Jump to content



Καμμένα USB ports


libe

Recommended Posts

Καλησπερα,πάνω σε μια μητρική 1155 asrock h61m-gs πήγα να βάλω ένα εξωτερικό DVD player χωρίς εξωτερική τροφοδοσία αλλά με δύο USB ports και τα windows βγαλανε μήνυμα "power surge on USB ports", από αυτή την στιγμή τα USB ports μάλλον κάηκαν όπως και οι PS/2.Δοκιμασα άλλες συσκευές USB και PS/2 που δουλεύουν άλλου άλλα τιποτα.Αποσυνδεσα την τροφοδοσία,εβγαλα την μπαταρία αλλά τίποτα.

Πράγματι κάηκαν όπως νομίζω ή μπορούμε να κάνουμε κάτι.

P.s.Έχει σημασία ο τρόπος που συνδεσα τα USB ports πάνω στην μητρική (νομίζω πως όχι άλλα ρωταω); Δεν διαλεξα πάνω κάτω θύρα άλλα διπλανές.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οι θύρες κάηκαν από τη στιγμή που έγινε το power surge. Δε μπορείς να κάμεις κάτι γι'αυτό.

Δεν έχει σημασία ποιες χρησιμοποίησες.

Η συσκευή τράβηξε περισσότερο ρεύμα απ'ότι μπορούν να αντέξουν οι usb γι'αυτό έγινε η ζημιά.

Link to comment
Share on other sites

Αν σου κάηκαν όντως, σου έχουν καεί πιθανότατα οι ασφάλειες που είναι στη μητρική , ακριβώς πίσω από τις αντιστοιχες θύρες. Ψάχνεις κάτι σε μορφή τέτοια :

USBFuse_zps2be95a80.jpg

Πιθανότατα, εάν και μόνο δεν έχει προκληθεί βλάβη σε κάτι άλλο, αλλάζοντας αυτή/ές που κάηκε/αν, να ξαναλειτουργήσουν ιο συγκεκριμένες θύρες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.