τα μεγεθη της δουλειας αλλαζουν κ το απαιτουν. Πραγμα δυσκολο για ελευθερο -επαγγελματια- σκοπευτη στη χωρα του 4178.

Προσωπικα οσο χρονο επαιζα με τον φωτορεαλισμο, καρτα γραφικων δε χρειαστηκα. (Παντα ειχα ομως καλη καρτα οπως αυτες που ανεφερα) Το προβλημα παντα ηταν ο επεξεργαστης. Γι'αυτο κ εφυγε το 1000ικο το 11/2006 για τον QX6700.

Κ τωρα γυριζω με τον -κλεβω-εκκλησιες- AMD 8350 των 140€ (χωρις φπα).

Link to comment
Share on other sites

αρα εχοντας την GTX 280 να βαλω hardware accelaration ?

θα ναι καλυτερα για το feeling στα viewports η οχι ;

Μηπως καλυτερα ειναι να βαλω το cuda της gtx280 μηπως ειναι δυνατοτερη απο τον c2d? η μετα cdq 6600?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν 2 τομείς που επηρρεάζονται (ή μπορεί να επηρρεαστούν) από την κάρτα γραφικών. Το rendering και το realtime editing (απόδοση στα viewports).

Το rendering θα κερδίσεις μόνο άμα βάλεις renderer με υποστήριξη γκούντα (iray).

Παλαιότερα είχα ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα με την απόδοση opengl σε viewports σε nvidia gaming κάρτες. Μιλάμε για καταστάσεις "τι τόλμησες να κάνεις subdivision τον κύβο πάνω από 2 φορές και έχεις 40 ολόκληρα πολύγωνα;" Τσίμπα 5fps στο viewport.

Αυτό όμως σε 4ΧΧ σειρά, στην 8800 που είχα δεν είχα πρόβλημα. Τώρα στο max παίζει να χρησιμοποιεί dx οπότε δε ξέρω να σου πω τι παίζει.

EDIT: ΒΤW, άμα δε σου δώσαν κλειδί για max και θέλεις να είσαι τυπικός αλλά θες να κάνεις και practice στο σπίτι, δες το blender (linux + win). Δεν έχει το ίδιο UI βέβαια με το max, αλλά το workflow, οι modifiers κτλ είναι παρόμοιοι. blender + gimp για τους φτωχούς πλυν τίμιους designers.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.