Jump to content



Nεα TV για σαλόνι


Vagosman

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες,

Εχει πολυ συζητηθεί το θέμα αλλα δεν θα ήθελα να μπω σε συγκεκριμένα προιόντα λεπτομέρειες, όμως θα ήθελα την γνώμη και τις γνώσεις σας.

Θα ήθελα μια TV για απόσταση θέασης 3μ οπότε προσανατολίζομαι για 47-50" με προτίμηση στις 50 παρόλη την παντόφλα της φίλης μου. :tomato:

Επειδη η smart tv ειναι τρομερά ανώριμες και ανεβάζουν το κόστος κατακόρυφα, σκέφτομαι οτι ειναι καλύτερο να χτίσω μελλοντικά ενα media pc αποκλειστικά για προβολή ταινιών, χρήση κατεβαστηρίου - και να μου έρθει συνολικά πιο φτηνα απο smart tv. :hang3:

Οπότε φτάνουμε στο ζητούμενο

1) Panel

2) Κόστος

3) Κάποια χαρακτηριστικά (non smart) που θα μπορούσα να χρειαστώ, θα ήταν χρήσιμα; DLNA; Αλλα;

4) Λεπτομέρειες που πρέπει κάποιος να προσέξει;

5) Active/Passive 3d;

5) Χμας προσφορές;

Η τιμή είναι πρώτη προτεραιότητα αλλα θέλουμε και την ποιότητα οπότε θα ήθελα τα φώτα σας.

Ξαναλέω δεν μιλάω για συγκεκριμένα προιόντα αλλα πως να προσανατολιστώ κατάλληλα και με κάποια παραδείγματα που μπορεί να θεωρείτε αξιόλογα.

Ζητούμενο επίσης το μικρό πλαίσιο περιμετρικά και βέβαια το υλικο. Δεν μου αρέσουν τα gloss φινιρίσματα γιατι γρατσουνιούνται υπερβολικά και δεν καθαρίζονται σωστά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΥΓ: Προς το παρόν είμαι χωρίς TV αλλα την θέλω για κινηματογραφική χρήση μιας και τα κανάλια είναι σάπια στο σύνολο τους.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε έχεις θέσει πολλά θέματα, εγώ θα σου πω την γνώμη μου με βάση την δική μου εμπειρία:

Την τηλεόρασή μου την έχω 3 χρόνια, είναι 52" και η απόσταση που καθόμαστε είναι παρακάτι 3 μέτρα. Ήθελα να πάρω 60άρα, αλλά έπεσε και σε μένα παντόφλα. Στην αρχή όλοι μου τα έχωναν για το μέγεθος γιατί η 52 τους φαίνονταν μεγάλη, αλλά πολύ γρήγορα συνήθισαν και το γύρισαν «τελικά και η 60ρα δεν θα ήταν άσχημη, καλά έλεγες εσύ». Έχε υπόψη σου ότι αφού μιλάς για ταινίες και όχι κανάλια, το μέγεθος παίζει ρόλο. Επιπλέον οι περισσότερες ταινίες δεν είναι 1080 και έχουν σημαντικό bezel.

Το να έχεις smart λειτουργίες συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο για την χρήση που θέλεις (συνδυασμός με htpc). Δυστυχώς όμως τα καλά panel συνδυάζονται μόνο με smart τηλεοράσεις, βέβαια δεν ξέρω αν το budget σου είναι τέτοιο που θα σε κάνει να έχεις δίλημμα.

Η τεχνολογία του panel που εγώ επέλεξα είναι το led και όχι το plasma, καθότι θεωρώ ότι είναι πιο all around. Για τις ταινίες βέβαια το plasma φαίνεται πιο ελκυστικό.

Σημαντικό για το panel είναι τα native hz που αυτό υποστηρίζει. Καλά τα ηλεκτρονικά που ανεβάζουν τα hz στα 400, αλλά αν είναι 60ρι δεν είναι το ίδιο. Τα plasma τα πάνε καλύτερα στον συγκεκριμένο τομέα.

Το active 3d έχει σίγουρα καλύτερη απόδοση, αλλά: τα γυαλιά είναι βαρύτερα (αν δεν φοράει κάποιος γυαλιά, μπορεί να τον ξενίσουν), κοστίζουν και δυστυχώς εκτός από τα ντοκυμαντέρ, πολύ λίγες ταινίες έχουν “πραγματικό 3d” για να δεις τις διαφορές, δηλαδή το 3d να μην είναι στο βάθος, αλλά να βγαίνει έξω από την τηλεόραση.

Link to comment
Share on other sites

Panasonic TX-P50ST60 | Skroutz.gr

Panasonic TX-P55ST60 | Skroutz.gr

Με την δεύτερη βέβαια να είναι πρώτη επιλογή, μόνο λόγω μεγέθους και εφόσον είναι εντός προϋπολογισμού.

Εκνευριστικό το 3d γενικά για μένα , αλλά άντε να βρείς σήμερα TV χωρίς 3d. Θα το πληρώσεις θες δε θες.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι οτι θεωρητικά το πάνελ της Panasonic είναι μια μίξη πλάσμα led Σϋμφωνα με reviewers του εξωτερικού.

Προσανατολιζομαι και για σαμμυ οπώς κ Panasonic πλεον. Αν γνωρίζει κάποιος άλλος πληροφορίες καλοδεχουμενες.

Sent from my Nexus 4

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.