Jump to content



Ρυθμίσεις comodo firewall για application και local TCP


policymaker

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

αυτό που θέλω να κάνω είναι να αφήσω ένα πρόγραμμα να επικοινωνεί σε local machine TCP με άλλες τοπικές εφαρμογές, αλλά ταυτόχρονα να το εμποδίζω από το internet. Αυτό πως το κάνω? Έχω ψαχτεί λίγο στα φορουμς τους και στο νετ, αλλά μου φαίνεται πως δεν έχω βρει ακριβή απάντηση και φοβάμαι μη κάνω κάποιο λάθος! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν το firewall είναι πάνω στο μηχάνημα που τρέχει την υπηρεσία δε χρειάζεται.

Φίλε μου συγγνώμη που δε το νιώθω, απλά θέλω να γίνει σωστά:

Είμαι σε αυτήν εδώ τη φάση αφού έχω επιλέξει το exe, πες μου σε παρακαλώ πολύ ολοκληρωμένα τα βήματα ώστε να υπάρχουν και searchable στο φορουμ, όλο και κάποιος άλλος θα τα χρειαστεί!

sav8kx.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ξέρω το comodo, αλλά και εσύ δεν απάντησες αν είναι στο ίδιο μηχάνημα που τρέχει η υπηρεσία ή σε κάποιο άλλο. Βάλε έναν κανόνα που επιτρέπει την πόρτα που θέλεις από τις source addresses και καπάκι άλλον έναν από όλες τις διευθύνσεις που θα κόβεται.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμή, η υπηρεσία είναι στον υπολογιστή μου μόνο και αν έχω καταλάβει σωστά, το πρόβλημα είναι πως το πρόγραμμα προσπαθεί να επικοινωνήσει με άλλα εγκατεστημένα προγράμματα, πάντα στο pc μου, και επειδή το comodo το κόβει, δεν κάνει start up. Όταν βγάζω το block από το comodo, όλα καλά. Έχει αυτές τις επιλογές:

k4tqtf.jpg

Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν είμαι σίγουρος ποιες αφορούν το local network ή το μηχανημα μου. Ποια επιλογή θέλω δηλαδή για να βάλω το 192.168.1.x που είναι το pc μου στο network? Και μετά τα ports πάνω τα πειράζω, ή μονο τα source/destination που πρότεινε ο defiant?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Όλες τις επιλογές τις πειράζεις. Source address είναι οι διευθύνσεις από όπου θα σου έρχονται τα πακέτα. Destination address αφού τρέχει στο ίδιο μηχάνημα το αφήνεις στο any. Τέλος στο destination port θα βάλεις την πόρτα που τρέχει η υπηρεσία. Στο direction βάζεις in και στο action allow. Κατόπιν φτιάχνεις ένα δεύτερο κανόνα για να κόβεις όλους τους άλλους με action deny, direction in, source address any, destination address any, destination port XXX.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, έκανα τα βήματα που μου είπες, απλά αντί για any σε κάποια σημεία, έβαλα τη local ip μου, όπως μου τη δίνει το ρουτερ. Παραθέτω τα σημεία σε 2 εικόνες, με τη σειρά, για να διπλοτσεκάρουμε τις ρυθμίσεις. Συγγνώμη που σας πρήζω, απλά αν μη τι άλλο σίγουρα θα χρειαστεί κάτι σαν mini guide στο comodo στον καθένα. Το πρόγραμμα που θέλω, ανοίγει σωστά, αλλά υπάρχει τρόπος να τσεκάρω τις πόρτες μου? Ξαναλέω, θέλω να επικοινωνεί με οτι χρειάζεται locally, στο μηχάνημα μου, όχι με το internet... Αυτό το ρωτάω, γιατί από οτι βλέπω, αν του προσθέσω άλλη μια εντολή, να κάνει block τα πάντα, από tcp/udp, κάνει override τις προηγούμενες εντολές και το μπλοκάρει τελείως...(ή μήπως δεν είχα μπλοκάρει την έξοδο προς το νετ απο πριν έτσι και αλλιώς?)

ofr639.jpg

2vsned2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν οι εφαρμογές πελάτη τρέχουν στο ίδιο μηχάνημα τότε θα επικοινωνούν με την εφαρμογή εξυπηρετητή στη διεύθυνση 127.0.0.1 που είναι η loopback. Εγώ κατάλαβα ότι ήθελες άλλα μηχανήματα από το τοπικό δίκτυο να προσπελαύνουν την εφαρμογή.

Link to comment
Share on other sites

Το έκανα αυτό και δουλεύει. Αλλά πριν το δοκιμάσω αυτό, αφού έκανα remove την εντολή ALLOW, προσπάθησα να τρέξω το πρόγραμμα, έχοντας ενεργοποιημένη μόνο την εντολή deny που δώσαμε πιο πάνω, και το πρόγραμμα άνοιγε κανονικά. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως το πρόγραμμα επικοινωνεί κανονικά στο νετ.... γιατι ?

Μόνο όταν βάζω μία γενική εντολή block UDP/TCP στο exe δεν ανοίγει το πρόγραμμα- και τότε είμαι σίγουρος οτι δεν επικοινωνεί

Εχω και δεύτερο πρόγραμμα που θέλει να επικοινωνήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά η διαφορά τους είναι πως το πρώτο, μετά από μερικές προσπάθειες, παρά την αδυναμία του να βρει ανοιχτή τη θύρα(το τσεκάρω από το log του comodo), στο τέλος ανοίγει( ενω τρώει πορτα συνέχεια). Δεν είμαι καν σίγουρος σε αυτό το σημείο πλέον αν είναι εφιχτή η λειτουργία του δεύτερου προγράμματος, χωρίς να του δώσω το ΟΚ να επικοινωνεί και έξω, εκτός αν με διαψεύσεις..

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται πού εφαρμόζεται ο κανόνας του firewall. Κανονικά εφαρμόζεται στο interface, οπότε αν βγάλεις το ALLOW θα μπορείς να επικοινωνήσεις με την εφαρμογή στη loopback αφού δεν περνάει κάτι μέσω του interface. Μπορείς να δοκιμάσεις από κάποιο άλλο υπολογιστή στο τοπικό σου δίκτυο να δεις ότι δεν περνάει κάτι.

Η εντολή block tcp/udp στο exe το κλειδώνει τελείως, δε σου χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Την τρίτη παράγραφο δεν την καταλαβαίνω. Το firewall δεν ανοίγει μόνο του μετά από μερικά χτυπήματα. Για ποια προγράμματα μιλάμε;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.